Question about Car Audio & Video

1 Answer

My sony xplod 1000w xm-1652z doesnt work anymore

When i pulg it up the green power protectorlight comes can i manualy fix it.the fuses are good.and the wires are hucked up right. green light is on but nothing comes out

Posted by on


1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points


    An expert that got 10 achievements.


    An expert that got 5 achievements.


    An expert who has answered 1,000 questions.

  • Master
  • 1,550 Answers

Maybe the audio amplifiers IC's are damaged you gotta change it or send your amp. to a repair service center.Good luck

Posted on Jun 08, 2008


1 Suggested Answer

  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

A 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
The service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Good luck!

Posted on Jan 02, 2017


Add Your Answer

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add



Related Questions:

1 Answer

How to install Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

First you will need to post the # of voicecoils each subwoofer has, and their resistance.
Next - you can purchase an amplifier installation kit just about anywhere that will supply you with everything needed to wire up 1 amplifier.

Power wire w/fuse
Ground Wire
Remote Wire
RCA cables
Speaker Wire.

CLICK HERE for your manual.

Thanks for using FixYa - a Very Helpful rating is appreciated for answering your FREE question.

Jul 21, 2009 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

1 Answer

Sony xplod amp(XM-1652Z ) power/protect light

if your amp is overheating your sub is needing to much power that the amp doesnt have.
if its cutting out and the red light comes on you need to check the wiring. nothing not even the tinyest speaker wires can be touching.
proper wiring would be your best bet.
but i would upgrade amps.
cheap bang isnt reliable.

Apr 06, 2009 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

1 Answer

Sony Xplod 1000W workign strangely

need a bigger gauge hot wire going to your amp ,maybe a battery cap. amp isnt getting enough power to perform so it cuting out.

Mar 01, 2009 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

1 Answer

Will a sony xm-1652z 1000w amp run 2 dvc 4 ohm 800 watt rms subs?and whats yhe best wiring option if so?thx


Feb 21, 2009 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

1 Answer

What is the rms

Root Mean Square

You can read about it here as well as the formulas you need


Jan 15, 2009 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

1 Answer

Sony amp model 1652z

1000W max power
165W x 2, 20Hz - 20kHz, @ 0.04% THD + N, at 4 Ohms
200W x 2, 20 - 20kHz, @ 0.15% THD + N, at 2 Ohms
400W x 1, 20Hz - 20kHz, @ 0.1% THD + N, at 4 Ohms
OTL (Output Transformerless) circuit
Pulse power supply
Line & High Level Inputs
.3-6V Level Adjustment Control (RCA Pin Jacks) 1.2-12V (High Level Input)
80 Hz, -18dB/octave Low Pass Filter Switch

Jan 15, 2009 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

1 Answer

My sony xplod 1000w xm-1652z doesnt work anymore

First off, according to the manual, the protect light should be green. That's normal operation. If it is red, that's a problem.

If it does go red, disconnect all of the wiring to the amp except the +12V and ground. Short the remote connection to the +12V to force the amp on. If the protect light still lights red, the issue is inside the amp and will need repair. If the issue goes away, try reconnecting one wire at a time until the protect light goes red again.

Mar 23, 2008 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

Trouble shooting XM-1652Z Amp

Grab yourself a test light and make sure that not only the 12v red power wire is putting out power but the thin blue or 12 volt turn on wire is also showing power. Then test the ground terminal and make sure u have a good ground. If that doesnt work try checking the amps fuses and check the fuse and connection on the battery. If everything checks out ok and the problem persists then put a small test speaker to the channel outputs and make sure that u are getting noise from those channels if you dont get any noise then u most likely have bad outputs and blown channels, you will need a new amp. Good luck, hope i was good help.

Jan 26, 2008 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

1 Answer

Sub power hadling capacity

Yes. If the rated power is 380W and the Max power is 1000W then it will handle it. Subs fry when clipping occurs. Clipping is when the amplifier is pushed past its capabilities and the output to the sub gets "dirty". The better quality the amp, the safer it will be on your speakers. It is also important to remember that the gain control on the amplifier is NOT a volume control to boot the sound, it is only to match the output from the headunit to the input handling of the amp. Cranking the gain up too much WILL CAUSE CLIPPING.

Jan 04, 2008 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

232 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4905 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17130 Answers


Level 3 Expert

77932 Answers

Are you a Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides