Question about Harman Kardon Car Audio & Video

Open Question

Hi , i have a A4053 BE3895 amplifier in my range rover the amp has i think an intermittent problem it is giving out loads of static and amplified noise when i try to use the radio / cd i have checked everything else out but dont know how to resolve this ?????? please help as this is driving me crazy , can i have the amp repaired ? if so where ? i am based in manchester england if it needs replacing how much and where from please ...i very much appreciate any help .many thanks arthur

Posted by on

Ad

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
  • 18 Answers

SOURCE: Amlifier not working

connect your remote turn on and your problem will be solved

Posted on Oct 04, 2006

Ad
  • 1 Answer

SOURCE: Rockford Fosgate Amp Repair Guild

I would love to get a copy of that repair guide you made. Could you please

Posted on Sep 02, 2007

  • 2 Answers

SOURCE: bad amplifier need help!!!!

I had the same amp! It is the JL 300/4 and one of the chanels came in really fuzzy. It sounded as if the the wires were touching during my installation. I called JL and a JL authorized dealer it would have costed me 190 dollars total to get the amp fixed. Instead I opened up the amp to see if anything looked out of the ordinary. When you open the amp, see if the green fuse looking things are aligned. If they are not aligned then straighten them out. I think they had gotten out of place from being dropped becaue I baught my amp used. My amp works perfectly now!

Posted on Mar 06, 2008

  • 7 Answers

SOURCE: 2003 td6 amplifier

Rca's usually or bad ground, power wires,(crossed) (getting static electricity) seems to be alot of stuff going on... 

Posted on Nov 06, 2008

  • 131 Answers

SOURCE: i need an override code to unlock my kicker sx700.4 amplifier

you will have to call Kicker, and let them know the serial number, and explain the problem to them. cause there is no generic code for that amp. they will have it in the computer at kicker.

Posted on May 26, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

XTANT AMPLIFIER GETS UNUSUALLY HOT WITH MINIMAL LOAD.


Check your ground wire. If its loose or bad. It will cause your amp to run hot, and can damage it

Nov 10, 2011 | Car Audio & Video

1 Answer

Trying to use apa450 on a pair of 4 ohm jlwo subs front channel has boss boost switch & hi pass switch only?


yes. this is not a jl audio amp. and does not give you the option to choose hi and/or low pass on the front side.

of course, you know the assumption is made that you'll drive the front amp through mid-range and tweets and the rear amp through your W0's.

you can however,
a. turn off the xover so you get the full range sent to your W0's.
b. then it would be easy to place an in-line low-pass coil so your subs only see frequencies below he cutoff range you choose.

its a pretty common electronics store/Radio Shack item, just a few bucks too.

May 06, 2011 | Clarion APA450 Car Audio Amplifier

1 Answer

There is static when I turn on the power


Hi...

Is there static when the volume is all the way down?

What if you unplug any component that's going to the amp?...Does the static go away?

Aug 12, 2010 | Mcintosh MC300 Amplifier

1 Answer

When plug in guitar to amp, there is either no


Try a different guitar and cord. If still problem, give the amp a bump without guitar plugged in. If amp makes noise, there is an intermittent internal connection,
Paul

Jun 07, 2009 | Roland MMP-2 2-Channel Amplifier

1 Answer

Amplifier loads


Hello ronnieyannon,
A single 4 ohm speaker wired to each channel, like you have them wired, presents a 4 ohm load. And it appears that you have them connected properly. The 401s is only stable to 4 ohms when bridged, so if you were to parallel the 2 4 ohm subs in bridged mode, the load would be 2 ohms and the amp would most likely overheat and go into protection.

I'd wire them the way you have them wired.

Each channel of the amp outputs only 100 watts into 4 ohms. That is adequate for regular full-range speakers, component speakers, mid-range drivers, and even some small subs. But it is a little low on power for most subwoofer applications.

Hope this helps.

Apr 22, 2009 | Rockford Fosgate Punch 401S Car Audio...

1 Answer

2003 td6 amplifier


Rca's usually or bad ground, power wires,(crossed) (getting static electricity) seems to be alot of stuff going on... 

Nov 03, 2008 | Car Audio & Video

1 Answer

Monster MPA 5150SS


Might be a failing semiconductor component (usually an old transistor) in the amplifier's front end. This caused by the oxidation through the component legs or pin. I usually touch and move each transistor's body to exaggerate the noise. You can research also what kind of noise is it producing- intermittent, static, etc.
hope this helps..

Sep 20, 2008 | Monster Cable MPA 5150 SS Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

74 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Harman Kardon Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4869 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17130 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76691 Answers

Are you a Harman Kardon Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...