Question about Alpine CDA-9856 CD Player

1 Answer

Sound hooked up to new car and have no sound at all what can i do?

Posted by on

  • 2 more comments 
  • mrhukfan Jul 01, 2008

    A 1993 chevy lumina z34, no pre amp and I checked those wires all are connected right my old stero worked right before

  • k768 Nov 03, 2008

    i have same problem installed into a 1988 lincoln town car with premium sound looks like i have to bypass premium sound how do i do this thank you

  • k768 May 11, 2010

    I installed alpine cda9856 into a 1988 lincoln towncar with premium sound and i got no sound after install was complete how do i bypass preamp thamk you kenny

  • Patrick McGee
    Patrick McGee May 11, 2010

    What type of car was this installed into? If the car has a factory installed pre-amp this is your problem, It needs to be bypassed if this is the case, this common on ford's and mercury's with the preimum sound package aswell as many other cars. .If the car does not have a factory pre-amp then check your white/gray/purple/green wires as these are the speaker connections.



    Let me know

×

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 405 Answers

That's strange isn't it. Have you checked the connections on the speakers themselves? Is it possible that the person that sold you the car had some good speakers in there, which they took out and just threw the stock speakers in place without actually hooking them up? Not much else I can think of other than blown outputs on the head unit, but it just worked in your other car so this is unlikely.

Posted on Jul 01, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

New dual marine stereo worked the day I hooked it up the following day I've got power but no sound Any possible solutions?


Make sure everything is properly connected.Try other speakers also check if there is a reset button at the back of the face plate. If it still has no sound it could be the output IC is blown .

Apr 23, 2014 | Car Audio Receivers

1 Answer

Model-m 255 clarion installed in a pontoon boat. RADIO WAS WORKING JUST FINE, THEN I INSTALLED A (NEW) BATTERY FOR MY BOAT, HOOKED EVERTHING BACK THE SAME WAY. NOW, I HAVE POWER BUT (NO) SOUND...


Disconnect all the speaker leads and then hook one speaker (a new, known to work speaker) up directly to the radio using a short (6"-12") piece of speaker wire. Does that speaker work then?

Jan 03, 2011 | Clarion M255 AM/FM Marine CD Player

1 Answer

My boyfriend hooked up my speakers in my car to my cdx-gt200, now my cd player wont even come on. He never touched any of the connection wires for the player. At first he could not find the remote turn on...


change the fuse behind the system.
"so he hooked it up to the left front speaker wire, then found the remote turn on wire and hooked it up to it." will have burned the sound system or not. remove the new installation, test it, reinstall, test again.

Jun 01, 2010 | Sony XPLOD CDX-GT200 CD Player

1 Answer

New Xm, went through the steps in manual; no sound in car


The stations you set it to have to be complete static for the xm to come in. Your best bet if you head unit has an aux input is to buy an aux cable(few dollars) and hardwire it. it will give you the best quality for sound for xm.

Dec 27, 2009 | XM Radio (XMP6000)

1 Answer

No sound to speakers hooked to RCA jacks.


you have the wires mixed up. the positive wire is hooked into the negative, rechech your wiring

Apr 13, 2009 | Dual XDMR-7700 CD Player

1 Answer

Kenwood kdc-x592 No sound on CD and..


your amp turn on is hooked to the power antenna wire. Swap the blue wires and youll be good to go. Since the power antenna is not needed, when the radio goes off tuner, the 12V signal is turned off. and your amplifier will also then lose its remote turn on.
Reverse the 2 blue wires.

Dec 28, 2008 | Kenwood KDC-X590 CD Player

1 Answer

95 ford probe wiring harness. no sound but turns on


Hey I cant help you with your problem but can you help me? i have a 95 ford probe with a metal ended square harness on it, i went to canadian tire 100 times looking for the right harness and none fit it. a couple months later I had found another harness connector a few inches don't from the other square one.Now before i found that one i cut the harness and tried manually connecting them to the new radio. The radio would turn on but now sound would play.... and i tired 9 colour codes still nothing. if you have any idea about my problem it would be much appreciated thanks.

Jun 25, 2008 | Car Audio Receivers

2 Answers

Alpine Cdm- 7834 wiring help


just use any negative wire you only need one wire from the negetive.

Mar 13, 2008 | Car Audio Receivers

2 Answers

How do you remove DVD stuck in navigation system


If you remove the unit from the dash the top, take off the top cover, no screws you can acess the CD slot. Remove the 4 screws holding the CD player in place and the ribbon cable and you should be able to remove the CD from the slot.

Apr 26, 2007 | Dakota Dodge RB4 Navigation, CD, AM/FM,...

Not finding what you are looking for?
Alpine CDA-9856 CD Player Logo

Related Topics:

69 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Alpine Car Audio Receivers Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4706 Answers

Jose Velazquez
Jose Velazquez

Level 2 Expert

227 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

6811 Answers

Are you an Alpine Car Audio Receiver Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...