Question about ASUS P4P800-MX Motherboard

1 Answer

ASUS P4P800-MX Motherboard

The unit run the cooler but do not start anything - neither some beep. What can I do?

Posted by on


1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points


    An expert that got 20 achievements.


    An expert that got 10 achievements.


    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 4,889 Answers

Well it looks like oxidized RAM problem. Remove the RAM module from its slot, rub it with an eraser and put it back into its slot. This should probably get it working.

Posted on Jul 13, 2008


1 Suggested Answer

  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

A 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
The service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Good luck!

Posted on Jan 02, 2017


Add Your Answer

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add



Related Questions:

1 Answer

Twice beep sound is coming. Booting is not happening for my p4p800 mx/s board

Hello !
If you check out ASUS support, you will find this troubleshooter for the motherboard not booting :
1. Please clear CMOS.
2. Please take out your memory cards and video card, try to clean their golden connectors with a rubber, then reseat them back.
3. Please take the CPU cooler out, add some thermal paste to the CPU surface, then reseat the cooler back and keep the cooler tightly installed.
4. Please keep the necessary components(CPU, one memory) onboard for a test.
Finally, we would recommend you to replace a BIOS battery to have a test.
Also, by looking over beep codes I have found for AMI BIOS these problems for the 2 short beeps :
1. Memory parity error (Description : A memory parity error has occured in the first 64 KB of RAM. The RAM IC is probably bad).
2. POST fail (Description : One of the hardware tests have failed).
If you have done those and it still doesn't boot, let me know I'll try to find other solutions.
All the best !

Aug 03, 2011 | ASUS P4P800-MX Motherboard

1 Answer

P4P800-mx motherboard. Powers up fine, no beep codes no video. Does send signal to monitor that it is there.

pulls out the memory, video card and also check all wires to ensure that they are in the correct places and seated correctly. Also if this is an system thats been around awhile clean the dust out. I just had the same problem because of dust.

Nov 03, 2010 | ASUS P4P800-MX Motherboard

1 Answer

What is the name of network port driver on asus p4p800?

The name is:
REALTEK RTL8139 serials PCI Fast Ethernet NIC Driver V5.505.1004.2002.

You can download it from the below website.

Best of luck.

Mar 02, 2010 | ASUS P4P800-MX Motherboard

1 Answer


can you try check what the bios settings for lpt1 are first?
You should have SPP or standard / ECP or EPP etc.

To flash your bios you will have to download the new bios and the flash utility from here for your model:

Jul 06, 2009 | ASUS P4P800-MX Motherboard

1 Answer

ASUS P4P800 MX Motherboard sound problem with vista. i want its driver compatiable with vista

Hi hswdnn,
Asus does not support Vista drivers for the P4P800-MX board. However you may be able to download SoundMAX Vist compatable drivers for your Asus board. Click on this link;
If this fails you can try any number of other sites listed in this google search;

Good luck hswdnn!

Jan 13, 2009 | Intel ASUS P4P800-MX 865GV Socket 478 DDR...

2 Answers

Asus p4p800-x no screen no beep

Could be that your ram is either Bad or the wrong type. I just had a similar problem. I changed the ram and up it came.

Aug 04, 2008 | ASUS P4P800-X Pentium Motherboard

2 Answers


Hi there what OS do you have loaded?

Im assuming you have XP loaded.....
have you tried to unistall and reinstall the USB ports?
reboot and restart,
should auto recognise the device and self install,
reboot and restart,Test usb
dont for get SP2 updates for functionality of the devices

Let me know the outcome thanks

Jul 21, 2008 | ASUS P4P800-MX Motherboard

Not finding what you are looking for?
ASUS P4P800-MX Motherboard Logo

Related Topics:

50 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top ASUS Computers & Internet Experts

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18419 Answers

Alun Cox

Level 3 Expert

2678 Answers

Doctor PC
Doctor PC

Level 3 Expert

7733 Answers

Are you an ASUS Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides