Question about E-Mu 0404 Bundle Sound Card

1 Answer

0404 installed but cubase vst 5.1 will not load it stalls when loading vb-1. I had the same problem with an auditgy card any ideas on how to fix the problem? Geoff

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

Vb-1 is a cubase virtual instrument this is where cubase was stalling, When i uninstalled cubase i went into the vst plugin folder and saw the folder vb-1 [virtual bass] I read the text file within and it told me to copy the dll files within into the active vst plugin folder. when i re installed cubase all was well. I have been using cubase for years and did not have this problem until i installed the e-mu 0404 pci card, or the audigy card

Posted on Aug 05, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Cubase studio 5 has deactivated the VST system links due to too many internal errors


In my experience, reasons for seeing errors in VST System Link (VSL) are usually due to the digital signal path (audio and/or data) not being routed properly within the System Link dialog box. If for example, you're using s/pdif between two ASIO 2 compatible audio cards properly (OUT of card #1, to IN of card #2 - then OUT of card #2 back IN of card #1), you also have to set your s/pdif System Link I/O channels in the dialog box to the 'same' channel...If say your options are s/pdif channels 9 & 10 (or whatever they are), you set the I/O's of both computers VSL dialog boxes to either channel 9, or all to channel 10. You of course need to route your digital audio properly within your audio interface! (see your cards documentation on that).
You can test if it's routed properly by 'listening' to audio from each computer, from the other...meaning listen at computer 2, from computer 2 & visa-versa. If you hear the audio thhen it should be correct. But in order to 'hear' the audio (besides proper settings in the VSL dialog box) you must 'also' set those digital audio s/pdif channels within Cubase's VST Inputs/connections. But in 'this case', you use both channels 9 & 10 for your Inputs/Outputs. They also say it's best to place your VSL digital audio channels at the top of the Inputs/Outputs list.
You do not need to keep the s/pdif channels in the VST Inputs/connections to make System Link work however, that's if you need to 'listen' or if you need to test whether it's routed properly.
Getting VST System Link working can seem complicated at 1st, but once you understand, and have it working, you realize it's actually not that hard at all. I recommend taking notes, and writing down what you did to make it work, as you go along the way. That has come in very handy when I need to use it again. Also READ your PDF manual and follow that to the letter!

Oct 08, 2013 | Lexicon Omega Desktop Computer Recording...

1 Answer

Vst system link errors


In my experience, reasons for seeing errors in VST System Link (VSL) are usually due to the digital signal path (audio and/or data) not being routed properly within the System Link dialog box. If for example, you're using s/pdif between two ASIO 2 compatible audio cards properly (OUT of card #1, to IN of card #2 - then OUT of card #2 back IN of card #1), you also have to set your s/pdif System Link I/O channels in the dialog box to the 'same' channel...If say your options are s/pdif channels 9 & 10 (or whatever they are), you set the I/O's of both computers VSL dialog boxes to either channel 9, or all to channel 10. You of course need to route your digital audio properly within your audio interface! (see your cards documentation on that).
You can test if it's routed properly by 'listening' to audio from each computer, from the other...meaning listen at computer 2, from computer 2 & visa-versa. If you hear the audio thhen it should be correct. But in order to 'hear' the audio (besides proper settings in the VSL dialog box) you must 'also' set those digital audio s/pdif channels within Cubase's VST Inputs/connections. But in 'this case', you use both channels 9 & 10 for your Inputs/Outputs. They also say it's best to place your VSL digital audio channels at the top of the Inputs/Outputs list.
You do not need to keep the s/pdif channels in the VST Inputs/connections to make System Link work however, that's if you need to 'listen' or if you need to test whether it's routed properly.
Getting VST System Link working can seem complicated at 1st, but once you understand, and have it working, you realize it's actually not that hard at all. I recommend taking notes, and writing down what you did to make it work, as you go along the way. That has come in very handy when I need to use it again. Also READ your PDF manual and follow that to the letter!

May 23, 2012 | Lexicon Omega Desktop Computer Recording...

1 Answer

I am having a problem getting sound out of a program called cubase 5


In cubase go to "Devices", there select "Device Setup", in the Device Setup windows go to "VST Audio System", on the top right you will see the "ASIO Driver" drop down menu, click it and select your sound card from the list. Also take a look into VST Connections.

Jan 10, 2012 | HP dc5000 PC Desktop

1 Answer

How do I set the audio settings on cubase 5?


In cubase go to "Devices", there select "Device Setup", in the Device Setup windows go to "VST Audio System", on the top right you will see the "ASIO Driver" drop down menu, click it and select your sound card from the list.

Jan 10, 2012 | Computers & Internet

1 Answer

When I try n open a session on cubase le4 I get a warning saying the vst system has too many errors and the session never opens... what could it b?


Sounds like you have a corrupt auto load. You need to recreate your default song (the blank one that opens when you load). that should cure your problem.

Good luck

Sep 14, 2011 | Tascam US-144 Sound Card

1 Answer

Tascam us-144 mkII now working with cubase le4


better , you can use it by nuendo or cubase sx. over all you try it cubase device setup and click vst system or switch vst audio bay. for more help call me +8801711904316

Apr 05, 2010 | Tascam US-144 Sound Card

1 Answer

CANT GET MY EMU 0404 USB TO RECORD !!!!


you need to update yo sound card with vista

Jan 20, 2010 | E-Mu 0404 Sound Card

1 Answer

Proble opening saved project in Cubase SX3


Alot of people complain about the same problem with Vista... Vista is just full of problems... all it is is another ploy to send bulk cash to Bill ****** Gates

Jan 21, 2009 | Steinberg Cubase SX3

2 Answers

No sound in playback (but can hear click track)


This might seem simple, but just to check: you have switched off the monitor on the track when you go to playback? With track monitor engaged, you will not hear playback, but will continue to hear the live monitor.

Sep 26, 2008 | Tascam US-144 Sound Card

2 Answers

Loading problem emu1616


First up, I am no expert, but hope I can help.
I think that it is just a matter of following the installation procedures which EMU describe in the booklet.

When you insert the card for the first time, do not install using the hardware wizard.

Instead exit out of it and insert the cd, which will run a seperate install procedure (if autorun is enabled).
During the installation, a splashscreen will pop up (at around 45% complete) saying that the driver is not signed. Choose 'continue anyway'.

This should take care of the digital signature issue.

After this, there might be a problem with the cardbus controller.
This is highlighted on the EMU website.
Thats the problem which I am struggling with and hope someone can help out ..

Dec 10, 2007 | E-Mu 1616M Sound Card

Not finding what you are looking for?
E-Mu 0404 Bundle Sound Card Logo

Related Topics:

266 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top E-Mu Computers & Internet Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

David
David

Level 3 Expert

778 Answers

Willem.
Willem.

Level 2 Expert

358 Answers

Are you an E-Mu Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...