Question about Alpine CVA-1005 Car Video Player

1 Answer

When i tried connecting the unit to a car battery just to make sure it worked there was no power and wouldnt turn on. what could the problem be

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Renaissance:

    An user who is expert in 3 categories / brands.

  • Alpine Master
  • 2,226 Answers

Did you connect both the red and yellow wires to positive?

Posted on Mar 18, 2011

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

1997 2500 chevy sububan 3/4 ton 454 engine . Ran fine battery died recharged . They replaced battery an start cause it wouldnt turn over . Now just dont start but turns over ..help please ..


Hi if the car has a ECU and a factory fitted alarm try disconnecting battery for at least 30 minnutes to reboot system also make sure all battery terminals and connecting wires are properly secured'. be sure that no fuses are blown.

Mar 25, 2015 | 1997 Chevrolet Suburban

2 Answers

2000 pontiac bonneville sle wont turn over


If the engine will not crank, you would need to check for power from the battery to the starter. Is the security light on ?
Will it crank in neutral ?

Feb 22, 2014 | 2004 Pontiac Grand Prix

2 Answers

Brand new battery and ignition still wont turn over


Measure voltage at battery and voltage at starter .Then try to jump starter by connecting the small terminal and the battery cable at starter.
or Security system is on. and small wire to ignition are cut and there is no starter and no injection pulse.
hope it help

Feb 22, 2014 | 2000 Pontiac Bonneville

1 Answer

Car wont start


check the battery cable for a good connection then make sure its in park move the gear shifter around and place back in park. check the head lights for full power. last thing is jump it with cables to make sure the battery is strong.

Jan 05, 2013 | 1998 Pontiac Sunfire

1 Answer

99 dyna wide glide. battery good but no power to anything


Make sure the terminal posts are clean on the battery, and the terminal connections should be so tight that you cant physically move with your hand, but tight is tight, and too tight is broke. So don't strip the terminal bolts.

Nov 20, 2011 | Motorcycles

1 Answer

I have a 94 cadillac deville. Recently my car wouldnt start. I figured it was the battery. I replaced this and the car did start. However the car will not turn over again. I then figured my alternator was...


The "clicking" noise may be the solenoid on top of the starter mot engaging. Are all connections to battery and solenoid tight? Hope this helps. Let me know. Thanks.

Dec 27, 2010 | 1994 Cadillac DeVille

2 Answers

My toshiba turned off about a month ago, it wouldnt work at all. the keys first got all sticky so i tried to clean the keys off. it wont turn on. it would show that it was charging, but then it wouldnt...


Please clear whether your computer is getting ON or not.
You can try to bypass your battery (Remove the battery and connect the Power cable). Make sure now your machine should be switch ON. If it is then Just wait for 5mins, Swithc OFF your laptop and connect the battery again. Now it should be working.

Sep 27, 2010 | Toshiba Satellite A60 Notebook

1 Answer

Starter


Oh now gotcha .. The Battery connections are either dirty or you have a bad ground . 1st take the battery cables off and clean them good inside and the battery posts then make sure battery is charged up and give it another try .. thanks again Jerry holler if you have more..

Feb 07, 2009 | 1994 Oldsmobile Cutlass Supreme

1 Answer

Memory wont hold on AVIC-N2


Buy a cheap 12 volt tester pen from Radio Shack, and make sure your constant(yellow) always has power no matter  what position your ignition is and your accessory(red) only has power when the ignition is turned on. Some time those after market adapters are wrong(they are after market for a reason).

Aug 27, 2007 | Pioneer AVIC-N2 Car DVD Player

Not finding what you are looking for?
Alpine CVA-1005 Car Video Player Logo

Related Topics:

49 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Alpine Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4836 Answers

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

300 Answers

Jaime Hernandez

Level 3 Expert

2315 Answers

Are you an Alpine Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...