Question about Digidesign Mbox 2 Barebone

2 Answers

Mbox 2 Hi, my Mbox 2 gets no power when I plug it into my IMac and ProTools LE 7 won't start. Earlier in the week, I was getting errors, and so I reinstalled and now nothing works. Thanks for your help.

Posted by on

  • 15 more comments 
  • merkcityboy Jun 13, 2008

    My Mbox 2 has no power when I plug it into my Imac and ProTools LE 7 will not start either. Thanks for your help.

  • merkcityboy Jun 13, 2008

    There is no sign of power on the Mbox 2. It was just working, but stopped working after I reinstalled Pro Tools. The reason I reinstalled Pro Tools is because I was getting errors as follows: 1) when opening a session --. "The original disk allocation for this session cannot be used. Check the disk allocation window to see what's changed."..... and "session must be on an audio record volume." 2) when trying to record "No record volumes designed" So I reinstalled and ProTools would not start and the Mbox 2 has no lights. Thanks for any help you can provide.

  • Anonymous Jul 19, 2008

    MBox 2 - No power, No LED Lights up when plugged into MacBook. Use to use it on PC. Then got MacBook with Leopard. ProTools not compatible with so had to waite. Finlay ProTools upgrade available for Leopard, but NO power when plugged into MacBook. Did work with Garage Band first time plugged into MacBook, then installed Protools upgrade. Next time I tried to use..no power problem occurred.

  • steggers Sep 22, 2008

    hello. I was using my Mbox2 pro factory unit as normal but had to move it to another room as I was decorating. I set up all my gear as normal but the Mbox wouldn't connect as it normally does. The green LED in the top left to show it has power usually flashes a few times as the laptop is loading up and then stays as one solid green LED to show it is working. But now it just flashes constantly and protools will not load as it cannot find the Mbox hardware. I have tried reloading the protools software, unplugging and plugging the Mbox back in but it still just flashes. Any suggestions?

  • Anonymous Oct 31, 2008

    My Mbox 2 has no power when I plug it into my Imac and ProTools LE 7 will not start either.

  • spsecretpoli Nov 24, 2008

    i have the same problem... No power to the mbox2. I installed protool and everthing worked fine, i shut the computer down and two weeks later got ready to do some recording and when i powered up the computer it told me protools didnt shut down corectly so i should restart the computer. so i did, and now nothing works. I already tried reinstalling protools. Nothing. checked the driver. and the firmware. is there a way to 'wipe' the firmware from the mbox2? Help this Sucks.

  • boek_j Dec 06, 2008

    Right after I upgraded from ProTools 7.3 to 7.4 on my Mac OS X 10.5 my MBox 2 Pro just quit. No power. It just won't come on when I plug it in. I don't think it has anything to do with the update to PT version 7.4, but it is a VERY peculiar coincidence that it happened immediately after updating the software. If anyone else knows anything about this specific issue, your feedback would be much appreciated.

  • ssmw Dec 10, 2008

    My Mbox2 pro just stoped working, no lights at all. Could be the Firewire? or what?



  • bobsab Jan 19, 2009

    Isn't there any way to fix this problem myself. I have done internal repairs on lots of other electronic equipment. I'm willing to try. I get no lights at all. Originally my mac hard drive crashed without a backup disk. After reload my mbox doesn't work. Cables were tested OK. Please HELP!!
    bobsab@yahoo.com



  • Anonymous Jan 21, 2009

    I have the same problem!!!! can any body help??!!

  • youngflowda2 Feb 12, 2009

    the lights wont turn on

  • raspe Mar 05, 2009

    Yike , I'm having the same problem. Plugged the unit to current via the powersupply, worked (lights on etc) till the re-installation procedure on my new laptop gave an error message (can't remember which one...). The unit simply went off ... This is weird ! Help and tips appreciated...

  • darkalex_91 Apr 03, 2009

    The same happened to me... i was having problems with protools so i reinstalled and now the Mbox has no power... what could i do?

  • Anonymous Apr 25, 2009

    same thing-no lights. reinstalled protools


    getting frustrated not making music

  • francishoope May 14, 2009

    Same, upgraded Protools and no lights. Using the power adapter or solely firewire. Mac.

  • alalexilex May 16, 2009

    Yesterday my Mbox pro was working perfectly but I can't turn it on today. I checked all cables but no light. Do you have any solution or idea?

  • boek_j May 11, 2010

    No power. The LED light doesn't come on and it was working fine 15 minutes before it just went dead.I had unplugged it while I used the firewire slot on my mac for something else. Then when I plugged the Mbox back in it wouldn't turn on. I purchased an extended warranty from Guitar Center where I purchased it and will be returning it today. Nice to know I am not the only person this has happened to.

×

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Contributor
  • 1 Answer

Dkjkjd jheuj'y je

Posted on May 16, 2009

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Sergeant:

    An expert that has over 500 points.

  • Expert
  • 243 Answers

Well if you had your mbox setup previously and used protools. you most likely wont be able to load protools if the mbox is not working. can you tell me what happens when your mbox gets plugged in is there any sign its even getting power? even if its not installed properly a light will be on. to show that its working. it sounds like your mbox 2 went dead i have had this happen a few times.... im on my 5th mbox... did you just purchase this if so. it could be defective or broken.. mbox's are very fragile can you think of a time when it couldve been disrupted and caused damage lately? comment back and ill be glad to help more.

Posted on Jun 13, 2008

  • Nathan Ayers
    Nathan Ayers Jun 13, 2008

    id sell it as broken then and get some money for it :).

×

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

The recording level to my Mbox is very low for some reason. I am running Pro Tools LE and I have a shure 87a microphone. Every time I attempt to record a track, the input volume is incredibly low...


Make sure you turn the Phantom power on the Mbox2 on as the Shure 87A requires it being a condenser mic.Make sure you use XLR mic cables. These are just things to check on.

Jan 29, 2011 | Digidesign *mbox2...

1 Answer

My mbox mini stopped working


Have you tried it plugged into another computer, just to see if it gets power? If it quit working and it hasn't been too long, you may be able to get it replaced for free where you bought it or from digidesign (digidesign.com)

Mar 29, 2009 | Digidesign MBox 2 Mini (USB, includes...

1 Answer

Can't get my mini mbox usb working for protools 8 after inserting


You were supposed to install the software first (which holds the drivers for the hardware) before you plugged in the MBox. I had the same problem, but I had to use drastic measures and reinstall my OS.

Mar 29, 2009 | Digidesign Command 8 USB Control Surface...

1 Answer

Mbox problem (no input,output)


i'm running os 10.5.6 w/ protools 8.0 and the original mbox. i had the same problem. protools opened and seemed to work except there was no sound from either analog outputs or headphones. this worked for me:
1. shut down computer
2. unplugged all usb cables except keyboard/mouse
3. restarted computer
4. re-plugged usb cable from computer to mbox
5. opened protools session
6. hit play and now i'm hearing sound and everything seems normal.

i hope this helps everyone else

Oct 03, 2008 | Digidesign Mbox External Sound System

1 Answer

Protools mbox2 issue


it doesnt sound like its the mbox more maybe the protools install. But as far as the cable goes can you tell me if you can ping the mbox throught the 1394 connection. If you cant ping it then damage may have been caused to the unit and it may need to be serviced. I fix my own M-box's but in my store it only costs around $50usd to fix almost all problems with a mbox2

Sep 22, 2008 | Digidesign MBox 2 External Sound System

1 Answer

Mbox 2 and new macbook pro


my Mbox isnt being found by my mac. when i try and install protools it tells me the mbox carnt be found. i have tried different usb cables ect but nothing seems to work.

Jul 22, 2008 | Digidesign Mbox 2 Barebone

2 Answers

Digidesign Mbox on Vista


same here but when i pull up protools the mbox does not power on !!I have the imac g5

Jun 21, 2008 | Digidesign Mbox External Sound System

1 Answer

Mbox


sounds to me you have a common problem of the mbox 2 blowing the maximizer. i had this happen on one and fixed it myself by purchasing new capacitors and replacing the ones on the pcb board.you can actually change a few capacitors to make it alot better. such as a mbox one with the better capacitors

May 13, 2008 | Digidesign MBox 2 External Sound System

3 Answers

All the lights are on on my Mbox. it wont be recognized by pro tools. help!!


un plug it uninstall the mbox and all the asio drivers. update protools. then reinstall the mbox and all the asio drivers you should be fine.

Feb 12, 2008 | Digidesign Mbox 2 Barebone

Not finding what you are looking for?
Digidesign Mbox  2 Barebone Logo

Related Topics:

5,684 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Digidesign Computers & Internet Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

70346 Answers

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

ray gallant

Level 3 Expert

40943 Answers

Are you a Digidesign Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...