Question about 2wire (1000-400108-001) Router

1 Answer

I have a 2 wire router that i have had for years .Im thinking that it has gone bad or the power supply is one . I have no light on the router . can you give me any ideas on hoe to check and replacement ? dont know much about this stuff . Thanks

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Expert
  • 38 Answers

Try to reset it for 30 secs, there could be a reset button. If it's not working , then I recommend that you buy a router. See tips on how to buy a router in http:wirelessmadeeasy.blogspot.com

Posted on Nov 08, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Wireless router will not power up?


Capacitors in the power supply have gone bad. Might be time for a new router.

Mar 06, 2016 | Belkin Connect N150 Wireless N Router

1 Answer

Picture on my Toshiba 37RV753B has gone off and the standby light keeps flashing yellow. It was working ok a few hours ago, but I switched it off to go out and now it won't work. It's only just over a


Hello!
If you have used your TV 24/7 for the past year, the issue might be in the power supply. If there are "bloated" capacitors, set will not start up. If you haven't unplug it for a year, it might be staying alive. Once you unplugged the set, those capacitors won't let your set back to normal. That's a big project and requires technical background. If you think you can handle that, open your TV set and inspect TV's power supply board. It will be located near power cord plug or wire. Also, it might be covered by tin shield, which must be removed for further observation. If you see any "bloated" electrolytic capacitors, replace them with same value and voltage. But it might be main board's issue, as well. what is your place's ambient temperature? If it's lower, than 75F, try to warm up the back of the set, before even trying to poke it open. Use hair dryer. First, point it on main board's in/out connectors. Do not overheat! Few minutes might be enough. Then, try to plug the set in and observe the behavior. Any change? turns on? Main board is bad. Same with power supply. If heating up main board area does nothing, try power supply area. If it makes a difference, start looking for bad capacitors.
Good luck,
Let me know results.
Thanks,
Alex.

Dec 10, 2011 | Toshiba Televison & Video

1 Answer

We have been using the Netgear router WPN824 for about 3 years and all of a sudden it stopped working. No flashing strobe lights - nothing. any suggestions?


Hello,

Will it even power on at all ? If there are no lights at all make sure its plugged in securely. Maybe even try a different power outlet to see if the one you are using has not gone bad. If that still doesn't help then there is a chance that your router has failed. Being 3 years old it is possible. A failure can be from a power surge, storm, manufacture defect etc. In which case you will have to replace it. Sorry for the bad news.

Thank you for choosing Fixya,
Daniel

Jun 26, 2011 | NetGear RangeMax WPN824 Router

1 Answer

My 2-wire 2701HG modem has a solid red power light and is not functioning. ATT says it is bad and out of warranty "sorry". Any other reasons for this condition?


RED power light indicates that the modem has gone bad.
Try with a different power cable and power adapter
Try with a different power source
Try to hard reset the router
NOTE: Have all details provided by your ISP before trying this step

If all the above mentioned steps doesn't work please replace it

Jan 27, 2010 | 2wire 2700HG-B Router (2700HGB)

2 Answers

I have Linksys - WRT54GS Wireless G Broadband Router working fine for the last 3 years and since one hour stopped working. I cannot see the light blinking on on wireless icon on the router. Any suggestions...


I've gone through two of those routers in a similar amount of time, it has most likely bit the dust. You can try connecting to it via wired and typing in the address (the default is 192.168.1.1) into Internet Explorer. There you will find the web configuration site for the router. Once you've logged in (the default access password is admin with no user name), go to the wireless tab and ensure that the wireless is not disabled (it will say, G-only, Mixed Mode, or disabled). If it is disabled, change it to the mode you need and apply the settings before you log off.

Jan 26, 2010 | Linksys Wireless-G Broadband Router

1 Answer

Netgear WNR834Bv2 failed - powerlight is off, but all other lights are on solidly incl the router and wireless lights (the latter solid, not blinking) and all four ethernet port lights, despite nothing...


If you haven't tried using the reset button, should be an explanation how to use it on the router in the manual, try that.
Also, try a replacement power supply to the router, if you can get hold of one. As this maybe faulty.
However, likely faulty router, maybe due to power surge, due to lightning/bad weather.

Jan 24, 2010 | NetGear RangeMax NEXT WNR834B Wireless...

1 Answer

I think the power supply is bad. the light on the front of tower is yellow and makes no sound when the computer is turned on. all three fans run.


No i don't think the power supply gone bad, as your decription says light on the front side is yellow and all the fans are running. This may due to RAM has been not been inserted properly or other hardware problems. Check all the connections of the hardware will resolve your problem.

Revert back for more assistance.

Dec 26, 2009 | E-Machines Bestec ATX-300-12E Rev. D 300w...

1 Answer

Dell Inspiron flashing amber power light, not charging


I would think the batteries need replacing. That happened to my Dell Latitude CPI. The batteries won't charge past about 3%, so I got new ones and that did the trick. If this is under a year old I would contact Dell about it, if it is under a year old they should replace the batteries.

Hope this helps.

Feb 23, 2009 | Dell Dimension 8400 power supply ** FREE...

1 Answer

Belikin N series router, the ''wired'' icon is flashing orange?


It turns out that im not as stupid as i first thought????
I plugged the ethernet lead back into the router and my laptop and the orange "wired" flashing light that has been bugging me has now gone out.
I thought that maybe it was flashing for me to update the firmware but it must have just been a hiccup??
All is well now though. If it happens to anybody else then please try the basics that i tried first.

Jan 15, 2009 | Belkin N1 Wireless-N Wireless Router

Not finding what you are looking for?
2wire (1000-400108-001) Router Logo

Related Topics:

22 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top 2wire Computers & Internet Experts

Prashant M
Prashant M

Level 3 Expert

2260 Answers

Doctor PC
Doctor PC

Level 3 Expert

7733 Answers

Bruce Silvernagle
Bruce Silvernagle

Level 1 Expert

17 Answers

Are you a 2wire Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...