Question about Amplifiers & Preamps

1 Answer

My technics se hd 51 amp seems to have stopped working. I have a barely audible sound when turned up to full vol. Any suggestions...can I d.i.y. this job ? many many thanks. Technics SE-HD1 Stereo amplifier as part of receiver, cd and tape component system. Haven't used it for a while. Everything seems to be working ok, but no sound coming out of the speakers. Get sound out of headphone jack ok.

Posted by on

  • William Somerset Jul 13, 2008

    Excellent solution. Turned out to be bad contacts on speaker unit. Connections appeared to be in firm contact, but had to be flexed, pushed and prodded to make work. Got signal from head phone jack and proved amp was working. Connected small pc speaker to output contact and got signal. Therefore had to be speaker or speaker contact. Have also had considerable problems with various components, cd, tape deck, and tuner acting in erratic fashion. Turned out caused by seemingly good ribbon cable contacts not working due to corrosion or dust, which is not visually apparent. Strong contact cleaner would be good solution, but not readily available in England.

×

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 682 Answers

Please bring a good contact cleaner from radio shack near you and apply the spray over the socket of the headphone(the place where you put your headphone jack)take headphone jack out and apply spray in and insert the jack in and out many times.-also check your system setup and confirm that all speaker are on- no mute button pressed-no cable is disconnected.

Posted on Jul 13, 2008

  • mohamed eltoni
    mohamed eltoni Jul 14, 2008

    always at your service.



  • Krzysztof Pawlak
    Krzysztof Pawlak Feb 25, 2014

    THANKS MOHAMED YOU ARE GREAT!!!! THANKS!!!!

×

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Technics 1080 pre amp volume control is not functioning correctly


Technics SE CA1080 Service Manual

there is a chip called an operational amplifier under a heat sink on the pcb,that fails when it get top volumed for two long theres regulators with heatsinks.
it is listed as,

Technics SE -CA1080 amplifier F61 fault,

May 13, 2015 | Technics Amplifiers & Preamps

1 Answer

Amplifier powers up. low humming, and music is barely heard at full volume.


The main amplifer ICs have taken a dump. Time to go shopping!

Nov 15, 2011 | Amplifiers & Preamps

1 Answer

Hello,can any one help.i have a technics su-x955 amp that has has finally after mant years has packed up.when i power up i hear the usual click sound in the amp and all the other separates fire into...


If you hear something faint this would not be a fuse issue.

NEVER USE MAXIMUM VOLUME FOR TROUBLESHOOTING.

Turn the volume control to something medium.

The errant switch, control or condition may change and you will suddenly release the
amp's full power and possibly destroying your speakers. If a signal isn't audible at 1/2
volume it's probably not there.

Carefully examine the front panel for clues like a misplaced Mute or Tape Monitor control
or Multichannel Analog Input selected.

There is a good chance that a common control may have developed a high-resistance or
'dead' spot through idleness and is causing your symptom. Turn the POWER OFF and operate
every control throughout its range a number of times, especially rarely-used ones like
Tape Monitors and the Mute control.

Turn the volume to something reasonable and see if that helped.

May 08, 2011 | Amplifiers & Preamps

1 Answer

Cant get subwoofer to work on my sony amp. speaker works on other ports. ive turned on subwoofer port and up the level to max but no sound nothing.


Never use maximum volume for troubleshooting. The errant switch or control that you eventually find and change will suddenly release the amp's full power and you'll destroy your speakers. If a signal isn't audible at 1/2 volume it's probably not there.

A specific model of both would help in the diagnosis. Most modern AVR

Feb 06, 2011 | Sony Amplifiers & Preamps

1 Answer

VSX504S volume has become very soft


soft meaning - barely audible? in that case either u have a defective loudspeaker or a defective audio power amp section. I suspect the latter, so what i suggest is - get it checked. U could try opening it up urself and mess with it if u plan to buy a new one :-)

Mar 11, 2010 | Pioneer Amplifiers & Preamps

1 Answer

LUXMAN L-85V AMPLIFIER LOW VOLUME


Make sure that you have the turntable connected to the PHONO input. If there is none (I don't know your specific model), then you will need a phono pre-amp. Connect the output of the pre-amp to tape-in or Aux in and the unit should work as expected. The alternative is that you may have the tape monitor turned on. Check that as well.
This unit is old enough to have pre-out and amp-in connectors on the back. Make sure that those are connected to each other. Use standard RCA cables.

If none of those resolve the problem, there is an internal problem that will need a bench to resolve.

Dan

Oct 26, 2009 | Amplifiers & Preamps

2 Answers

Technics amp crackle and ''hiss'' noise


in my car when I press the accelerator there is hissing sound,did check the air filter by disconnecting the plumbing but still the sound is present any idea what could be causing this sound.

May 25, 2009 | Amplifiers & Preamps

1 Answer

Sony STR-DE595 Sound not balanced


preamplifier or power amp internally but check your signal cables for shorts or breaks,if amp then is internal and needs to be serviced

Aug 13, 2008 | Sony STR-DE595 5-Channel Amplifier

2 Answers

Technics SUV500 Amplifier


check volume balance between right and left-then change inter connection between sound source and amplifier with new cabel(i prefer gold plated type connectors)(see radio shack).
after that if the problem excit your fault in output transistors or output stereo ic depend on circuit design.

Feb 17, 2008 | Technics SUV500 2-Channel Amplifier

Not finding what you are looking for?
Amplifiers & Preamps Logo

Related Topics:

965 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Amplifiers & Preamps Experts

 Grubhead
Grubhead

Level 3 Expert

4590 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

68323 Answers

Are you an Amplifier and Preamp Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...