Question about Gigabyte Computers & Internet

Open Question

Have gigabyte GA-73PUM-S2H board with quad processor. Can't get my headphone jack in the front of PC to work. Have tried updating drivers, unplugging and re-plugging connector from M/B. Changed device settings but nothing works. Rear speaker outlets work fine. Headphones work with other systems.

Posted by on

5 Suggested Answers

antiochpc
  • 1314 Answers

SOURCE: Headphones with mic / external speakers

Does your computer have front audio ports? If so, you can just plug it in there. Otherwise you need a single male 2 dual female converter to plug into the speaker port.

Posted on Jun 21, 2008

  • 1 Answer

SOURCE: Broken headphone jack

you should be able to get it out from the inside on the card. Do you have a sound card or is your sound on the motherboard?

Posted on Jan 30, 2009

rulds2008
  • 3866 Answers

SOURCE: Rear headphone jack is not working!

Go into the case and unplug the frount headphone jack to enable the rear, some motherboards are particular on this issue.

Posted on Apr 22, 2009

benwabnick
  • 2404 Answers

SOURCE: audio jack has headphones pin broken off into it

If you have a pick set you can try prying it out of the hole with one of the picks. If you don't have one then your only option would be to replace the motherboard.


Posted on May 04, 2009

Moe2010
  • 62 Answers

SOURCE: i have a t3303. my external speakers suddenly

Check the settings for your speakers in the sound settings. It is possible that the settings have changed. It is also possible that the sound card has went bad in that port.

Posted on Jul 17, 2010

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I need the front panel connections location, which ones go where for the ga-73pvm-s2h motherboard


Gigabyte has the manual for the GA-73PVM-S2H on the product support site: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2691#manual . The full manual is near the bottom of the list. The direct link to the English version of the manual is http://download1.gigabyte.us/Files/Manual/motherboard_manual_ga-73pvm-s2h_e.pdf . The Motherboard Installation Guide at the top of the list is a generic manual for all motherboards.

The front panel connections are shown on page 28 of the manual. There are two lines of pins. From left to right, the inside line of pins are the Power LED +, Power LED -, Power Switch +, Power Switch -, then the Case Speaker +, Case Speaker -. (The speaker - is next to a Case Fan connector; so there are a couple of blank spots between the speaker + and - pins.) On the line of pins at the edge of the board, again from left to right: HD LED +, HD LED -, Reset Switch -, Reset Switch + . There is no contact on the last pin in this group.

I hope this helps.

Cindy Wells

Jun 06, 2016 | Gigabyte Computers & Internet

2 Answers

My gigabyte g41 combo doesn't detect front port jack . So i'm having problem in using headphones from when i bought this mother board.I tried both XP & 7 .My front port sounds only when i...


1. check if your front panel is connected to your motherboard at proper port2. check "expert mode" on your via hd audio deck, click "advanced options" and check "redirected headphone" (THIS WILL UNCHECK "INDEPENDENT HEADPHONE") and uncheck "enable front panel jack detection"
this should solve your problem.

Sep 22, 2011 | Gigabyte GA-G41M-Combo Motherboard

1 Answer

When sound card connected in PCI slot the comp will hang over and over when i try to install driver of 4 channel tlink card. how i can slove the problem and which card is most suitable with Gigabyte...


This is gigabyte's link for your board, there are 4 different revisions, you can see the different choices at the top. Anyway, you have a PCIe x 16 slot so you could go with a Radeon HD graphics card, ATI has a DVI to HDMI adaptor that works great. Two things, what is make and model of the card you are installing and where are you getting your download from? You may have to dedicate the slot in Bios. Let me know.
Dave

Jun 27, 2011 | Gigabyte MB GIGABYTE GA-MA74GM-S2H AMD740G...

1 Answer

I installed graphics to my gigabyte ga h55m s2h but keep shutting it down. Is there any jumper that I need to set it up?


Hi


The graphic driver is not support, please download the correct driver to your system, or Click hear to download or update your driver.

Jun 05, 2011 | Gigabyte Computers & Internet

1 Answer

Lost my hdmi output after updating to windows 7 motherboard is ma78gm-us2h rev 01


Have you updated the board's drivers as well?
Drivers available for the 32 and 64 bit Win 7 versions from the Gigabyte website.

Feb 04, 2010 | Gigabyte GA-MA78GM-S2H (rev.1.0)...

1 Answer

After purchasing a new Motherboard, my computer jsut seems to power down after about 20 mins playing games on it. Other than that it is ok.


It definately sounds like a heat issue.

Did you use the thermal paste to heat sink? Make sure your fans are all running. Make sure the heat sink is snapped tight to the processor.

I would suggest a system monitor to detect heat and speed of fans.

May 23, 2009 | Gigabyte MB GIGABYTE GA-MA74GM-S2H AMD740G...

2 Answers

Pc boots and stays on the black screen at the start


Try getting into the BIOS and making sure that it is detecting the RAM and HDD and Processor. Typically this happens when theres no memory or a memory problem. If its the Hard drive it will say NTLDR missing or Hard Drive failure. When its blank.

Does the Hard drive fire up when its sitting there? Does it seem like it booting the Hard drive or does it just sit there.

Also, if you have an onboard Video and a video card, try using just the onboard video for now, sometimes the Video card can cause an issue if it doesnt have drivers and comes up blank.

Make sure the bios has the video set to PCI or AGP depending which you have intstall. Or Auto if it has it.

I have had two Gigabyte board and im using one now and have had similar issues that where caused by a ATI video card.

Good luck and let me know if you still need help.

Dec 02, 2008 | Gigabyte MB GIGABYTE GA-MA74GM-S2H AMD740G...

1 Answer

P4 2.66GHz 533FSB Problem on Gigabyte GA-8ID533


well if the board support till 400FSb then the 533FSb CPU will not work with the board did you check the website and he board manual that says it support upto 533 bus?

Nov 08, 2008 | Gigabyte GA-8ID533 Motherboard

Not finding what you are looking for?
Computers & Internet Logo

Related Topics:

158 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Gigabyte Computers & Internet Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

David
David

Level 3 Expert

761 Answers

Tony

Level 3 Expert

2598 Answers

Are you a Gigabyte Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...