Question about Car Audio & Video

1 Answer

Fusion sub n amp dont work

I have a 500wfusion amp and 10" 500wsub which has previously worked i have checked all wires and connections not loose. when i turn on cd player the green and red light comes on then red light goes off. all other speakers work sub doesnt. dont know model number of either can u help plssssssss

Posted by on

  • Anonymous Apr 03, 2009

    How did you fix the problem?


×

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer got voted for 20 times.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Contributor
  • 25 Answers

Didi u check ur fuses in the amp..if not there check the fuse under the hood on your power wire.i had the same problem

Posted on Jul 27, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

Amp worked fine one day and the next day i get nothing. the red light on the side is on but i dont get any sound. i took the subs that were wired on that amp and wired them on the other punch 800 i have...


did you check all fuses on amp and coming from battery power wire? also check the ground and rca cables connecting to the unit and make sure the remote wire (small blue wire) didnt come lose thats usualy a sign for the red light

Mar 26, 2011 | Rockford Fosgate Punch 800a2 Car Audio...

1 Answer

I have all alpine speakers,deck,amp, and subs. My subs were working for about a year until one time i started my car and they keep cutting in and out .. at times they will work but then they cut off...


Sounds like blown subs, in the process of completely dying out, or a loose wire, possibly inside the box or from the box to the amp. Have your subs tested at a sound shop, or using a multi-meter, check for resistance across the sub terminals. An open line indicates a blown sub.

Jan 19, 2011 | Alpine MRP-M500 Car Audio Amplifier

1 Answer

My sub has all bin wired up proberly the sub works for about 30 secs then the green light goes out and no power to the sub at all


Green light on amp?? Seems like your amp is going into thermal overload. Check your power connections, and make sure there are no shorted wires. Hope this helps.

Apr 21, 2010 | Fusion FEW12PK Car Subwoofer

1 Answer

Subwoofer not getting max bass


try using a ohm meter and if its not making what the factory specs are its most likly it will keep loosing more and more power then stop working which is what ive had happen to me before

Mar 11, 2010 | Fusion RE-PK2120 900W Bass Pack: Amplifier...

1 Answer

Power going to amp and wired correctly but sub wont work


Well if your amp is connected corectly .Your sub, is not connected try open from the box and check it needs to rewired.once's the sub, is conneted properly it should sound.

Jan 05, 2010 | Fusion FEW12PK Car Subwoofer

1 Answer

I have a fusion sub and amp and have no instructions on how to wire this can somone please help ive got green wires red wire and a small thin blue wire


Hello nicole_murra,

The green wires are for signal input to the included amp and should be connected to a pair of RCA preamp outputs on your head unit. The thin blue wire connects from "remote" on the amp to a switched 12V output on the head unit (usually blue or blue/white). The red wire is for power and goes through the fuse to positive battery. You also need to connect the amp terminal marked "ground" to the metallic chassis of your vehicle, within a distance of about 1/2 meter or less. There's usually a short piece of wire with black insulation included in most amp wiring kits. If your Fusion sub did not come with such a wire, you can use any wire that is the same gauge (or bigger) than the red power wire.

Hope this helps.

Sep 08, 2009 | Fusion FEW12PK Car Subwoofer

1 Answer

Sub making noise without input


Hi there guys, i dont have this problem ,but i do have the EN-AT1100 encounter 10" and cant get the thing to work at all. The six pin plug for the power (12V+), earth (GND) and accesories (REM) are all muddled up as i never bough it with the original leads. Can any of you help me out with the wiring on how to connect it? is there two wires for (12V+), two wires for earth (GND) and just one wire for accessories (REM)?

Hope you can help thanks.

Sep 13, 2008 | Fusion FEW12PK Car Subwoofer

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

182 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4807 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

70346 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

72601 Answers

Are you a Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...