Question about Sony XM-1502SX Car Audio Amplifier

1 Answer

The overcurrent light is on any ideas? help - Sony XM-1502SX Car Audio Amplifier

Posted by on

  • Anonymous Oct 16, 2008

    My amp is used from a friend but he said was last known working. The red overcurrent light appears as soon as the amp receives power. This is the case when any combination of subs are attached or just 12v, ground and rem. The manual states two entirely different possible problems. Either to powerful signal or short in the speakers which cant be the case when they are not connected. The 12v line was tested at 12.38v. I do not have any capacitor but a 30amp in line fuse.

×

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 10,594 Answers

Power Amp IC gone....replace it.

Posted on Jul 30, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

What does it mean when my overcurrent light comes on on my sony xplode amp


It could mean a lot of things, but the most common cause is the amp's speaker impedance load is too low. If you have the owner's manual, it should tell you the recommended impedance load.

Feb 27, 2012 | Sony Car Amplifiers

1 Answer

Overcurrent lights comes on whenever my amp is on


this can only mean 2 things, either your over working the amp, which means your amp is trying to push power that it don't have, and it's getting hot which is known as thermal mode. and the other reason can be that make sure amp rms. matches the rms. of your subs.

Mar 13, 2010 | Sony XM-2150GSX Car Audio Amplifier

1 Answer

Its on over current


when the overcurrent light lights up, this means the amp is being run too hard or too loud. try cutting the gain back a little. i always hated putting in the sony amps that had those lights on it. it seems that when you turn it up and get it sounding good the light comes on.... if the overcurrent light is on all the time and it doesnt make sund....the amp could be bad. good luck.

Dec 17, 2009 | Sony XM-754SX Car Audio Amplifier

1 Answer

I have a 2002 galant. for some reason every time i install a new amp in my car it stops working after a few days. any ideas?


Hello d4n_r1ch1,

You don't say what exactly happens to the amps.

Is it the same make and model of amp each time? Do they fail gradually? Do they overheat? Do they go into protection mode? Do any of the fuses ever blow before the failures? Are there any "burning" smells or melted plastic parts?

In any event, I'd suspect some kind of wiring problem is killing the amps. Inadequate grounding, operating below or above rated voltage, and overcurrent are the most likely causes for failure. You can check the ground and the voltage with a multimeter. Overcurrent is usually caused by operating the amp into too low impedance. Again, that is something you can check.

Hope this helps.

Aug 24, 2009 | Pioneer Car Amplifiers

1 Answer

The overcurrent protection light keeps coming on; i am using the proper guage wiring and the correct fuse size i have adjusted the subwoofer control down on the deck and also the amp itself, the deck is...


How long has it been since you cleaned it with dust off? Xtant say's once a month. Dust can create a big buildup of static on the boards and anything is possible. Hope this helps

Jul 18, 2009 | Xtant A3001 Car Audio Amplifier

1 Answer

Amplifier keeps running overcurrent


sounds to me like you are overheating the amp, try down tuning the peak level of the amp, and also if there is anything around the amp clear it away, check if the fan is turning on, you may need to replace it,

May 20, 2009 | Sony XM-2150GSX Car Audio Amplifier

1 Answer

My amp turns on, power light is on, but overcurrent light also


make sure ground is good then turn gain all the way down turn on deck turn it all the way up then turn it off then back on agian its like a jump start the amp then should work and you can reset all youre levels

Apr 08, 2009 | Car Amplifiers

1 Answer

Sony Xplod Amp


well you might want to try using 30 amp atc fuses instead of 10 amp fuses on your amp, because you are getting an overcurrent from your alternator then from your battery. I have the same amp and you will find that your subbs will hit better too. also check on your ground wire from your amp as this also will cause the RED light to come on. :)

Mar 24, 2009 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

2 Answers

Sony car amp


Everytime the overcurrent light is on,the audio amplifiers IC's are in bad conditions

Jun 04, 2008 | Car Amplifiers

2 Answers

Amp overcurrent problem


Disconnect all speaker wires from the speaker terminals of the amp and disconnect signal cables from the amp. If it powers up, the wiring needs to be checked. If it still shuts down (overcurrent), the amp likely has blown output transistors.

Sep 20, 2006 | Sony XM-2150GSX Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Sony XM-1502SX Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

236 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Sony Car Amplifiers Experts

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

60960 Answers

Are you a Sony Car Amplifier Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...