Question about Digidesign Mbox External Sound System

2 Answers

Digidesign Mbox on Vista

My mbox hardware cannot be found when I try and open protool LE 7.4 on my Vista OS. All the lights are lit up on my mbox. How do I fix it?

Posted by on

  • 6 more comments 
  • glgray Jun 28, 2008

    I have the same problem, but with a Mac. When I plug the Mbox in, all the lights come on, and then Pro Tools 7.4.2 never sees the Mbox. I'm using OS X Leopard 10.5.3


    Thanks, Gary

  • Anonymous Nov 20, 2008

    similarly, i want to run the mbox with ableton live.

    ive looked and balked at changing OS to xp, but i hear there is a compatability mode with vista. thats all i got.

  • payupproduct Feb 12, 2009

    same problem here .stuck on vista

  • Anonymous Feb 17, 2009

    same issue for me cannot get mbox to work with shitty vista

  • Anonymous Feb 22, 2009

    "unable to locate digidesign hardware. make sure your hardware is connected and turned on . click o.k. when hardware is read"

  • mart453 Feb 26, 2009

    I have the same problem.I was advised to upload xp along side Vista to solve the problem but the new PC I bought wont let me rum xp and if it did it void the waranty.

  • Anonymous Mar 20, 2014

    windows 7 can not recognize my mbox digidesign

  • Anonymous Apr 01, 2014

    Is there a way to get around the fact that you need a Digidesign exterenal harware to run protools?

×

2 Answers

SOLUTION: Buy a product and/or use an OS that encourages open-source and standards-based development. E.g., sell the mBox on eBay to some idiot using OS X:Leper or whatever clever name Apple hides its BSD-based clone of its own System 9 behind and reformat yr harddrive.

SOLUTION FOR MAC USERS THAT SOMEHOW 'ME TOO'd A WINDOWS VISTA DRIVER INSTALL ISSUE WHEN REALLY THEY SPILLED CHOCOLATE MILK INTO THE MBOX: I recommend System 6.0.8 and Microsoft Works 2.0e.

Seriously, though, Vista (past the initial release; RC1 was problem-free, well, mBox-wise) will not work with an mBox and Digidesign "does not expect to release" repaired drivers. Therefore, Vista SP1 blocks the drivers from even loading, without your consent. No trouble installing or for the installer to communicate w/the mBox, though.

So the only and substantiated official solution is to buy a new mBox-series product.

Pretty lame.

Posted on Sep 25, 2008

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

Same here but when i pull up protools the mbox does not power on !!I have the imac g5

Posted on Aug 07, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I'm missin the drivers for my mbox1



Mbox USB Driver Update v.1.0.1 NON-PUBLIC


NON-PUBLIC www.digidesign.com
along with the CollabInfoFix, PT LE 5.2.1 link, and the previously posted
Firmware rev 18 update...

Digidesign Mbox USB Driver Update v.1.0.1

" What Fixed with Digidesign USB Driver v1.0.1 "

The USB Driver Update fixes a problem that could result in corrupted audio
recordings. Typically, the recorded audio would contain clicks and pops after
long periods of recording time. Digidesign recommends that all Mbox users
replace their "Digidesign USB Driver" version 1.0 (located in the System Folder
/Extensions Folder) with this version 1.0.1 driver.

Who Should Use this Update?

All Mbox Users with either Pro Tools LE (Mac) v.5.2 that shipped with Mbox, or
the 5.2.1 web update for Mbox users from DigiProNet

To Download Digidesign USB Driver v1.0.1:

Go to the Support/Downloads/Mbox section of the Digidesign website: digidesign.com

May 12, 2011 | Digidesign Mbox External Sound System

1 Answer

ProTools LE7 cannot locate hardware on startup.


There is something that I have learned about computers and it is now posted on a big sign over my desk "WHEN IN DOUBT, RE-BOOT" and that's what I did. It solved my problem.
Thanks for getting back anyway.

Nov 02, 2009 | Digidesign Mbox External Sound System

2 Answers

HELP!!Setting up my Mbox1 as general sound output in my mac!!


I've had the same problem. I got it to work using Soundflower and LineIn.
Soundflower:
http://www.apple.com/downloads/macosx/audio/soundflower.html

LineIn:
http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/18987

After installing soundflower, it should show up like a virtual soundcard in your sound prefs. Send your audio output to the soundflower 'card' in sound prefs. Then use LineIn to route the outpout from soundflower to the Mbox like this:

Input from: Soundflower (2ch)
Output to: Digidesign HW ( Mbox )





Dec 28, 2008 | Digidesign Mbox External Sound System

2 Answers

Mbox 1 no ouput from protools


Double check and Ensure your headphones work.
Ensure that the master level is turned all the way to the right (Playback). I would also check that the main audio out of the Mbox is functioning so use two TRS 1/4" [balanced] cables to and amp and speakers to ensure master output jacks give you the same result. If they do chances are the Mbox is bad, if not it could be just the headphone preamp is bad

Nov 11, 2008 | Digidesign Mbox External Sound System

1 Answer

Mbox


This means that your firmware on the Mbox and the drivers need to be updated. I had the same problem afte updating my protools from version 6.7, Did you recently do any protools upgrades? You can go to Digidesign>My Digi>downloads>Mbox>firmware updates or>driver updates

Oct 17, 2008 | Digidesign Mbox External Sound System

1 Answer

Mbox problem (no input,output)


i'm running os 10.5.6 w/ protools 8.0 and the original mbox. i had the same problem. protools opened and seemed to work except there was no sound from either analog outputs or headphones. this worked for me:
1. shut down computer
2. unplugged all usb cables except keyboard/mouse
3. restarted computer
4. re-plugged usb cable from computer to mbox
5. opened protools session
6. hit play and now i'm hearing sound and everything seems normal.

i hope this helps everyone else

Oct 03, 2008 | Digidesign Mbox External Sound System

1 Answer

Protools mbox2 issue


it doesnt sound like its the mbox more maybe the protools install. But as far as the cable goes can you tell me if you can ping the mbox throught the 1394 connection. If you cant ping it then damage may have been caused to the unit and it may need to be serviced. I fix my own M-box's but in my store it only costs around $50usd to fix almost all problems with a mbox2

Sep 22, 2008 | Digidesign MBox 2 External Sound System

1 Answer

Setup


plz give solution how to driver install

May 31, 2008 | Digidesign Mbox External Sound System

1 Answer

Mbox


sounds to me you have a common problem of the mbox 2 blowing the maximizer. i had this happen on one and fixed it myself by purchasing new capacitors and replacing the ones on the pcb board.you can actually change a few capacitors to make it alot better. such as a mbox one with the better capacitors

May 13, 2008 | Digidesign MBox 2 External Sound System

Not finding what you are looking for?
Digidesign Mbox External Sound System Logo

12,528 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Digi Audio Cards Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

Matthew Spark
Matthew Spark

Level 3 Expert

1042 Answers

yoyoyugo

Level 1 Expert

11 Answers

Are you a Digi Audio Card Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...