Question about Ricoh Aficio 2015 Copier

1 Answer

Hello, I have a problem with RICOH Aficio 2015.

Hello, I have a problem with RICOH Aficio 2015. After I power up the machine, I get a READY message, but the problem is that it doesn't load toner in drum. I opened up the drum and cleaned it, but I still have the same issue. Any assistance, please ? Thanks in advance!

Posted by on

  • 3 more comments 
  • santosj27
    santosj27 Mar 24, 2011

    What di you mean about "doesnt load toner"???
    How can you be so shore???
    I whant to help you but i dont understand what realy is your problem.
    Try to give more info

  • danielstirbu Mar 24, 2011

    Hi Santos and thank you for your interest,

    The problem with the copier started after I got an error meesage on the display, that there is no toner loaded.
    I disassembled the drum unit and cleaned it (there was no toner left in the drum after this process).
    After I assembled the drum unit back and tried to print, I got no errors messages on the display (only ready message).
    I reassembled the whole copier back togheter and tried to copy a page, but the copier printed a blank page. I want to mention that the toner cartridge is half full.
    After I downloaded the service manual and learned how to enter SP mode (yellow button, 1 0 7, hold the cancel buton 5 sec), I tried to do some tests:

    1. Devlpr Initialize => SC:392 error meesage: TD sensor initial setting error
    - TD sensor initial setting is not performed correctly.
    - ID sensor defective
    - No developer
    - Drum does not turn
    - Development roller does not turn
    - Poor connection of the PCU
    - The voltage is not applied to charge

    2. Force DevlprChurn => SC:390 error message: TD sensor error
    - The TD sensor outputs less than 0.2 V or more than 4.0 V 10 time consecutively during copying.
    - TD sensor abnormal
    - Poor connection of the PCU

    In my opinion there is a problem with the drum unit sensor (TD sensor) that detects if there is any toner in it.
    I reached this conclusion because of the above errors and when the drum unit had toner I got the "no toner" error message, also after I cleaned the drum unit the copier acted like he had toner in the drum unit.

    I just need another opinion on this problem.

    Thanks alot for your time invested in this matter, hopefully I can repay your kindness someday.

    PS: Sorry for my poor english.

    Cheers!

  • danielstirbu Mar 24, 2011

    To bad all my page setup is lost, I hope you understand what I meanabove.

    Cheers!

  • danielstirbu Mar 24, 2011

    Ok, I found another way to comment with page setup working.

    Hi
    Santos and thank you for your interest,



    The problem with the copier started after I got an error
    meesage on the display, that there is no toner loaded.

    I disassembled the drum unit and cleaned it (there was no toner left in
    the drum after this process).
    After I assembled the drum unit back and tried to print, I got no errors
    messages on the display (only ready message).

    I reassembled the whole copier back togheter and tried to copy a page,
    but the copier printed a blank page. I want to mention that the toner
    cartridge is half full.


    After I downloaded the service manual and learned how to enter SP mode
    (yellow button, 1 0 7, hold the cancel buton 5 sec), I tried to do some
    tests:


    1. Devlpr Initialize => SC:392 error meesage: TD sensor initial
    setting error

    - TD sensor initial setting is not performed correctly.

    - ID sensor defective

    - No developer

    - Drum does not turn

    - Development roller does not turn
    -
    - Poor connection of the PCU

    - The voltage is not applied to charge



    2. Force DevlprChurn => SC:390 error message: TD sensor error

    - The TD sensor outputs less than 0.2 V or more than 4.0 V 10 time
    consecutively during copying.

    - TD sensor abnormal

    - Poor connection of the PCU


    In my opinion there is a problem with the drum unit sensor (TD
    sensor) that detects if there is any toner in it.
    I reached this conclusion because of the above errors and when the drum
    unit had toner I got the "no toner" error message, also after I cleaned
    the drum unit the copier acted like he had toner in the drum unit.


    I just need another opinion on this problem.


    Thanks alot for your time invested in this matter, hopefully I can
    repay your kindness someday.



    PS: Sorry for my poor english.


    Cheers!



    Ok, I found another way to comment with page setup working.

    Hi Santos and thank you for your interest,

    The problem with the copier started after I got an error meesage on the display, that there is no toner loaded.
    I disassembled the drum unit and cleaned it (there was no toner left in the drum after this process). After I assembled the drum unit back and tried to print, I got no errors messages on the display (only ready message).
    I reassembled the whole copier back togheter and tried to copy a page, but the copier printed a blank page. I want to mention that the toner cartridge is half full.

    After I downloaded the service manual and learned how to enter SP mode (yellow button, 1 0 7, hold the cancel buton 5 sec), I tried to do some tests:

    1. Devlpr Initialize => SC:392 error meesage: TD sensor initial setting error
    - TD sensor initial setting is not performed correctly.
    - ID sensor defective
    - No developer
    - Drum does not turn
    - Development roller does not turn -
    - Poor connection of the PCU
    - The voltage is not applied to charge

    2. Force DevlprChurn => SC:390 error message: TD sensor error
    - The TD sensor outputs less than 0.2 V or more than 4.0 V 10 time consecutively during copying.
    - TD sensor abnormal
    - Poor connection of the PCU

    In my opinion there is a problem with the drum unit sensor (TD sensor) that detects if there is any toner in it. I reached this conclusion because of the above errors and when the drum unit had toner I got the "no toner" error message, also after I cleaned the drum unit the copier acted like he had toner in the drum unit.
    I just need another opinion on this problem.

    Thanks alot for your time invested in this matter, hopefully I can repay your kindness someday.

    PS: Sorry for my poor english.
    Cheers!



  • danielstirbu Sep 13, 2011

    One more thing, when I enter the menu and try to Force Develprchurn I get an error message: 802.011 Force Develprchurn error!

×

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Guru:

    An expert who has written 7 tips or uploaded 3 video tips

    Mentor:

    An expert who has written 3 tips or uploaded 2 video tips.

  • Expert
  • 183 Answers

Look check that motor bottle is rolling and toner home place is sending toner to drum

Posted on Mar 25, 2011

  • 1 more comment 
  • danielstirbu Mar 28, 2011

    Hi, before I cleaned the drum, the motor bottle was running just fine (as he thought he didn`t had any toner in, he tried to load toner in drum). So I dont think there is any problem there, and also I think that I got an error message if the motor was dead, instead I get ready message, like everything is OK.

  • plagio omar Apr 11, 2011

    beware that if bottle didn't belong to machine she didn't rolling correctly all the way look to bottle home position and clean home toner and talk to me

  • danielstirbu Sep 13, 2011

    Hi plagio000, sorry for answering this late as I had some other problems to solve. The bottle is genuine so I dont think is a problem with it, tho when I try to make a copy, the motor doesnt roll the bottle all the way, it rolls just 1 centimeter then it stops, also after a while i`m getting SC:390 error again. In my opinion there is a problem with the motor, but I want to be sure is only this and not some other hardware.
    Thanks in advance!

×

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

After replacing the main motor of my richo afico 2018 the copy result reduces is the cause of mismatch main motor?


Yes, If you have installed a main motor from Aficio 1015 the machine will work and there will be no SC Code displayed, but the machine will print a reduced image.
The part number for the main motor for Aficio 2015 is :
" AX06 0270 Brushless Motor 24V/20W "

Oct 05, 2013 | Ricoh Aficio 2015 Copier

1 Answer

Error code ricoh aficio 2035


hello what type of error code do you receive?
SC XXX

Nov 30, 2010 | Ricoh Aficio 2015 Copier

1 Answer

Hello we have one printer Ricoh 2015 we want to connect to network printing . It is possible


In order to connect it to a network, you need to have the print/scan option installed. If your copier has the print/scan option, you can hook it up with an Ethernet cable and download the print driver from the Ricoh website:

http://ricoh-usa.com/downloads/software.asp?tsn=Ricoh-USA

May 29, 2010 | Ricoh Aficio 2015 Copier

1 Answer

We want our ricoh aficio 2015 as a network printer what type of interface we required?.


first u have to purchase feature expantion or GW board from ricoh if it has been already installed in d machine just download the rpcs driver from www.ricoh.com
and install to ur pc

Apr 21, 2010 | Ricoh Aficio 2015 Copier

1 Answer

Installing Printer/scanner kit to Ricoh Aficio 2015


the main part of the kit is a dimm card. the dimm has the fax/scan/print stored on it. the problem adding this to your machine is drivers, only twain scanning, no scan to folerd, no internet faxing, no winodws 7 drivers. if you get a whole kit you need to add the fax pcb and also get the nic for it to scan properly. good luck

Dec 23, 2009 | Ricoh Aficio 2015 Copier

1 Answer

Aficio 2015 ADF not working


if you plug the ADF connector while the machine is on the code will appear when you connect the ADF shut down the machine and then connect the ADF plug

Jun 22, 2009 | Ricoh Aficio 2015 Copier

1 Answer

Ricoh Aficio 2015


Pressure roller warm up error. Usually means that the fuser roller isn't at the right temperature when you turn the copier on.

Try turning the copier completely off. Wait 30 seconds. Turn it back on again and see if it goes away.

If not a technician should look at the fuser section to see what the problem is.

Jul 15, 2008 | Ricoh Aficio 2015 Copier

2 Answers

Ricoh Aficio 2015


Does your machine have a document feeder on it? If so, turn off and unplug the machine from the wall, and check in back of the machine to see if the feeder is plugged into the unit properly. Try reseating the document feeder plug to ensure good contact. Plug the machine back into the wall and turn it on. If it detects the document feeder, fax and scan functions should be restored.

Jun 16, 2008 | Ricoh Aficio 2015 Copier

Not finding what you are looking for?
Ricoh Aficio 2015 Copier Logo

Related Topics:

429 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Ricoh Office Equipment & Supplies Experts

Adorjani Laszlo

Level 3 Expert

1297 Answers

OfficeServiceAjnc
OfficeServiceAjnc

Level 2 Expert

183 Answers

fares

Level 1 Expert

67 Answers

Are you a Ricoh Office Equipment and Supply Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...