Question about Garden

Open Question

I have a wickes 120 bar pressure washer made by lavorwash model no 186897 120 bar . have used it only once about six months ago . on trying to use it today it has just stopped working, have checked fuse and cleaned filter but cannot get a peep out of it . electrical supply is present and passing through switch , please help

Posted by on

Ad

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
  • 1 Answer

SOURCE: Electric Pressure Washer

Hi Your problem is your unloader pressure valve switch.It is a cylinder that moves up & down inside a housing,. activaded by water pressure.Inside the cavity of the housing is dirt on the wall of it.Thats your problem.Once you clean the cylinder wall & apply some water grease ,problem gone.Your problem is not the switch.

Posted on Feb 14, 2008

Ad
  • 92 Answers

SOURCE: Karcher KB3030 Pressure Washer

Dear doc doz,
Most probably you have the spill valve stuck in a position that keeps the machine off. This could happen for various reasons. It could get stuck by using plenty detergents or chemicals, without rinsing the machine afterwards. It could happen by leaving the machine under pressure for a long time. Most probably (with all respect) you used to store the machine when not in use, with the pressure still in the system. To fix this problem the machine has to be opened. When you come to the spill valve, you can bypass the micro switch and if the machine works, then it is the spill valve. Most probably it is the spill valve and you have not much expencies to fix the machine. If you do not know how to fix it yourself, I suggest that you take it to an expirienced technician.
Regards,
MG.

Posted on Nov 05, 2008

picatudo
  • 239 Answers

SOURCE: NO PRESSURE FOR BLACK AND DECKER PW1400

the pump went bad

Posted on Dec 28, 2008

  • 10865 Answers

SOURCE: honda powered gx160 model pressure washer wont start

Buy a new plug, drain out all of the old gas and put in new gas, and take a look at the air cleaner. If the air cleaner is dirty replace it. There you now have a good spark, good fuel and good air. The engine should start. If it doesn't get some carberator cleaner spray and some starting fluid spray.

Posted on Apr 12, 2009

  • 174 Answers

SOURCE: ALTO FORCE KEW COLD WATER POWER PRESSURE MACHINE STOPPED

Promptly??? The unloader valve is probably stuck.

Posted on Jul 04, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

3 Answers

My name is Brenda. I got my washer about 2 months ago. The washer does not fill up with enough water to get all the cloths wet,therefore there is no way they can get clean.


hi Brenda.
if you only got your washer 2 months ago i would not mess around with it,i would get in touch with whom ever you bought it of and get them to check it out.

Dec 17, 2017 | Washing Machines

2 Answers

I HAVE A RYOBI PRESSURE WASHER 3100 PSI WITH HONDA ENGINE PURCHASED FROM HOMEDEPOT USED IT 2 WEEKS AGO RAN PERFECT TRYED USING YESTERDAY AND I HAVE NO PRESSURE THE UNIT IS ONLY 10 MONTHS OLD ANY SUGGE


  • I have the exact same pressure washer..bought 10 months ago from Home Depot with the same problem..no pressure. Have you had any luck finding out what the issue is?

Jul 22, 2014 | Ryobi Gas Pressure Washer: 3100 psi 2.5...

1 Answer

Could you the tyre pressures front and rear for a kawasaki ninja 600 year 2000 please .thanks


hi, in there wisdome kawasaki played around with tyre sizes on the zx6r ninja,

tyre size rear 160/60/17.
tyre size front 120/60/17 1995-98 models zx600f

rear. 170/60/17
front 120/60/17 1998-2000 models zx600-g1

rear 180/55/17
front 120/65/17 2000-01 models zx600j

the only thing they didnt play around with is the tyre pressures all models front 36psi or 2.5 bar
rear 41psi or 2.9 bar

hope this helps and thanks for using fixya.
paul

Jan 30, 2011 | kawasaki ZX-6R Motorcycles

1 Answer

Hello i have a MAYTAG washer top loader/ model-PAV2300AWW. The washer will not agitate but will drain and spin with no problem. About give or take six months ago the transmisson gears inside went on it, I...


Does the motor sound like it is running? Also trying jiggling the timer in agitate and seeif it starts to agitate. If it does then a bad timer if not look else where possible transmission problem again.

Dec 15, 2010 | Washing Machines

1 Answer

Shaking when driving. bought new tires in front 18 months ago. bought the car 3 years ago it was already lowered bought back tires six months ago had alighned two months ago started shaking after and tires...


get under the vehicle (use ramps) and check all linkages for movement pull push on the anti roll bar links, pull push on steering rack and pinion and linkages, any excessive movement, jack each wheel at a time, using a bar check the lower wishbone joints for movement, get the bar in the gap between the wishbone and lower part of the shock. and pull down, if any movement in ball joint up and down replace. while wheel on vehicle check for movement in bearing you will feel a tiny amount not much but pull and push on wheel with opposite hands on 12 o'clock and 6 o'clock and do the same at 9 and 3. now with both wheels off the ground but with the tyres still on, have some one holed one wheel and push pull on wheels each side there should be even movement between both wheels, if everything is fine with the the steering linkages and this dose not feel or sound right then this could be the problem also to add if the inside and out side of the tyres are wearing then the tyre pressure is wrong and needs adjusting to the right tyre pressure .

Jul 24, 2017 | 2000 Ford Mustang

1 Answer

Have a Dyna Glo RMC-95-C2 and I can't get it to lite.


You have to change the batteries.. the manufacturer shipped it with **** batteries.

also take it apart.. very simple and clean out any soot..

Soot will cause heavy smoking...

The wick should last more than a year ....

Dec 14, 2009 | Dyna-Glo RMC-8001SS Heater

1 Answer

Not much pressure,after building pump


It sounds like one of the pressure valves is leaking

Jul 26, 2009 | Briggs & Stratton Garden

1 Answer

Where can i get a new hose for a1600 psi jet washer? Hose has a leak in it and we are not having any luck finding a replacement locally. Washer was purchased at either walmart or Canadian Tire.


I have an older Karcher Pressure Washer and I am unable to find the model number. This is the info that I have: 79C2, Volume 1.9, Pressure 1400, Serial # 800983493B, 120 Bar, 60 degree C,
QC506-877. I need the model # to order a replace gun and/or wand. thank you

Jul 14, 2009 | McCulloch FHH18A Electric Pressure Washer

1 Answer

Advantium 120 (Display Pad is not Illuminated or Working)


try removing the touch pad/switch membrane and cleaning connections on ribbon cables. if problem still exists replace switch membrane.
Phil

Jun 11, 2009 | GE Advantium 120 Convection/Microwave Oven

1 Answer

No water pressure


There is a injector valve in the water pump that is sticking. Remove this valve, grease the top o-ring and reinstall. Problem solved. Use pump guard in the future to prevent this problem from reoccuring.

Mar 22, 2009 | Karcher 2500 PSI Pressure Washer

Not finding what you are looking for?
Garden Logo

Related Topics:

376 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Garden Experts

Dennis Key
Dennis Key

Level 3 Expert

2478 Answers

roeb

Level 3 Expert

708 Answers

john h

Level 3 Expert

15139 Answers

Are you a Garden Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...