Question about Bose Wave Radio

1 Answer

Remote control problem

This is our second remote control the first stopped working about three years ago. It almost seems like a battery issue although we have changed it and it seems to do the same thing. We need to hold it very close to the system and try to turn it on several times sometimes it works and sometimes it does not. When we do get it to work then we can get it to turn off. Is this a remote issue or system issue. Thanks for any help or suggestions.

Posted by on

  • Anonymous Jun 09, 2008

    changed the battery on the wave radio remote....nothing....what now?

    please help

  • nhkenny Mar 25, 2009

    I have 2 wave radios, both have remote problems. One radio came w/2 remotes, one works o.k. most of the time the other doesn't work at all. The other radio's remote doesn't work at all now. tried new batteries, no luck. Is this a common problem with these things? Great radio when it works.

×

1 Answer

Replacement remotes for my AWR1 were $10 from Bose. Order online; receive by mail. I just bought two.

Posted on Jun 12, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a 1999 jeep Cherokee Laredo, and three


I would replace the battery a weak cell will show good but the battery still be junk.

Oct 18, 2014 | Jeep 1999 Grand Cherokee Laredo

4 Answers

My sportscast baseball is not updating scores. I do have a strong signal.


I am having the same problem with my sportcast baseball. I put in new batteries it shows network found and the ambient is showing bars. Why is it not working?

Apr 02, 2014 | Brookstone Sportscast Wireless Baseball...

2 Answers

Oregon scientific IWA 80055 Outside temp won't display and I have replaced the batteries on the sending unit and it blinks two times every few seconds.


I have the same unit (IWA-80055) and after not finding anything helpful on the net, I just messed with it until I got it fixed. Here's what to do:

1. Take the cover off the back of the remote sensor.

2. Set the chanel to ch.1. (I tried all three but only ch.1 worked for me).

3. Use several tools. (i.e. a stick, needle, what ever you can but you need two) and hold down the reset button on both the sensor and the clock. (at the same time.)

If done right, it should only take a few seconds to start.

The outside temp is delayed at first. Be patient.

Jan 31, 2010 | Oregon Scientific Lwb0997110113004...

2 Answers

Radio only plays for 1/2 second and then turns off.


Nevermind! My problem was fixed, I'm embarrassed to say, with new batteries. I had been told that the batteries in the radio were new when in fact they weren't. Thanks anyway.

-hwell97

May 17, 2009 | Sharper Image Travel Soother 20 Clock...

1 Answer

Tivoli model three clock problems


SELL! SELL! SELL! Yup the clock has bit the dust sell er and cut your losses.

May 12, 2009 | Tivoli Model Three Clock Radio

1 Answer

I have two Oregon Scientific systems. they are interfering.


Two things...
1) press reset on the base unit
2) press and hold for 2-3 seconds the channel button

You should be in business

Apr 11, 2009 | Oregon Scientific Lwb0997110113004...

1 Answer

Shift 3 projection alarm clock cannot connect with the remote


Did you put two AAA batteries in the remote? Use a small phillips to take the cover off of it. Then hold channel on the main unit for three seconds to synch it with the remote.

Mar 14, 2009 | La Crosse Projection Alarm Clock with...

5 Answers

Wireless thermo clock not reading outside temp


I've had a similar problem with another model, an Oregon Scientific Model IWA-80055 Wireless Thermo Clock, in which when I replaced the batteries in the remote sensor, the clock would not read the temperature from the remote sensor.
I found it fairly consistent to solve this by taking a battery out of place in the clock and putting it back in.  Unfortunately this also messed up the clock's time and date.  This is also in the instructions catalogue for the device, check and see if yours gives a similar solution.

Dec 30, 2008 | Oregon Scientific Lwb0997110113004...

2 Answers

Remote Sensor


make sure your time is set and the atomic clock time is recieved, then leaving the rear cover off of the transmitter, push the "tx" button not the "c/f" that is just for centegrade or ferenhight. you will see the red light on the front of reciever flash in a few seconds. The temp should display on your clock screen. If not, did the red l.e.d. light on transmitter flash. If not, its not sending data to clock. I have to reset and hit transmit every time I replace batteries on transmitter. Had no problems for over 2 years of using outside. If your not getting a reading with transmitter sitting next to clock after hitting "tx" button you may have defective transmitter.

Jan 13, 2008 | Homedics Sound Spa Premier SS-5000 Clock...

Not finding what you are looking for?
Bose Wave Radio Logo

890 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Bose Clock Radios Experts

Sheila Brown

Level 1 Expert

15 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

68153 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers

Are you a Bose Clock Radio Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...