Question about Creative Labs Sound Blaster Live! 5.1 Sound Card

1 Answer

2 speakers out of 4 are not working, it is all connected correctly

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Contributor
  • 27 Answers

Did you try changing the software to surround setting?

You have to do this manually thru the CREATIVE CONSOLE LAUNCHER

Posted on Nov 13, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Denon avr 1507.recently replaced with new set of speakers.sound got dropped.keeping full volume only i can able to hear something.


Hello,

Are you using normal impedance speakers? If it worked correctly before, and even better if you can connect the old speakers back to verify the receiver works correctly, would give you a clue.
If the new speakers are a difficult load (below 4 ohms) it may overload the amplifier and it will shutdown to protect itself. You need to provide more info to access correctly.

Removing all speakers and using a headset will also validate the operation of the receiver.

Good luck.

Jan 30, 2015 | Denon AVR-1507 Receiver

1 Answer

Receiver standby sound


If the receiver goes into protect mode with no speakers connected, you will have to troubleshoot the receiver itself to find and correct the problem.

Mar 07, 2014 | Onkyo Audio Players & Recorders

1 Answer

I want to hook two speakers on each terminal (L/R).


The correct way would be to hook only one speaker to the powered outputs and use PRE-OUT outputs to connect separate amplifier (or active speakers).

For 2 speakers to work connected to the same powered output of receiver, their impedance would need to be high enough. Yamaha receivers officially support impedance >= 4 ohm for front speakers. If you would connect 2 different 8 ohm speakers, the combined impedance could be theoreticcaly 4 ohm, but that depends on many parameters. On low volumes it should work, but could overload the receiver if used for louder volumes.

Also note that the impedance is a function of frequency (specific to every speaker), so for different frequencies the power from receiver would be devided differently between the speakers and the sound would not be good.

Sep 22, 2013 | Yamaha RX-V671 7.1 Home Theater Receiver...

1 Answer

I just connected your z-4 speakers toshiba


Found thru "tools' -"speaker settings" that the "stereo speakers" box was not checked.

Jan 21, 2010 | Logitech X-530 Computer Speakers

1 Answer

New build turned on power no beeps no video nothing but fans


make sure that your little speaker is plugged in to the correct pins. This gets many people every time. If the speaker isn't plugged into the correct slot you're definitely not going to get anything to work...yeah i know...a silly speaker...you can have quite a few things plugged incorrectly and things will still work but if you have the speaker plugged into the wrong one...then ur dead in the water...find the little cylindrical speaker and try plugging it into a different slot...really look on that board for it. Should be labeled JFP2..connect the speaker to the 4 pin side of that 7 pin connection.

Dec 21, 2009 | MSI G41TM-E43 LGA 775 Intel G41 HDMI Micro...

1 Answer

My realtek driver is not showing 4 channel speakers as i hav creative 4.1 speakers. i have bought a crative 4.1 speakers aspire model . out of the 4 only 2 works while the other 2 don't. i already check...


i have bought a crative 4.1 speakers aspire model . out of the 4 only 2 works while the other 2 don't. i already check that the all speakers are in correct working condition.
the problem is that my realtek driver is not giving me 4 channel speakers optiion. only 2 channel option is present . what should i do now?

Mar 29, 2009 | Creative Labs Computers & Internet

1 Answer

Center channel sound output


Its not working correctly I have a few different types of center channels and they all have equal sound no matter how many speakers are in them. Connection in speaker box is bad or you may have a blown speaker

Dec 31, 2008 | Pioneer VSX-455 Receiver

1 Answer

NAKAMICHI CD 45Z


If you are using the speaker out wiring (not RCA) then disconnect all speaker wires. connect only one speaker or use a known good test speaker. Try each of the 4 speaker outputs. If none still do not work, then it sounds like a blown output chip which will need to be replaced.

Oct 27, 2008 | Nakamichi CD-45Z CD Player

1 Answer

Connecting 4 bass speakers to one amp?


If you have a 4 channel amp and 4 speakers and each speaker is connected to each of the 4 channels you are just fine.
A stereo amplifier has 2 channels, typically labeled left and right and each channel has an amplifier. A 4 channel amplifier has 4 amplifiers. With one speaker on each channel, there is one speaker on each amplifier. Audio amps are referred to as amps or amplifiers, although if they have more than one channel it would be more correct to call them something like 'multi-channel amplifier' or 'multi amplifier speaker driver'. Semantics.

May 25, 2008 | Tomtom GO 700 GPS NAVIGATION BRAND ONLY...

1 Answer

No sound no nothing !


make sure :
1- the the speakers are connected to the sub woofer correctly
2- the sound driver is installed on your computer ( you can check that from Device Manager )
3- that you connected the sub woofer jack to the correct jack of your computer
4- the volume parameter is set to highest in your computer

if nothing works out then i suggest connecting the speakers to another device ( like ipod or mp3 player )

if either this won't work then the speakers are obviously corrupted :)

Dec 25, 2007 | Creative Labs I-Trigue 3600 Computer...

Not finding what you are looking for?
Creative Labs Sound Blaster Live! 5.1 Sound Card Logo

Related Topics:

25 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Creative Labs Computers & Internet Experts

micky dee

Level 3 Expert

2885 Answers

kevinmacleod

Level 1 Expert

3 Answers

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18408 Answers

Are you a Creative Labs Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...