Question about Lanzar VIBE266 Car Audio Amplifier

2 Answers

Protection light grief

Its a refurbished vibe 276 , just got it in the mail today. I hooked everything up, im positive that everything is wired correctly. I set the gains to about 3/4 of the max. the amp plays just fine at low volume but when i turn it up i will only run for a few seconds to a minute before it goes into protect mode???

The amp itself takes 2 x 25 amp fuses and i am running a 100 amp fuse from the battery, Is the amp getting to much power?

please help..... thank you

Posted by on

2 Answers

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Lanzar Master
  • 636 Answers

Disconnect all speaker connections and rca cables. Leave power, ground and remote wires intact. Try turning on again. If you still have a protection light your amp is faulty. Hopefully you have warranty. Vibe is mediocre. Time to invest in an old school Lanzar Opti Drive amp. .A thumbs up would be greatly appreciated if this answer is helpful to you. protection light grief - protection-light-grief-shonxoarcym4awy4zl1imx4o-2-0.jpg

Posted on Dec 19, 2014

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer got voted for 20 times.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Expert
  • 109 Answers

Sounds like you either got ripped off or you're not using a large enough power/ground cable, or you have bad connection(s) somewhere; bad grounding location, etc.

Posted on Jun 19, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a 600watt vibe amp all wires are connected correctly but power light comes on and then goes straight off and repeats this constantly whats wrong??


most amp have a protection feature sounds like somthing is hooked up wrong or u have a short to ground id recheck using a multi meter if all test r good then ur amp needs to be serviced.

Sep 17, 2009 | Lanzar - Vibe: 2 Channel 600W Vibe Series...

2 Answers

I have a lanzar vibe 255 can u help me?


Double check your connections. Use volt meter to co firm proper voltage. A test light can still light up with low vol
.A thumbs up would be greatly appreciated if this answer is helpful to you.

Jun 28, 2009 | Lanzar Vibe 255 Car Audio Amplifier

1 Answer

Protection mode on my amp


YEA CHECK THE OHMS ON THE SUB TO MAKE SURE THEY MATCH UP TO THE AMP JUS SOUNDS LIKE THE WIRING IS OUT OF PHASE.

Jun 15, 2009 | Pioneer GM-7200M Car Audio Amplifier

1 Answer

Protection light


take the amp out and hookit up to the car battery and let it charge then unplug it do this a couple of times then rehook it to the cars audio system it sounds like your amp may be locked..

also check your speaker wires from amp to speaker box then from the back of the box to the speaker inside the box you may have a short..

thats where i would start.. hope this helps

Dec 19, 2008 | Car Audio & Video

1 Answer

NO SOUND


First, rule out problems with the wiring to the speakers. Disconnect the speaker wires to the amp. Get a AAA battery. Hold one of the wires to the negative side of the battery and lightly grace the other wire across the positive side. You should be able to hear something like pops and scratches coming from the speakers. Do this for all the speaker wires and wire-tie each pair.

Nov 15, 2008 | Phoenix Gold Car Audio & Video

1 Answer

Protect at high volume


No such thing as too much power unless you have a faulty alternator/voltage regulator.
The hundred amp fuse at the battery is better than none but I would replace it with a 50 Amp, that fuse is really only protecting the power wire from grounding out and burning.

The gains are irrelevant, all they do is attenuate the input.
Set them so you cant hear any amp hiss or noise on quiet passages of music or between tracks.

Make sure your not starving the amp for power. Start at the battery connections and work your way back to the amp, inspect all connections for corrosion and make sure they are tight.
Check the ground wire . It is just as important as the power wire!! Try to ground it as close to the amp as practical, scrape off the paint down to the metal use a oversize screw with a star lock washer and a ring terminal.
Make sure that your power wire and ground are at least 8 gauge.

Next on the list is your speakers and related wiring, check to make sure that your impedence is not too low for the amps rating. and that the wiring is correct and at least 16 gauge, 12 is better.
. You can check the speakers impedance with a Ohmmeter, it wont be exact but it should be close +/- .5 Ohm If you are bridging, make sure the speakers are wired in parallel + with+ and - with - .check the amps rating and bridging configuration, it's normally left positive, right negative, but check!

Having done all the above, and you still have a problem only two possibility's left, Defective speakers or the amp. Check with a qualified installer, buy him lunch, you'll get good advice forever.
I hope it helps. Regards Paul

Jun 11, 2008 | Lanzar VIBE266 Car Audio Amplifier

2 Answers

Lanzar Vibe 1200D protection light


You will need to show it to a service technician as it seems the output section has blown so it remains in protect mode. One reason (could be) that the input to the amp was high and may have been clipping for some time before the amp decided it could take it no more

Jan 14, 2008 | Lanzar Vibe 1200D Car Audio Amplifier

2 Answers

Protection Light Is Coming On


try redoing the wires you might have wires touching somewhere if that dont stop it try new RCA wires

Jan 08, 2008 | Lanzar Vibe 235 Car Audio Amplifier

2 Answers

Protection mode on Lanzar Vibe 241


Almost without exception, if the protection light comes on as soon as you power it up, the output transistors are defective. Any reputable repair shop that services car audio equipment should be able to repair it.

Oct 06, 2007 | Lanzar VIBE241 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Lanzar VIBE266 Car Audio Amplifier Logo

155 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Lanzar Car Audio & Video Experts

Radames Pagan
Radames Pagan

Level 3 Expert

196 Answers

Joe Alexander
Joe Alexander

Level 2 Expert

65 Answers

Jose Velazquez
Jose Velazquez

Level 2 Expert

227 Answers

Are you a Lanzar Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...