Question about Jl Audio 1000/1 Car Audio Amplifier

2 Answers

Blown fuse I got this jl audio 1000/1 on one 13 inch w7 and it worked fine for the first day but now every time I turn the radio up it blows the in line fuse under the hood do anybody got any suggetions.

Posted by on

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 1 Answer

It is prob your fuse you need at lest a 100amp

Posted on Aug 11, 2008

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 631 Answers

What size fuse are you using?

Have you checked the speaker to determine if it's damaged?

Do the speaker and amp produce clean sound up to the point where the fuse blows?

Posted on Aug 09, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

No sound


ok if u have a radio with sub controll make sure its on an make sure that you have the gain bassboost turned up an if it has a crossover switch make that its on

Jul 24, 2010 | Jl Audio 1000/1 Car Audio Amplifier

1 Answer

Only has sound when the radio is turned all they way up


check the fuses, one might be blown, that can cause this problem. also check your RCAs to make sure that they are plugged in all the way, and do this with everything off.

Apr 28, 2009 | Jl Audio 300/4 Car Audio Amplifier

1 Answer

Jl 500/1 amplifier will not turn on


you may have burned the channel you were using..try taking the cover off the amp and checkin for burned spots or any wires that may be loose or touching within the amp.

Feb 24, 2009 | Jl Audio 500/1 Car Audio Amplifier

2 Answers

Jl 1000/1 popping fuse


well you need to check to see if nt no shottage with the amp and also check if the fuse is not to low amp 20,,,, 25 if not put the amp in a separet 12 volt battery

Dec 10, 2008 | Jl Audio 1000/1 Car Audio Amplifier

1 Answer

If my jl amp e1200 is on green, but no power is going to the sub


your audio wires from the head unit have been pinched or discontected or the head unit is not putting out a signal

Nov 29, 2008 | Jl Audio E1200 Car Audio Amplifier

1 Answer

Jl 1000\1 v2 and 13 w7


it depends on how you wired your 13 w7 did you wire the dual voice coils up or down?? the w7 comes with a book and it has the 1000/1 settings you need and then there is a guide that comes with your 1000/1 v2 and on page 14 it tells you how to set the gain accordingly to your ohm load for perfect sounds with little to no gain overlap (you can set the gain louder if you don't want maximum sq and are not worried about clipping cause a 1000/1 shouldn't blow a 13 w7 from overpowering only from clipping (and since the w7 are practically bullet proof clipping takes a long time)

Nov 06, 2008 | Jl Audio 1000/1 Car Audio Amplifier

1 Answer

Jl amp


The amp may have blown output transistors and that's why the voltage is being pulled down so far. This should have blown the fuse. If you're using an AGU fuse or there is corrosion, these could also cause the voltage to drop.

Measure the voltage across the fuse holder when you turn the amp on. If the voltage is more than 2v, replace the fuse.

Aug 11, 2008 | Jl Audio 1000/1 Car Audio Amplifier

1 Answer

Jl Audio 500/1 Car Audio


There are no fuses inside the amp.

Are any of the lights lighting up on the amp?

If so, which ones?

Jun 09, 2008 | Jl Audio 500/1 Car Audio Amplifier

1 Answer

Blowing fuses


You will need to have the amp bench tested at full load to see if there is a pending problem. It will need to see with speaker loading resistors, how much current the amp is drawing and at different frequencies. if the amp checks out with the proper current, at the rated output, have the speaker checked out. Good Luck

Jun 15, 2007 | Jl Audio 500/1 Car Audio Amplifier

4 Answers

Fuse keeps blowing when sub volume is turned up


the amp draw rating on the amp is 100 you need to put a larger fuse in, such as a 150 amp, it would be a good idea to go to 0 ga but not needed. you might also want to upgrade your altenator.

Nov 29, 2006 | Jl Audio 1000/1 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Jl Audio 1000/1 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

195 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Jl Audio Car Amplifiers Experts

matthew walsh

Level 1 Expert

69 Answers

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

Matthew Spark
Matthew Spark

Level 3 Expert

1042 Answers

Are you a Jl Audio Car Amplifier Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...