Question about Audio & Video Receivers

1 Answer

Peavey microbass amp won't switch on after sitting unused in the garage for about a year. Changing the fuse in the plug had no effect...

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 682 Answers

Please leave it for a couple of days in sun exposure(not connected to power)-and then bring a box or carton bigger than the size of amp and put it in the box with good quantity of rice and leave it for a couple of days(rice absorb the humidity).

Posted on Jul 12, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

RX-V1600 2 clicks but won't switch on


I have the same problem, any resolution on this one yet?

Nov 13, 2009 | Yamaha RX-V1600 Receiver

2 Answers

I have a "peavey ultra 410" guitar amplifier. it has been sitting in the garage for several years, and there is no power when plugged in. The amplifier is all tube (preamp and amp). My question is this; if...


Even though I don't have a schematic, if you have a VOM, (Volt-Ohm, Milli-Ammeter) we can start. Just because tubes are old doesn't mean they are used up. If a tube doesn't light up that would be a bad one, but they are in parallel off a winding of the power transformer. 1.) Check the on/off switch with the ohmmeter and the line cord for conductivity. 2.) Check the primary winding of the transformer for a low ohms reading. (less than ten ohms). 3.) Some where between the power switch and the pwr. trans. should be a fuse. After these three you should be able to put 120vac. to the unit and bring it back on. Get back with us, Dale

Aug 04, 2009 | Audio & Video Receivers

1 Answer

My peavey ul 115 bass bin will only work through its bi amp input. Why is this ?. The other one works fine but when I switch speakers I have the same problem. Can you help please ?..Thank you.


The bi-amp jacks bypass the internal crossover. You need to look at the crossover section and see if an internal protection fuse has blown or if hte crossover itself is smoked.

Dan

Mar 04, 2009 | Audio & Video Receivers

2 Answers

Re: Peavey KB100 75 watt keyboard amplifier. Dear Sir, After having plugged into the 'PRE EQ PATCH' the main 3 inputs/channels are no longer working. I looked in the operating guide and...


The pre-eq patch connector is a 3 -wire connector designed as both an input and output in one connector. With a plug in there that only utilizes the output (send), you are not sending any signal to the amp section. That appears as no output. Take out the cable and the amp should be restored to original function. What you need to use that function is called an "insert" cable. This has a stereo 1/4" plug at the end for the "pre eq patch" side and 2 standard 1/4" plugs at the other end. One is for input into an effects box and the other is for the output from that efects box.

Hope this helps,
Dan

Jul 29, 2008 | Audio & Video Receivers

1 Answer

Have a peavey-xr-600b peavey mixer amp. i get aloud hum and noise and cracking when plugging speaker jacks.


Hi chillin884

Not a good sign. Something has gone wrong with the output stages of your Peavey. It is not a good idea to continue plugging it in as damage may occur to your speakers. I suggest you take it to a decent music gear repair guy for a look see and give you a quote to repair These heads, like all Peavey gear, are pretty solid and worth repair. Sorry to be the bearer of bad news like this, good luck

regards
Graeme

Jul 15, 2008 | Audio & Video Receivers

3 Answers

Vauxhall astra radio keeps switching on and off on its own


I had this problem for the last 2 weeks, didn't think much of it, but recently the car radio just turned on and off by itself, it decided to do so whilst the car was switched off and it drained my battery. After doing some tests with the Amp meter and removing the fuses for the radio and infotainment system the amps going through the batter went from about 0.7 to 0.001 (far more accpetable) - so the radio was draining the battery and randomly turning itself on/changing stations and the internal display system had stopped working.

after putting the fuses back in and re-testing the radio worked fine (almost like it had a full reset - no random turning on and off OR changing of radio stations)

the fuse box for my astra was next to the battery under the bonnet (see your car manual - I had lost mine so googled for it)

http://pdfcast.org/pdf/2006-vauxhall-astra-owners-manual-operation-safety-and-maintenance

PAGE (267 or 265)

but it seems yanking the fuses for the radio (FUSE number 35 and 36) seemed to fix it (been a few days and no flat battery) -

It maybe an intermitent fault, in which case i'll have it looked into, but as garages charge an arm and a leg i'd give this solution a go and if your battery is good all you need to do is remove the fuses and put them back after say a minute or so)

Jun 24, 2008 | Audio & Video Receivers

1 Answer

I have peavey 212 heritage guitar amp footswitch plug broke. I have new one but i need wire diagram please include colors and speaker conection.Thank U very much


Call the Peavey Customer Service line (number available @ the Peavey site) and get the parts department to email you a schematics on the amp... it has the footswitch wiring on it. And it's free to do this.

Apr 27, 2008 | Audio & Video Receivers

1 Answer

Hi i use a peavey 6505 Amp head and when i run a seymour duncan pickup booster through the effects loop it blows the amp (possibly the pre-amp fuses) i want to get a volume boost in a distorted setting...


Hi bmwz43

Odd that you keep blowing the head... and with 5 12axl preamp tubes even more surprised that you cannot get enough gain... :) Get the correct pedal for the 6505 and change yo levels that way. Hard to beat classic tube amp for tone:)

Check the the amp has the correct impedance setting for the quaddy you are using.

One more thing, what sort of cable do you have connecting the amp to the speaker box. If you use a cheapo guitar jumper lead arrangement, expect that to give you trouble AND **** tone. The 6505 has 120watts of cranked up tube output. Tube output stages need a solid at least 18 gauge cable and quality connector jacks, like Switchcraft. They can blow fuses if you don't use a decent speaker connector lead.

Get back to me here if it does it again, and check to see exactly which fuse you are replacing. It can help sort out the problem.

regards
Graeme

Apr 27, 2008 | Audio & Video Receivers

2 Answers

A HUMMING Peavey Classic 30


I repaired a classic 50 recently and the problem was a bad solder connection on the main input jack. You may also want to have the tubes tested.

If the unit is over 20+ years have it recapped.

I do this stuff but Vermont might be to far.

Scott

Mar 17, 2008 | Audio & Video Receivers

Not finding what you are looking for?
Audio & Video Receivers Logo

Related Topics:

86 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Audio & Video Receivers Experts

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

68223 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

60792 Answers

Are you an Audio and Video Receiver Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...