Question about Hifonics Brutus BXi 1206D Car Audio Amplifier

1 Answer

Not powering up

The amp was connected to the subs and was playing and tripped and when I tried to powerit back up it comes up but goes into protect mode and the light is vey dimm all the current wires are connected cand this be because of the amplifier boot board and where do i get a replacement board the mosfets checked good its a great amp I need help like now

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 631 Answers

If the lights on the outside of the amp were dim, I'd expect the voltage at the amplifier's terminals to be low. Did you check the voltage at the amp with a multimeter?

As far as I know, replacement boards are not available. If there's something defective on the board, you'd have to replace the defective component.

Posted on Jun 02, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a punch p850.4 amp that goes into protect mode as soon as its powered up , have checked and double checked all connections to make sure its all hooked right . even downloaded the pdf for the amp .


I have exactly the same problem, try a different speaker wire from your sub terminal to your amp terminal, if no luck you may have a loose connection on the wires on your sub, due to vibrations etc they can sometimes come loose, but very rare. worth checking though. 1 loose connection can make the amp go into protection mode. If all of these are fine, start from the beginning, ( I have tried this and i think its my speaker wire shorted out) 1st dissconnect all wires from amp. Then connect ground first, then your live. then power up amp, it it works andd not in protect mode your earth and live are fine, then connect your remote, then test, then speaker wire , then test, that way you can rule out bad connections and find any fault.

Mar 03, 2011 | Rockford Fosgate Punch P850.4 Car Amp

1 Answer

Amp has power, turns on with stereo, but sub isnt playing... all connections are good.. whats wrong?


if you have a protection light that is on it means the amp is in protection mode and wont allow any power to the sub this usually happens when the sub or wiring shorts out or if there is an internal failure in the amp or if its overheating. check the wires and connections and test your sub on another amp.

Dec 12, 2010 | Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier

1 Answer

My subwoofer doesn't receive power, all amp fuses are fine, amp powers on, remote wire and rca wires are connected and intact. Before it stopped working all together the woofer would cut out and after...


If you are getting power to the amp, try this....Find a small speaker, unhook your sub and wire speaker to amp. Turn on your system at a low volume....If the other speaker is playing through amp, then your sub is shot.....If the small speaker doesnt work, then its either your channel is gone on the amp or the rcas have quit off off your head unit.

Oct 07, 2010 | Kenwood eXcelon X1200M Car Amp

1 Answer

My amp keeps going into some safe mode and red light blinks and stops base to my sub. I have it hooked up to 1 15.4 Orion HCCA.


The "safe mode" on your amp usually kicks in for two reasons - the ohm load on the sub is too low for the amp (presenting a "short" to the amp), or it's going into thermal protection because the amp is too hot. From your description, it sounds like there's a short in the wire, the sub's ohm load is too low, or the sub is partially blown.

If you have another sub or speaker, connect it to the amp's output and see if the amp still goes into protection mode. If the amp goes into protection with a known-good speaker, then there may be something wrong with the amp's power supplies. If the amp works properly with another speaker or sub, then I would check the sub that's causing it to short out.

You may also want to check whether or not the amp is over heating by just touching the amp when it goes into protection. If it's just warm, that should be ok - if it's hot, then it might be working too hard. In this case, you may need to check the input voltage (12-14VDC) and the size of the power and ground cables. If your ground isn't properly connected, it can cause weird problems like over heating, shorts, erratic behavior, etc...

Mar 04, 2010 | Orion HCCA-D5000 Car Audio Amplifier

2 Answers

No sound protection light on.


Either blown subs, or bad amp.. Disconnect the subs, and try turning the amp on, if the amp is still in protect then your amp is bad, if the protect light goes off, then your subs are bad, or possibly wired at to low of an impedance, but I don't think that will trigger the protect on an Audiobahn amp.

Aug 21, 2009 | AudioBahn A2002T Car Audio Amplifier

1 Answer

Memphis PR300.2 Amp protect light on


If it is not turning on your problem is it is not getting power. Check your fuses. The reason an amp goes into protect mode is usually because the subs are not wired up right. Make sure your fuses are good, you have a good ground, and make sure your amp turn on wire didn't come loose when you were putting the deck back in. As for the amp going into protect you probably wired the subs down to too few ohms and the amp you have can't handle it. Try hooking the subs up straight w/o bridgeing them and turn it up to see if it works. If you don't have problems with it then you wired your subs wrong.

Mar 22, 2009 | Car Amplifiers

1 Answer

My amp


Check your speakers with an ohm meter. They should have some resistance but not totally shorted. Its prob the amp that got fried. Connect the amp to the battery with no speakers attached to it if the protection light still comes on then the amp is blown.

If the amp is blown you can send it to people on ebay and get it fixed pretty cheap. Good luck!

Aug 18, 2008 | JBL GTO75.4 Car Audio Amplifier

2 Answers

Crunch GP 3000 D Pro


It's very likely that the output transistors have failed in the amp. They will need to be replaced.

Jun 14, 2008 | Crunch Drive V-600 Car Audio Amplifier

2 Answers

Goes into protection mode for no reason


if the amp is powering on the sub and playing and then turns in to protect mode it could be the amp is getting hot and its kicking into protect so you wont fry the amp

May 06, 2008 | Kicker 06ZX750.1 Car Audio Amplifier

2 Answers

Protection light keeps coming on


Check the wiring between the sub and the amplifier. That's seems to be the only thing left that could cause a problem. If it's shorted to ground or pinched so the conductors are shorted together, it could cause the symptoms you listed.

Oct 01, 2007 | Sony XM-2002GTR Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Hifonics Brutus BXi 1206D Car Audio Amplifier Logo

65 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Hifonics Car Amplifiers Experts

Matthew Spark
Matthew Spark

Level 3 Expert

1042 Answers

Radames Pagan
Radames Pagan

Level 3 Expert

195 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

60960 Answers

Are you a Hifonics Car Amplifier Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...