Question about Phoenix Gold QX90.2 Car Audio Amplifier

1 Answer

BLOWN? hey, my amp isnt working anymore it worked good for about 3-5 years then sudenly stoped working it cut out completely why is it?

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Mentor:

    An expert who has written 3 tips or uploaded 2 video tips.

    Governor:

    An expert whose answer got voted for 20 times.

  • Expert
  • 199 Answers

Could be a number of reasons, But there should be a fuse on the amp, it may have just blown the fuse. If the fuse is fine then it may just be at end of life. Most amps that I have dealt with have a lifespan of about 3-5 yrs, maybe 7 if you are lucky. Let's just check the fuse, or just replace the fuse and see how we go from there.

Posted on Jul 03, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

Hi, Got problem with my amp. Sudenly it has stopped working. It is got a 2 x 20 amp fuses. One of them has blown up. When I have tried to change it , I have noticed that electric sparks and lightly smoke...


My guess is that you had it turned up so high for so long you melted something. This would be from large current draw over extended period of time with inadequate ventilation for the resulting heat. I have done this myself, so I feel your pain.

If you are feeling brave, you could open it up and look for any charred or melted wiring, and replacing it with a patch wire. If you see any evidence of scorching or melting on any of the circuit boards instead, it's not worth fixing.

Since it is a Pyle amp (which is actually just a re-branded Pyramid), it would probably cost the same to just replace it with a new one or from eBay.

Good luck!

Jason

Sep 21, 2011 | Pyle PLA2580 Car Audio Amplifier

1 Answer

I have all alpine speakers,deck,amp, and subs. My subs were working for about a year until one time i started my car and they keep cutting in and out .. at times they will work but then they cut off...


Sounds like blown subs, in the process of completely dying out, or a loose wire, possibly inside the box or from the box to the amp. Have your subs tested at a sound shop, or using a multi-meter, check for resistance across the sub terminals. An open line indicates a blown sub.

Jan 19, 2011 | Alpine MRP-M500 Car Audio Amplifier

1 Answer

What might be wrong if my alternator isnt charging proper anymore and my blower stoped working


Take it to local parts and have them test alternater, usaully free test probably bad alternater. There is a good chance the blower motor went out. Probably need to replace as well

Nov 22, 2010 | 1996 Isuzu Rodeo

1 Answer

My GPS stoped working sudenly


get it on to charge for atleast an hour and then connect it to garmin.com through ur PC. Pls click updates and see if any update is available to install. install if there is any. and try to turn it back on.

Jul 25, 2010 | Garmin StreetPilot C330 GPS Receiver

2 Answers

I have a thunder 5604 and all of the suden the short light came on and stop working, i disconect it and , put it back but th light still on an no sound. it doesnt smell like burn, im a mechanic and...


theres a few possible issues pull and replace all of the fuses also use atleast 4 ga power and ground wires if ur ga is 6 or up get a new amp kit i know my protect mode goes on when the ground isnt connected if none of that works take it to the company you got it from and have them check out the internals

Jun 17, 2009 | MTX Thunder5601 300W x 1 Car Amp Mono...

1 Answer

Not cutting right - or at all


Depending on how much use the saw has gotten over the years the problem could be a very dull blade, worn out motor brushes, or a nearly worn out motor. The danger is that a power tool that is not working as it should is much more hazardous than a newer saw that is working properly.

May 21, 2009 | Saws

1 Answer

I have epson stylus printer dx8400 wont switch is a fuse in side


Yes probaby, ut wiggle power cables first , then try new power cable

Apr 23, 2009 | Epson Stylus DX8400 All-In-One InkJet...

1 Answer

1000 w sony xplode works at low volume then red lights at volume5


Most likely one of your subs are blown, or the Ohm's are too low for the ampliphier. Try hooking up one speaker at a time to the amp and see if it does the same thing. If it shuts off on one of the two speakers, that speaker is most likely blown.

Apr 19, 2009 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Phoenix Gold QX90.2 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

57 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Phoenix Gold Car Audio & Video Experts

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers

Larry Spears
Larry Spears

Level 3 Expert

625 Answers

Matthew Spark
Matthew Spark

Level 3 Expert

1066 Answers

Are you a Phoenix Gold Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...