Question about Jl Audio 500/1 Car Audio Amplifier

1 Answer

I have a jl 500.1 and a 8w7. The sub is playing but not really it will play sometimes but most of the time i am getting almost nothing. Am i using the wrong settings or a bad connection or blown sub?

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Novelist:

    An expert who has written 50 answers of more than 400 characters.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

  • Expert
  • 77 Answers

Sounds like a bad rca connection. You need both rca jacks to be plugged in from your head unit, both left and right or you will not have full power you'll have half power to your sub/subs. Check your sub with a volt meter and see what it reads. Make sure if your head unit has a sub volume make sure it's turned up. Alot of people don't realize they have a seperate subwoofer volume on there deck and it's set to low, so check that. You could have bad rca cables. If all that is ruled out(best way by trying a different amp) the amp itself might be having problems. Don't think it would be in protect mode either.
Let me know if you have'nt allready.

Posted on Nov 28, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

No sound


ok if u have a radio with sub controll make sure its on an make sure that you have the gain bassboost turned up an if it has a crossover switch make that its on

Jul 24, 2010 | Jl Audio 1000/1 Car Audio Amplifier

1 Answer

I have a JL total mobile audio T500.1 mono amp and it was playing then all the sudden it stopped and the power light which is usually green is now red and stays red and no sound comes from the subs any...


This happens when the amp goes into protection mode. 90% of the time, it means there is a short or has another issue inside the unit and has to be fixed or replaced. Hope this helps and good luck!

Jul 09, 2010 | Jl Audio Car Audio & Video

1 Answer

My jl 500.1 amp dosent play anything.


you have your sub wired incorrectly. your amp shouldn't get hot unless you're settings are too high or your'e sending too small of an ohm load to the amp. this would cause it to heat up and will fry your amp.

May 30, 2010 | Jl Audio 500/1 Car Audio Amplifier

1 Answer

Fried amp


Hello zadiel89,

Out-of-warranty JL Audio products are normally repaired through JL's authorized dealer network.

To locate your nearest JL dealer, enter your zip code in the box on this page, select "radius" from the drop down, and click "find".

http://mobile.jlaudio.com/dealerfind.php

You can email JL directly at: technical@jlaudio.com

Hope this helps.

Aug 21, 2009 | Jl Audio Car Audio & Video

1 Answer

What to do


well i don't know your budget, but if that's not really and issue, right now at best buy, alpine type E, 10" subs, peak is 750w and rms is 250w, each is 129.99. Alpine type R, 10" subs, peak is 1500w and rms is 500w, each is 199.99. These are the best subs i found at best buy. You could sell your current subwoofers and purchase those, and you'd save space and still get the lows you want. Goodluck

Jun 27, 2009 | Jl Audio 12W7 Car Subwoofer

2 Answers

When volume turned up subs pop then immediatly produce no sound


u might have to turned your amp so u can play both subs your amp might be to small to run both subs at the same time an u gotta play around with the settings on your cd player so when u blasted your subs it has that nice bass to it not that poping sound.

Apr 04, 2009 | Jl Audio 13W7 Car Subwoofer

2 Answers

Have a jl 500.1 amp


for that amp u need a compasitor to mantain the amps the amp draws the amp is being choked when the car is off and when its running its killing the cars charging system

Jun 25, 2008 | Jl Audio E1200 Car Audio Amplifier

1 Answer

Rca Connection


You need to check the shield ground on the head unit. The following link will guide you through the test procedure.

Shield Ground Testing

Jun 07, 2008 | Jl Audio 500/1 Car Audio Amplifier

3 Answers

JL Audio 12W7


no repair kits available will work on any spl sub. JL will fix the sub for about 410$ plus shipping or i can sell you a new sub with warranty (JL factory direct replacement) for about $ 475 shipped

Jun 04, 2008 | Jl Audio 12W7 Car Subwoofer

2 Answers

System not playing


Sounds like the output transistors on the amp are blown. Were you slammin when it stopped or how did you find out it stopped working. It could be the sub failed then caused the ap to go which is why you get a little something from the JL.

Feb 11, 2008 | Car Audio & Video

Not finding what you are looking for?
Jl Audio 500/1 Car Audio Amplifier Logo

122 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Jl Audio Car Audio & Video Experts

Mark Skinner

Level 2 Expert

77 Answers

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

300 Answers

Matthew Spark
Matthew Spark

Level 3 Expert

1066 Answers

Are you a Jl Audio Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...