Question about Hoover U5753-900 WindTunnel Bagless Upright Vacuum

Open Question

Hose on hoover twin chamber has no suction. There is nothing clogging it.

Posted by on

Ad

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

SOURCE: my hoover floormate won;t suck/ suction anything!

I had the exact same problem and was on my way out to purchase a new one when I came across solution #1. I decided to check the hoses more thoroughly and discovered my problem. I released the handle to extend the hose and, using a flashlight, inspected the inside of the hose leading to the dump tank. Sure enough, there was a clog where the hose attaches to the nozzle that I never would have seen without a flashlight. Works good as new!

Posted on Apr 12, 2007

Ad
reddevil6
  • 1673 Answers

SOURCE: Hoover z400 clogged

There should be a bottom plate covering the brush roll that you can remove, if you can't dig out the what is in there, try using your hose and suck it out from the bottom, maybe you will be able to get it out.

Posted on Mar 06, 2008

reddevil6
  • 1673 Answers

SOURCE: Loss of suction in my Hoover Windtunnel bagless selfpropelled upright

Did you check the dirt inlet by the brush roll, filters ok, they should be replaced once a year. Belts can look fine, but if they are a few months old, I am sure they have stretched and the brush roll will not turn like it should under load. It is possible that the motor isn't running up to speed, thereby reducing suction.

Posted on Mar 11, 2008

  • 2 Answers

SOURCE: Hoover Windtunnel

Mine does the same thing. There is no suction. I found that there is a door that opens when you tilt the handle in the down possition. I think there should be a spring in place so it can open. Until I find a replacement spring I have to open the door manually throught the opening under the light.

Posted on Mar 18, 2008

  • 294 Answers

SOURCE: No Suction

The water channel hose could be torn. you can check by removing the lower tank and tilting it backwards, it is located in the lower section. could also be the filter cover. it is needed for full suction control.

Posted on Oct 28, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Why would a Hoover Windtunnel have no suction?


It could be clogged at the head or throat, or you might have a hole in the hose. Unplug the hose; if you're getting suction where the hose plugs in then the problem is in the hose or the head. If you're not getting suction where the hose plugs in then the problem is in the body, probably the throat. If the problem is in the hose or head, detach the hose from the head and check for suction at the end of the hose. If there's not suction there, then you've got a clog or a hole. If there is suction there, then you've got a clog in then head.

May 20, 2014 | Vacuums

1 Answer

Hoover Windtunnel model U5491900air isblowing out of side filter no air coming into bag


The bag chamber is not sealing properly. Turn on the unit again, block up the hose with one hand and feel around the bag door to determine where the suction loss is coming from. It could be near the bottom of the door where one of the tabs have not been inserted properly. Good luck!

Jan 25, 2012 | Hoover Elite U5061-900 Bagged Upright...

3 Answers

My 5200 hoover spin scrub all of a sudden stopped sucking in mid clean.i took the front clear cowling off and checked for blockage but couldnt see anything.there is nothing to these thiings,they are...


Most likely your vent for the suction container is plugged or the suction hose can of or is broken at the connection to the tank nozzle (very common on these. Clean the machine thoroughly, and check that all hoses are tight and connected.

Aug 01, 2010 | Hoover SteamVac F5914-900 SpinScrub...

1 Answer

Hello,We have an Hoover Mach 5 Cyclonic vacuum that has no suction. We have cleaned and checked all hoses, belts & filters. Please help us.


With this model, remove the dust tank, and turn it on, check for suction at the lower intake. If you have suction, install the tank and remove hose, and check for suction there. keep following until youn lose it. Then you problem will be between those 2 areas

Mar 27, 2010 | Hoover U5194-900 Mach5 Multi-Chamber...

1 Answer

Hoover tc5238 bagless cylinder vacuum cleaner - no suction


You have a clogged hose. Sometimes a Q-tip or something like that gets sucked up and then stuff jams up against it. You can use a long stiff wire with a hook bent in the end to reach the jam and work it loose. Just be very careful not to poke the wire through the hose! Work slowly and get the clog out a bit at a time.

The clogged hose would also account for the red light.

Apr 08, 2009 | Vacuums

1 Answer

Hoover windtinnel suction problem


the intake hos at the bottom might be clogged.first take all the filters out and disconnect the hos completely from the vacuum,then check and see if you have suction.the intake hose is the clear looking one at the bottom that wrapps itself up from the base to the backside of the upright.you can use a coat hanger to push out the clog if there is one just bend the tip till its rounded.work it down into the intake hose from the back.after removing the hose and the filters you should have suction.just make sure all the filters get cleaned .you can blow out the hose with a garden hose

Apr 02, 2009 | Hoover U6437-900 / U6439-900 Windtunnel...

1 Answer

Vac wont pull/**** anything while we try to vac floor,


Hello RonD30,
If you are getting suction thru the hose and not from the bottom section.. you have a clog somewhere inline with the base area... If you have access to a shop vac ... unplug the Hoover, open up the base and remove the beater bar /belt assembly.. then hold the shop vac nozzle on the point of entry to where the Hoover pulls the debris into the dirt compartment. I am fairly certain you have a clog somewhere in that ducting.. Stubborn ones may need a little motivation.. so you may be able to get an electricians snake or metal coat hanger bent to release the jam..
Hope that helps..
Regards,
Rick..
And you are right , regarding Lowes..but don't exclude Home Depot from the same rating..LOL Once the sale is done.. so are they...

Dec 13, 2008 | Hoover Vacuums

1 Answer

No suction or very little


Make sure you have a good bag installed in the vacuum and the door is properly in place. Remove the attachment hose from the bag chamber and turn the machine on. You should have good suction coming from the hose inlet. If you don't you have a problem in the bag chamber. Bad bag, door is not on correct, door is defective, dirty secondary filter.

Connect the hose back to the machine and pull the other end out from the bottom, and turn the machine on. You should have good suction there. If you don't you have a clog or hole in the attachment hose and it needs to be unclogged or relplaced.

Reconnect the to the bottom. Flip the mahine upside down. Take the screws out of the bottom plate and remove. Remove the brushroller and belt. Turn the machine on and you should have suction at the inlet coming off the brushhousing. It you don't, then you have a clog in the nozzle hose and it needs to be removed. It will probably be more accessable from the bottom side since that is the way that it entered.

Sometimes a suction problem can be confused with an brush problem. The belts on that machine should be replaced every 6 to 8 months because they will strentch and wear. This is an inexpensive maitainance that will dramatically improve its function. Part Numbers are 38528-035 and 38528-034

Nov 21, 2008 | Hoover U6437-900 / U6439-900 Windtunnel...

1 Answer

Poor suction-need to know how to remove & clean filter under canister of Hoover Wind Tunnel Mach 4.7 Twin Chamber System.


I assume this is a Hoover Bagless, if poor suction, the hose or dirt inlet by the brush roll may have a clog. The filter inside the dirt container may need replacement. Some had a screw to take out to remove the cover for the filter, the one under where hte dirt container sits. Alos the belt may be stretch and won't turn the brush roll under load. Having the model number would help.

Apr 19, 2008 | Vacuums

1 Answer

Getting no suction


Check the hose for a clog, when suction is low, you will usually find a clog in the hose or in the dirt inlet by the brush roll. If this is less then a year old, then it is still in warranty, if you can't figure it out, then take it and proof of purchase to a warranty repair shop.

Mar 21, 2008 | Hoover 5416-900 WindTunnel Bagged Upright...

Not finding what you are looking for?
Hoover U5753-900 WindTunnel Bagless Upright Vacuum Logo

Related Topics:

60 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Hoover Vacuums Experts

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18408 Answers

Gerry Harvey
Gerry Harvey

Level 3 Expert

1467 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17130 Answers

Are you a Hoover Vacuum Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...