Question about Pyle PLA2200 Car Audio Amplifier

1 Answer

Hooked the damn thing up power my subs wonderfully for that evening, and all day today, got in this evening and nothing, checked the amp and red light, ok, fine, checked the manual, says the light protects the circuits from imput overload, speaker short circuit, or thermal overload. Ok, well, it's cold outside and the amp is cold to the touch, disconnected RCA inputs and turned the remote power off then on. Still red light, so it's not a input overload, and not a thermal overload. So I reconnect the RCA,s and disconnect the speaker wires and reset again, red light.... What the hell would cause a red light when the system is off and cold, going from a working system to nothing without tampering... Settings were at 25% power so I wasn't pushing the system too hard... Bloody disappointed at this point... Please help Pyle pla2200 amp

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Genius:

    An expert who has answered 1,000 questions.

  • Master
  • 1,066 Answers

Probably something corssed in your speaker wiring. be sure that you did not exceed the ohmage capabilities of the amp, and that no speaker wires are crossed, or shorting out on the frame. if you have too many speakers hooked up, that can reduce the ohmage, and your not supposed to go below 2 ohms -per channel, or 4 ohms bridged mono.

Posted on Mar 13, 2011

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My pyle 2200 1400 watt 2 channel amp wont get power..... why!!!!!


did you check the remote turn on wire connection at the back of stereo?

Jan 15, 2012 | Pyle Car Audio & Video

1 Answer

The light is red and no bass is coming out of my subs


The Amp Is Most Likely In Protection Mode... 2 Ways To Figure Out Whats Wrong With it Is Check Every Single Wire And Make Sure That Every thing Is Hooked Up Correct And There Are No Bad Connections With Ur Remote Wire, Ground Wire, And Battery 12v Wire, Rca Cables As Well. If Every Thing Checks Out Good Then Try Checking The Fuses And Make Sure u Are Using The Correct Fuses That Are Good For That Amp. If U try These 2 Things And You No Your Subs Are Hooked Up Correctly Then The Worst Is Probably There. I Had The Pioneer 7200 Amp And It was A Blown Amp And The Red Light was Constantly On. No Sound No Nothing. If U Try Those Steps And it Still Does Not Work Then Most likely Your Amplifier Is Toast. Hope This Helps :-)

Feb 18, 2011 | Kole audio Q2-1920 Car Audio Amplifier

1 Answer

Sub cutting out


Check the 12v wire running from the battery to the amplifier. Also the sony explode is a garbage subwoofer compared to the Alpine.. sony (they say 1200w max but its more like 100w to power the thing) Amp could be going. Is the amplifier hot when running. If there is a burnt smell comming from the amp, its the amplifier

Mar 27, 2009 | Alpine Type-R SWR-1222D Car Subwoofer

1 Answer

Premier sub used to work great ... now nothing


Did you check to make sure that you didn't blow a channel in the amp? Another thing to check would be the connection on the inside of your box, maybe there is just a wire loose.

Dec 19, 2008 | Pioneer TS-W3004SPL Premier 12" SPL...

2 Answers

Sub now very quiet


It sounds like your sub may have died ,get hold of a mulitimeter and check the impedance it should be 2 or 4 oms depending on the sub.

Nov 02, 2007 | Car Audio & Video

1 Answer

Status light red


You may have your subs hooked up to it wrong. Either way the amp is definitely blown. Have a stereo shop check it out and examine your wiring.

Sep 13, 2007 | AudioBahn A4125HCT Car Audio Amplifier

3 Answers

Red LED "Protection Light is on" What is the problem


The red light means the amp is in protection mode. A few things can cause protection mode..... First disconnect the subs completely from the amp, and turn it on, if it powers up you have blown subs. Also try checking the main power wire at the battery...sometimes the current your meter is seeing is backfeeding from the remote wire, so your main power line could be blown at the fuse under the hood. hope this helps

Jul 17, 2007 | Crunch BlackMaxx BMX2250 2 Ch 1000W Amp...

1 Answer

Amp won't put out sound


Hello, if you leave me your email I can send you the user manual for this amp. Best regards, Arpi

Apr 10, 2007 | Sony XM-SD22X Car Audio Amplifier

1 Answer

My deck doesnt not transmit signal to my amp. Is this an rca cable problem


Hi Your problem is almost defenetly that one speaker is hooked up with reversed polarities, making one speaker cancel out some vibrations of the other speaker. So get the wiring phase checked again, its ethier this or a fauly cable. Good luck.

Mar 21, 2006 | Kenwood KDC-MP728 CD Player

Not finding what you are looking for?
Pyle PLA2200 Car Audio Amplifier Logo

173 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Pyle Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4862 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

74251 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

8273 Answers

Are you a Pyle Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...