Question about Alpine Car Audio & Video

1 Answer

I recently installed the Alpine iDA-X100 model and I am having difficulties with my sub and amp. It works perfectly fine when it's on radio mode, however as soon as I switch it to Ipod it turns my amp off. Wondering if it could be an internal unit problem or a mistake in my hook up?

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Brigadier General:

    An expert that has over 10,000 points.

  • Master
  • 6,966 Answers

Hi,

Initially, determine if the remote trigger of the amp is present on both instances; radio and iPod. This would be the blue or blue/white wire from head unit and would read +12VDC when the head unit is turned on. Otherwise, if +12 is present during radio mode but absent during iPod, then it might be that the internal switching would need looking into or a short temporary fix would be to wire a separate power on toggle switch for the amp.

Hope this be of initial help/idea. Pls post back how things turned up or should you need additional information.

Good luck and kind regards.

Thank you for using FixYa.

Posted on Jun 16, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Cde 102 f150


I need the code for alpine radio kia logic control
model no : auk-8625

Jan 22, 2014 | Alpine Wire Harness Cda-105 Cde-102...

1 Answer

Alright i bought this alpine radio ida-x100 and i want to figure out what are the outputs on the back for like what devices i know the ipod one and the i think cellphone and majority of it just couple...


Hi, You have the added outputs for mobile phone output calling, also for the microphone input, the other smaller input is for an external graphic equalizer, hope this helps?

Feb 28, 2013 | Alpine iDA-X100M Radio / digital player

1 Answer

I lost some settings in the volume menu and sub volume


did you blow a fuse, or did you blow out your speakers.

Jan 30, 2013 | Alpine iDA-X100 Car CD/ MP3 Player

1 Answer

My ida-x100 doesnt recognise my ipod when using the apple usb cable


I have a similar problem. The original Alpine USB cable fell apart on me and I began receiving an error message. "No, biggie," I thought. "I have plenty of iPod USB cables." But I get an error message with each one, as well as an error message with every iPod I've tried. Apparently the IDA-X100 will only read iPods if you use an original Alpine USB cable.

Sep 05, 2009 | Alpine iDA-X100 Car CD/ MP3 Player

1 Answer

Device Error on ALpin CDA-105 CD reciever


Sorry to say my friend, but the problem is with the Archose. I recently installed a Soundstream unit for a customer of mine, and he had an Archos aswell. The Archose will go in to slave mode, and act as a removeable mass media storage, but that's as far as it will go. Other mass storage units will work fine, you can even use a regular old usb thumb drive, but not the Archose.

Jul 18, 2009 | Alpine iDA-X100 Car CD/ MP3 Player

2 Answers

Usb device error


The cord might likely the problem. The iDA-X100 will only recognize iPods if you use an original Alpine USB cord. Using any other cable won't work. I had this problem when my Alpine cable fell apart and stopped working. I thought any other cable would work, but that's not the case.

Jul 06, 2009 | Alpine iDA-X100 Car CD/ MP3 Player

1 Answer

Aipine ida x 100,usb device error


Are you using the original Alpine iPod USB cable? If not, that could be the problem. The iDA-X100 will only read iPods using the Alpine cable. Otherwise, you get a "USB Device Error."

Mar 08, 2009 | Alpine iDA-X100 Car CD/ MP3 Player

1 Answer

No sound with USB and IPOD Apline IDA-X100


You connected your blue alpine wire (power antenna) to your blue wire (amplifier remote on) on the BMW harness adapter. You need to undo this, amputate your blue alpine wire (because your E36 has no power antenna) and connect the alpine blue wire with white stripe (remote power) to your blue wire on the harness adapter.

When you switch source from the radio, alpine is shutting off your amplifier through the connected power antenna wire. Since you're not listening to the radio anymore, it sees no reason why it should give it power.

Dec 27, 2008 | Alpine CDA-9851 CD Player

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

103 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Alpine Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4807 Answers

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

Jaime Hernandez

Level 3 Expert

2296 Answers

Are you an Alpine Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...