Question about Car Amplifiers

1 Answer

Amp will not turn on

Wen i hook up my legacy LE1030 1000w the power light blinks then goes out and the protection light comes on what am i doing wrong i ran a power wire to the battery aground to my seat bolt and ran the rem wire to the power antenna comeing from th stereo as a test run..?? wats wrong

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    President:

    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • Master
  • 624 Answers

That is the way it should be connected. If the protect light comes on you have a different problem than the power connections.

Try to turn it on withour any speakers connected, if it turns on then, you have a bad speaker or you may may the speakers connected inproperly.

If it still goes into protect you have an internal problem with the amplifier.

An internal problem would be something you would need a professional technician to check out. Could be in the power supply circuit, but most of the time it is a blown channel.

If you require any more help feel free to ask,
And if you found this advise to be helpful a "FixYa" rating would be appreciated.

Thanks,
Dave

Posted on Jun 27, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Protection light came on what cut off


Amp in Protection - Troubleshooting - Basic Car Audio ...

www.bcae1.com/.../troubleshootingbasicsampinprotect.htm
Some simply shut down and the power light will not illuminate when in protect mode. If the power light blinks then goes off, the amp is either going into protect ...

How do I fix my amp it keeps going into protection mode ...

? 2:00
https://www.youtube.com/watch?v=DQ1bdsm6s2c
Apr 24, 2013 - Uploaded by Nathan West
My MTX 600xd amp light won't even come on. ... Red light comes on. ... one.. and some times it goes into protection... once I turn the car off...

Jan 11, 2016 | Car Amplifiers

1 Answer

No protect light or power light comes on w/my american legacy 800watt 2channel amp


is the blue trigger wire connected from cd player to amp? fuse? check earths connections also.. if its wired correctly the light should illuminate otherwise there may be a problem?

May 14, 2012 | Car Amplifiers

1 Answer

My amp has a protection light on need to know how to fix. When I pull the fuses out the power comes in but when I put the fuse back in the protection light comes back on


From the description your audio output transistors or ic's have a short causing a load problem activating the protection circuit. Turn volume right down, power off, remove speaker wires from the back, power on! if protection kicks on it is the audio outputs in the receiver, if not! check speaker wires for shorts, hook back one at a time until defective wire or speaker is located. The audio outputs will need to be addressed by a technician since there is complexity involved.

Mar 03, 2012 | Legacy Car Amplifiers

1 Answer

I hooked up 2 capacitors into my amp and every time I put power to it the amp shuts off and 10 seconds later a red light comes on for 5 seconds and the amp don't turn on, basically it goes into protect...


Well, I have no idea why you would have two capacitors on a 500 watt amp but, did you charge the capacitors? Have you tried the amp without the capacitors? What size power wire are you using?

Sep 20, 2010 | Kenwood KAC-9102D Car Audio Amplifier

1 Answer

Um the power light will flash then the protl. light will flash its all hooked up right but weird sounds coming out my subs.


Disconnect subs from output of amplifier and then turn on car and radio. Does amp stay on or go into protect? If it stays on then there is something wrong with the subs or how they are wired (series, parallel ) to the box and amp. If it still goes into protect then something internal with amp.

Feb 23, 2010 | Concept Car Amplifiers

1 Answer

2000 watt american legacy amp protection ligh wont go off


Same thing happened to me so I returned it for repair turns out it was an internal 25amp fuse on the output. Got it back an it sounded very weak now it does not play at all. Nothing wrong with my setup as I have now got an 800watt amp that is running great.

Jul 01, 2009 | Lanzar MXA422 Car Audio Amplifier

1 Answer

Memphis PR300.2 Amp protect light on


If it is not turning on your problem is it is not getting power. Check your fuses. The reason an amp goes into protect mode is usually because the subs are not wired up right. Make sure your fuses are good, you have a good ground, and make sure your amp turn on wire didn't come loose when you were putting the deck back in. As for the amp going into protect you probably wired the subs down to too few ohms and the amp you have can't handle it. Try hooking the subs up straight w/o bridgeing them and turn it up to see if it works. If you don't have problems with it then you wired your subs wrong.

Mar 22, 2009 | Car Amplifiers

1 Answer

American legacy II LA690 amp


MOST LIKELY THE AMP IS BLOWN TRY TO CONNECT ONE SPEAKER AT ONCE TO SEE IF THE IS SOUND IF THERE IS YOU HAVE THE WRONG OHM LOAD

May 13, 2008 | Car Amplifiers

2 Answers

Amp shutting off going into protection mode


Check this out: http://www.techlore.com/article/14696/

Aug 14, 2006 | Legacy Audio American Legacy II LA690 Car...

Not finding what you are looking for?
Car Amplifiers Logo

Related Topics:

257 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Car Amplifiers Experts

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

Pablo Gonzalez

Level 3 Expert

733 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers

Are you a Car Amplifier Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...