Question about Line 6 TonePort UX2 Sound Card

Open Question

I have setup toneport ux2 with acer aspire one(win xp) using cubase se3 as the sequencer. it works fine for a while. suddenly the sound starts to give distortion (it sounds like my speakers are burnend i have deinstal all the programs and drivers after reinstal, all equipment seems to work fine .after a while the same problem occurs. i have read all the documents, all requirements are ok. what could be the problem Greetings

Posted by on

Ad

3 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
New users get to try the service completely Free afterwhich it costs $6 per call and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
  • 1 Answer

SOURCE: Big Toneport UX 2 Connecting problem! ( FREEZE/ASK TO RESTART )

The drivers that come with gearbox do not work with snowleopard and windows 7. Ok pull out the usb connector of your UX2, then restart, next look in applications/line 6/drivers and there you will find a program that allows you to uninstall the drivers for UX2. Restart, and then go to the line 6 supportpage look for the free download page, search for toneport UX2 - drivers - osx and check the betabox. download the two or three drivers, install them (restart after installing a driver then install the next driver) restart, then start up gearbox and plug in the usb cable of your toneport!
The drivers are not yet the final drivers, they are still beta versions, march 19, line 6 expects to have the final drivers for snowleopard and windows 7.
Excuse my english I'm dutch,
Peter.

Posted on Feb 25, 2010

Ad
  • 1 Answer

SOURCE: Whenever I play the guitar

More than likely your cable is old and should be replaced. Monster cables are a bit more expensive but come with a life time warranty, check em out. If the cable replacement doesn't work, check the sound card. Make shire it is not loose, or full of dust. It may be the sound card is old and needs to be replaced. Another option is the guitar itself. Try plugging it into an amp to make sure it doesn't pop. If it does the same on the amp, you have a problem with your pick ups or the cable connection to the guitar. Hope that helps.

Posted on Jun 12, 2011

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Whenever I play the guitar through my TonePort UX2 there are lots of popping and crackling sounds, how can I resolve this?


More than likely your cable is old and should be replaced. Monster cables are a bit more expensive but come with a life time warranty, check em out. If the cable replacement doesn't work, check the sound card. Make shire it is not loose, or full of dust. It may be the sound card is old and needs to be replaced. Another option is the guitar itself. Try plugging it into an amp to make sure it doesn't pop. If it does the same on the amp, you have a problem with your pick ups or the cable connection to the guitar. Hope that helps.

Jun 12, 2011 | Line 6 TonePort UX2 Sound Card

1 Answer

The left channel of my toneport is higher than the right side in the outputs...even in the headphones its the same. When i push play with very low volume i start listening first on the left channel. I...


Check out your speaker settings in Sounds and Audio devices, in your control panel.

Start - Control panel - Sounds and audio devices - Check the speaker volume under the "volume" tab and the volume controls for audio playback under the "Audio" tab.

Jul 03, 2010 | Line 6 TonePort UX2 Sound Card

1 Answer

I need electric circuit, for repair this Device


hi, as a company policy Line 6 do not give out circuit diagrams of there products , therefore you would need to take or send your unit to a authorised service centre .

Apr 25, 2010 | Line 6 TonePort UX2 Sound Card

1 Answer

I Actually have the line 6 ux2 and sound great but when i play the guitar make some clicks and/or pop and glitches and is freaking me out, i try reinstall, download the newest drivers, with no change in my...


i had the same thing- go to windows device manager and DISABLE you wireless connection. Even if you disconnected from the internet, the wireless cards job is to be aware of wireless signals and be prepared to connect. Once you are finished, ENABLE the wireless card.

Jan 12, 2010 | Line 6 TonePort UX2 Sound Card

1 Answer

Both clip lights are flashing and I cant get any signal.


Hello, I've got a problem with my toneport ux2. the clip light are flashing. even after installing installation software. does any body know how to solve the problem?

Dec 20, 2009 | Line 6 TonePort UX2 Sound Card

1 Answer

Big Toneport UX 2 Connecting problem! ( FREEZE/ASK TO RESTART )


The drivers that come with gearbox do not work with snowleopard and windows 7. Ok pull out the usb connector of your UX2, then restart, next look in applications/line 6/drivers and there you will find a program that allows you to uninstall the drivers for UX2. Restart, and then go to the line 6 supportpage look for the free download page, search for toneport UX2 - drivers - osx and check the betabox. download the two or three drivers, install them (restart after installing a driver then install the next driver) restart, then start up gearbox and plug in the usb cable of your toneport!
The drivers are not yet the final drivers, they are still beta versions, march 19, line 6 expects to have the final drivers for snowleopard and windows 7.
Excuse my english I'm dutch,
Peter.

Nov 11, 2009 | Line 6 TonePort UX2 Sound Card

1 Answer

VISTA Acer Laptop (My Boss's) - Replace it with XP - Help Fast


Well just yesterday i removed vista from a lenavo desktop. When i tried with the installation cd setup it didn't allow and got a lot of beep error from the desktop. Then I got a partition manager formatted c drive and then booted through a dos bootable cd which keeps the drivers and command files in ram and then inserted xp os cd and through command prompt started the xp setup by typing d:enter d:dir (got the list of files and folders then typed d:setup and xp setup started and installed later I got all the relevant drivers from the net. Its not easy to get drivers from net.

Nov 11, 2009 | Acer Aspire 5535-5050 Notebook

1 Answer

Using Tone Port Ux2 with Protools LE 7.4 002 rack


maybe the component is too big for your system

Nov 09, 2008 | Line 6 TonePort UX2 Sound Card

1 Answer

XP Downgrade


You need to start windows setup straight from cd. To do so you may need to change the boot sequence from bios.You will also need a bootable windows xp cd (not the upgrade version). Setup xp as new installation. Ensure you can get all necessary drivers and software for windows xp.

Hint: Vista works fine if it has enough ram memory, and you wont lose your valid licence and all software provided with vista.

cheers

Feb 16, 2008 | Computers & Internet

Not finding what you are looking for?
Line 6 TonePort UX2 Sound Card Logo

Related Topics:

141 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Line 6 Computers & Internet Experts

Doctor PC
Doctor PC

Level 3 Expert

7733 Answers

kakima

Level 3 Expert

102366 Answers

David Payne
David Payne

Level 3 Expert

14161 Answers

Are you a Line 6 Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...