Question about Car Audio & Video

1 Answer

I have an astra 1.6 sxi on a y plate, the other day it ran ok then would not start when went to start it, it turns over fuel is getting to the injectors and has a great spark, its had a new crank sensor what else could it be?

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 22,095 Answers

Well if this code thing could be unravelled then i might be able to help but i do not what year it is ,what is a Y plate is this something to do with the chassis number or what?? Before you go any further check the timing belt and if ok then try the spare key incase the chip has fallen out ,anyway ice road truckers is on sky so iam off

Posted on Mar 18, 2011

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Battery changed in key fob now will not start


You have lost programming, contact your local dealer.

Jan 18, 2017 | Cars & Trucks

1 Answer

Won t start


run the fault codes and look for faulty cam/ crank position sensor as this is indicated by the backfire/hard start and lower idle RPM. Check that battery terminals are clean and tight..

Sep 22, 2013 | Pontiac Montana Cars & Trucks

1 Answer

O2 lincoln ls check engine light & fuel gauge went to empty the next day it wouldny start replaced fuel pump & fuel gauge ran fine drove about 40 miles the next day started it up check engine light...


You have two pumps,I guess you know that ,if you already did one. Did you check fuel pressure at the rail and check out the electronic pressure regulator? What codes are coming up and do they stay set?

Feb 05, 2010 | 2002 Lincoln LS

1 Answer

2002 Astra SXi and engine management light on with lack of power


Keep always half of tank, could be pick up all garbage. can damage fuel pump.

May 15, 2017 | 2004 Toyota RAV4

1 Answer

Engine cranks but won't start


I firstly would check relay. You can use an ohmmeter to check the resistance of the relay. If you get a reading, it is good, If not it is bad. Than disconnect fuel pump wire harness and do the same.

May 28, 2009 | 1991 Chevrolet S-10

4 Answers

2000 chevy surburban 1500 will crank but no start. waited one day then started. Ran for a week. Stopped again. Waited one day no start. Waited three days started again. Any suggestions??


more than likely your fuel pump went out. it's in the tank. you can try spraying carb cleaner in your throttle body and have someone crank it. spray small amount of carb cleaner beware of backfire. do not acclerate while cranking. if vehicle turns on its your fuel pump

May 05, 2009 | 1999 Chevrolet Suburban

1 Answer

Engine cranks but won't start


If it is an electrical Fuel Pump, you will hear the pump whirring as soon as you turn the key to "ON". If you can't hear it, the fuel pump is bad. If it is a mechanical fuel pump on the engine, remove the hose that goes into the carburator. And crank the engine. It should pump the gas out without a problem. If it does not, the fuel pump is bad. Also check the relay to the fuel pump and the shutoff valve. It is more likely that it is a relay problem since it hits a bump and goes off then it carries a current again. Probably a bad relay under the hood for the fuel system.

Apr 08, 2009 | 1991 Chevrolet S-10

1 Answer

Problem 95 probe


crank shaft sensor? I've had these be bad in a couple of vehicles, and I spent weeks/months worrying about the possible cause. Just a possible thought.

Feb 18, 2009 | 1995 Ford Probe

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

45 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4834 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75051 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

73635 Answers

Are you a Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...