Question about Bugaboo Cameleon Jogger

1 Answer

Front wheels are not functioning well

Both of my front wheels do not spin well. They appear to have something wound up in them. I have tried to get it out but it doesn't help. I have tried lubricating the axle but it doesn't help. I am afraid that maybe the axle might be nylon and that is what is tangled up?

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

I had this exact same issue. Needed to take axle out of wheel, larger metal cap pops off, then remove all rust from axle, then re-fit axle.

Posted on Dec 28, 2010

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a 2002 chevy trailblazer LS. I have a front brake problem where I feel the that front brakes are activated lightly while im driving. it feels like im towing something behind me while im driving.


You need some good local help. The booster could be holding on. If you jack up the front end, start up, press and release the brakes, check the wheels spin. Switch off, press the pedal several times to exhaust the booster, see if the wheels spin. If either of both drag then get help to delve deeper. If OK then repeat at the back. Also while at the back see if the park brake is dragging. Don't drive it until you get to the bottom of it because excessive brake temp can lead to failure. It could also be very expensive. Is it 4x4? If so look at the trans functioning properly, hubs, driveshafts etc.

Jan 25, 2015 | Gentex 2002 Chevy Trailblazer - All...

1 Answer

03 jeep liberty stuck in 4 wheel drive and not shifting out of second part time light will not cut of but will go to lo and high what can it be


If you have true 4-wheel drive as opposed to all-wheel drive and you were driving on a dry surface with four wheel drive engaged, you may have "wound up" torque between the front and rear drive trains. This happens because when turning, rear wheels take a shorter route than the front wheels and this difference has to be compensated for either in the transfer case or by slippery or snow covered roads, or it will bind, and the resulting pressure makes moving the selector very hard. You have probably felt this happening ("bucking") to a lesser extent when making tight turns while in 4WD in the past?

If this is the case, all you have to do is jack up the front end - and preferably get both front tires off the ground. The jeep should NOT be running. If it was "bound up," this will release the pressure and you will probably see the front wheels spin a bit. You should then be able to move the selector back to the two-wheel or all-wheel drive position.

Good luck.

Jun 24, 2014 | Jeep Liberty Cars & Trucks

1 Answer

Hyundai Santa Fe 2007. When accelerating in 2nd and 3rd gear there's a shuddering until the speed goes over approx. 30mph. 1st, 4th and 5th all seem to function effectively. The shuddering appears to be...


you could be getting clutch slip. to test for this park front wheels in front of a curb. then try to climb the curb. if it just spins and not climb them the clutch will need replacing. should climb easy up the curb. this is just a test don't put foot down to get up the curb.if engine stals just try again but engine staling is a good sign.

Sep 23, 2013 | Hyundai Santa Fe Cars & Trucks

1 Answer

1999 gmc seirra , the four wheel drive is not working properly , the transfer case seems to be engaging but the front wheels are not spinning


There is a gas canister on the front differential that engages the hubs for 4wheel drive. make sure it is functioning properly. It works by way of heating the gas in the canister which forcess a rod to slide and engages the front diferential. During the cold months it takes longer to heat the gas in the cylinder and sometimes won't allow the diff to engage. Check to make sure it is functioning it is located on the inside right hand side of the front differential.

Jan 07, 2011 | 1999 GMC Sierra

1 Answer

My 2002 2500HD 4x4 front axle not engaging


Try jacking up one side of the front and putting it on a jackstand. Then turn key on(but dont start it) and put it in 4hi. Try to spin the tire in the air. The drive shaft should not turn nor the wheel. If the wheel does then maybe the acuator is not moving in the axle. It worked when you pulled it out but it might be hanging up on something in the axle.

Dec 31, 2009 | 2002 Chevrolet Silverado 2500HD

1 Answer

Roaring noise in front of vehicle that gets progressively worse as car excellerates on highway. No noise sitting still.


Check you tires, if they are wearing ok. If they appear ok, then a front wheel bearing may be bad. To verify which one, raise the front wheels off the ground (or just one) put the trans in neutral, and spin the wheel, now put one hand on the strut spring, if the bearing is bad you will feel roughness through the spring. If it feels OK, then try the other side. You should be able to feel a difference comparing both sides. It should be SMOOTH.

Nov 04, 2009 | 2003 Oldsmobile Alero

1 Answer

My 1999 Blazer 4X4 will not go into 4 wheel drive.


The cv shafts will turn in 2wd but the front driveshaft should not. Can you jack up all 4 wheels to test this?

Jul 04, 2009 | 1999 Chevrolet Blazer

2 Answers

Speedometer not working on 2002 Suzuki Volusia VL800. Need to fix soon any suggestions? Response greatly appreciated ASAP


Hi there!

I hope i responded quickly. The speedometer needle movement is caused by the speedometer cable that runts to your front wheel's gear unit. Check for the cable that goes near the axle of your front wheel and check that its properly screwed. Put the bike on stand and spin the wheel, if it still doesnt responed. Remove the cable, unscrew it near the front wheel axle first and try spinning the small "squared wire" inside, if you still can't get any action on the speedometer. Then chances are either your speedometer cable is cut in the middle or the speedometer display is jammed (unlikely). Remove the cable from the speedometer unit and check that it is freely rotating. Oil it and put back.
Next, we need to check for the gear near the axle of your front wheel. Screw the speedometer cable to the gear unit near the axle with the other end removed from the speedometer unit. Spin the wheel and check that the inner cable is responding or spinning.. If it doesnt, then your speedometer gears are worn out. Disassemble the front wheel and bring the gear assembly to the nearest parts dealer for purchase. Normally, they don't sell a repair kit so you'll need to purchase the whole gear assembly.

whichever the case, either you purchase a speedometer cable or the gear unit. Seldom will the speedometer unit be destroyed.

pardon me for not organizing this response as you were requesting a quick solution .. so i answered as quick as i could... hehe. Hope this helps!

Mar 16, 2009 | 2002 Suzuki VL 800 Volusia

1 Answer

Front end noise


Hi Wild Bear

No 1....... Check your wheel nuts ! !!!!!!

If OK.....

Is the problem worse on full lock, one way ?

If so, it sounds like the drive shaft CV joint is shot.


If no....

Jack up the front, support car on axle stands.

Spin your front wheels, check the treads, and I should think, you will be able to tell the problem wheel.

Expect it might be in the brake caliper area, something loose and fouling the wheel or rim ?

Check for play too, in your front wheel bearings, by gripping the tyre, top and bottom and pulling, there should be no movement.

Give these things a try, and get back to me.

Good Luck !

A FixYa rating would be nice thank´s

John.

Feb 10, 2009 | 2006 Nissan Sentra

1 Answer

Argh... Not Drain or Spin Effectivaly


There are two possible causes here.  One is that the pump is either defective or clogged.  The other is that the spin control board is defective.  If the pump has a multi-fan wheel on the front of it, see if it is spinning during the drain mode.  If it does not, it could be clogged.  Remove hose and you will most likely find something in the housing.  (rubber backing from a bath mat, bra underwire etc.)  Once you get the pump functional and the unit still does not spin, go to the spin control board.

Oct 10, 2007 | Frigidaire GLTF2940ES Front Load Washer

Not finding what you are looking for?
Bugaboo Cameleon Jogger Logo

361 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Bugaboo Baby Gear Experts

Jennifer Rock
Jennifer Rock

Level 2 Expert

105 Answers

J.D. Browning
J.D. Browning

Level 3 Expert

2737 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

67912 Answers

Are you a Bugaboo Baby Gear Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...