Question about Car Audio & Video

1 Answer

Hi i have no light on the amp unless the sub is connected,but then there is no sound coming from the sub? im baffled pls help

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Sergeant:

    An expert that has over 500 points.

  • Expert
  • 296 Answers

It's blown due to ohmload.

Posted on Mar 21, 2011

  • 2 more comments 
  • davidrobe534 Mar 21, 2011

    How would this happen? Can it be fixed?

  • Nicholas Lemarr
    Nicholas Lemarr Mar 22, 2011

    From turning the gain too high.
    From accidentally crossing the wires.
    From using the amp too long.

    It can be fixed if you are handy with a soldering gun, otherwise you will have to send it back to the manufacturer.

  • davidrobe534 Mar 24, 2011

    Amp wasn't blown, was a bad earth

  • Nicholas Lemarr
    Nicholas Lemarr Mar 24, 2011

    If it was a bad ground then the light would be on whenever there is power regardless of speaker or not. Glad you got it taken care of though.

×

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a low red light on my amp and no sound coming out of my sub, any help please


Check the wire connections from the amp to the sub. Connect them to any other speaker instead of your sub. If you hear sound the problem is your sub. If you do not the problem is that your amp is not supplying a sound signal to your sub.

Dec 20, 2013 | Boston Acoustics GT22 Car Audio Amplifier

2 Answers

The light on my amp is green but no sound


have you got the auto ariel lead from the head unit connected to the remote connection on your amp?
if not then that is your problem, it turns the power on when you turn on the unit. and turns it off when you switch unit off.

hope this helps

Mar 18, 2010 | AudioBahn A2300HCT Car Audio Amplifier

1 Answer

Hi ive just bought a 2nd hand sub n amp,wired them up and i can only get the amp 2 work,my other subs work plugged into the same amp just to check but the xplod wont,im not getting anything wot so ever,i...


Hello empsglen,

If the sub voice coil is open, you will get exactly no sound. No crackling, nothing.

Use a multimeter to check the sub voice coil. If the meter reads infinity, the coil is open and to the amp, it's as if there's no sub connected, and you will need to replace it.

Hope this helps.

Jul 15, 2009 | Sony Xplode P5 Turbo Subwoofers Car...

2 Answers

Rockfordfosgate P6002 amp protect light goes on


are u sure u have them running at the right ohms, for not only the subs but the amp too...if you go lower than your amp is rated you can fry stuff...via protect mode......hopefully this helps

Mar 17, 2009 | Rockford Fosgate p-450.4 Car Audio...

1 Answer

I plugged int he rca's but he the lowest sounding bass possibe


kicker subs arnt ment to hit the lowest bass, unless you go spend a **** load of money, im talking 3000 wat amp, ant some 15' or bigger subs. the most commen kickers are 12' subs, so im asuming you have 12' subs, if not, this (said lightly) should work. try turning the bass boost screw on the amp to the middle of its turning range. this will offer the greatest balance between high and low bass. if you want more low bass, turn it past half. if you want more high bass, turn it down. i have mine set to mid range, but i also recently purchased 2 18' kickers. with every new set of subs, you should spend at least 15 min tuning the amp to get the best performance. every sub is different. hope this helps, good luck.

Jun 27, 2008 | Kicker KX800.2 Car Audio Amplifier

1 Answer

Multipal amps


make sure your speakers are connected correctly if subs and are inside the box then check connections also at times the rca at the back of the head unit can disconnect. if power light is on then error is either speakers not connected correctly, rca faulty or not connected or speaker output on amp is blown

Jan 03, 2008 | Kenwood KAC-7202 Car Audio Amplifier

1 Answer

Problem!


you have a foulty amp i wtake it bk and change it

Dec 27, 2007 | Hifonics Brutus BX 1505D Car Audio...

1 Answer

Jl audio E6450 cutting out


hi, have you figured out whats wrong with ur amp ...i have the same amp ....and as soon as i finished the connections ...and connect the remote on wire,,, the amp goes on ...making a ticking sound with the green light blinking and the red light staying solid on ...whats the problem please help ....how can i fix this ......my amp is a jl e6450 ....im using a panasonic cd player with a built in amp ....and thats the cd player im trying to connect to the jl amp ...please HELP

Nov 01, 2007 | Jl Audio E6450 Car Audio Amplifier

1 Answer

Stop putting out sound to subs


Ok This is a two channel High Current amp. It is stable to one ohm. If the Subs are single voice coil at two ohms the they have to be wired in Parallel that means (Red +) (Black -) are connected to the + and - of another sub and then the (RED +) (Black -) from both go to one output channel of the amp. You pair the other two in the same fashion on the other output channel. If you are getting no output (sound) at all first check if the amplifier is going into protect. (Usually indicated by a red led on the unit. If it is connect only one Sub to each output and see if the protect LED goes out. If it does then you should have sound at the subs. If not check that you have the sub output enabled on the HU some head units do not come with the sub output enabled on the HU. If every thig is enabled, with only one sub connected to each output and the protect LED is not on then your amp is probably blown and needs repair. Nice thing is that MA has a great warrenty policy. Check and make sure the protect LED is off. If it is on you probably have the SUBS wired wrong

Jun 23, 2007 | MA Audio HK802SX Car Audio Amplifier

2 Answers

Took out my amp and sub put it back in and now it wont work


you masht seting all parameter too the midel befour selected oan by oan,step by step equalayzer

Mar 30, 2007 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

39 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4875 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17130 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76848 Answers

Are you a Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...