Question about Labtec Microphone Microphone

1 Answer

When i pluged my mic in i accedently set it to use line in everytime so now i dont know how to get it back to microphone how do i get it back?

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer gotĀ voted for 100 times.

    Sniper:

    An expert who has posted more than 50 answers, of which 90% or more were rated as helpful.

  • Expert
  • 118 Answers

Go to your sound preferences and find "Output Audio" and set it to whatever option you like.

Posted on Mar 14, 2011

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Why does my computer tell me my cou1 mic has malfunctioned everytime I plug it into the usb port?


Sounds like a defective mic. Test it on another computer, with another USB cable, and if it still doesn't work, call customer service and they'll send a replacement.

May 21, 2014 | Samson C01U Consumer Microphone

1 Answer

Why it do not work


try pluging it in a radio casset recorder or something els to test the mic itself, verify the microphone settings in Windows (volume, input type, etc...)

Cheers!

Jan 05, 2011 | Logitech Labtech Verse 524 Microphone

1 Answer

My mic won't pick anything up. it's plugged in, the recording software is set to line in. how do i adjust the mic settings?


If you are using a condenser microphone, it's need phantom power (48v) to activate the mic. Hope this helps

Apr 05, 2010 | Samson C01U - USB Studio Condenser...

1 Answer

Tried to use mic, only picking up computer sounds.


Ensure that you have selected the Microphone or the Line-in as your recording input. It sounds like you have set STEREO MIX as the recording input. Double click your speaker, select from the drop down "Properties" then Adjust volume for (RECORDING) select that and ensure that your appropriate recording device is selected. (XP)

Jun 30, 2009 | Dynex Audio Players & Recorders

2 Answers

Cannot recognize working microphone


I found the answer. Rosetta Stone has a problem detecting the mics if the speaker input is not in someway connected to the mic. I'm not exactly sure how it works, but I don't care and neither should you.

Follow these steps each time you want to use it and you should be fine.
*I'm on Vista, but this should work for every one.
1. Open Control Panel
2. Open Hardware and Sound
3.Open Sound
4.Set Line 1 as your Default Speaker
5. Refresh the Mic list
*All of your mics should now show up.
6. In Rosetta Stone, apply the mic you want and finish the setup.
7.Start whatever language you're using and switch back to the Sound menu.
8.Set whatever speaker you want to use as default.
*Rosetta Stone will continue to work fine until you close it, switch Users, or remove the mic.

In short you have to set the default speaker to LINE 1 to get the mics to appear. Then when you apply the settings switch the default speaker back.

Apr 21, 2009 | Computers & Internet

1 Answer

No good sound quality


ARE YOU RECORDING IN STEREO OR MONO

Sep 01, 2008 | Samson C01U - USB Studio Condenser...

9 Answers

Cyber acoustic mc 1060


For Vista 32 bit. Go to the driver manager. De-instal/delete the driver in the Sound, Video and Game section. In my case it was RealTek High Def Audio ver 6.0.1.5371. (Select Delete the driver files.) Reboot. Vista will reinstall a driver. In my case it was Microsoft High Def audio ver 6.0.6000.16386. I had the mic plugged in when I rebooted to load the new driver. The Cyber Acoustics ML-1060 now works fine. Hope this helps.

Jan 25, 2008 | Cyber Acoustics CV-1064 Microphone

2 Answers

Microphone volume


I'm not 100% sure it's the microphone in your case, since I am experiencing the same problem right now with another microphone. I borrowed a working headset from my friend and it is not working either. My volume is up like yours and I can barely hear myself. I am updating the drivers soon and I'll let you know if that fixes it.

Oct 07, 2007 | Creative Labs HS-400 Headset

Not finding what you are looking for?
Labtec Microphone Microphone Logo

Related Topics:

46 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Labtec Audio Players & Recorders Experts

Carlos L. Burgos
Carlos L. Burgos

Level 2 Expert

618 Answers

Matthew Spark
Matthew Spark

Level 3 Expert

1066 Answers

Kazim ERGUNEY
Kazim ERGUNEY

Level 3 Expert

577 Answers

Are you a Labtec Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...