Question about Hoover Vacuums

1 Answer

I have central system vacuum cylinder engine is working but on the wall conection nothing is working.

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    President:

    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • Master
  • 1,673 Answers

Check to see if the low voltage wires are attached to the tank. At the tank, if you switch it to manuak, will it work then? If so, then replace the relay board that is inside the tank. Is the problem at all outlets, or just one of them, if just one, then you have a bad outlet. Otherwise you could have a problem with the switch in the hose handle.

Posted on Jun 01, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My home has a central vacuum system hook-up but no vacuum installed. My friend upgraded his central system and gave me his Eureka Mega Boss central vacuum system and the accessories, including the pow


The power head requires 120 Volts. Some hoses have a receptacle in the handle for the power head plug, and the hose has a cord at the wall inlet end that plugs into a receptacle. Some hoses have a plug at the wall inlet end that plugs into a 120Volt receptacle built into the inlet. The hose plugs into this receptacle when you push the hose into the inlet. The power for this built-in receptacle is wired with line voltage when the system is installed.

Apr 15, 2012 | Eureka 1810 Central System Vacuum

1 Answer

Nutone cv353 unable to stop


You may have a stuck relay or one of your access port switches may be bad. According to the owners manual: "A complete check of all Wall Inlet and Power Unit low voltage control lead connections (external yellow leads). Turn system off by removing fuse or tripping circuit breaker at
house fuse box."

Dec 27, 2011 | Broan-NuTone CV353 Central Vacuum

1 Answer

No suction from wall outlet. Power to powerhead. Breaker has not been tripped. Manual mode works on cannister in garage. AirVac VM458.


I had the same exact problem and it took about 4 months to find out the problem. I had a paper clip stuck to one of the orifice in the hall way of my house and that is what I had experienced. The other thing is to check the entire tube system because maybe a mouse or rat has chewed into it. It has all to do with the electrical wire throughout the system. Good Luck

Jan 06, 2011 | M&S Systems AirVac AVP1200 Platinum Series...

1 Answer

Central Vacuum works when power switch on canister is turned on, but will not turn on when connecting the hose.


DOes it not work on any of your wall inlet valves? If all wall inlets appear dead take a coin making a connection with both of the contacts inside the throat of the valve. If the vacuum turns on the problem is in your hose or the powerhead. If nothing happens plug in your hose and try wiggling the low voltage wires at the vacuum as you leave the hose plugged in with the swich on your in the "on" position ( if you have a switch) If still nothing unscrew all valve plates from wall leaving wires attatched. Inspect all connections for loose wires or wires that have come off terminals. .

Nov 09, 2009 | Kenmore Vacuums

2 Answers

My electrolux central vac outlets work on the main


You might have a plug or clog in the upstairs lines. for information on how to remove a clog in a central vacuum system see this article:

http://centralvacproducts.blogspot.com/2009/01/how-to-unclog-central-vacuum-system.html

Oct 24, 2009 | Electrolux Central Vacuum

1 Answer

AirVac ZX6000 won't turn off!


There is a relay board inside your unit which is most likely bad. If you have the make and model, you can contact me and I can order the board for you(pending your mechanical abilities). If not, contact your local central vacuum installation company. www.thevacdudes.com

Apr 21, 2009 | M&S Systems AirVac AVP1200 Platinum Series...

1 Answer

Central vac


It is possible that the low voltage wiring that controls your central vacuum has been damaged during the cable work. You can check to see if the low voltage relay is working by shorting the two terminals together at the unit. Just disconnect the two small (18-22 gauge) wires from the unit and short across the terminals where the wires connect. If the unit comes on, the vacuum is fine, and it is most likely the low voltage control wires that have been damaged. It should be a pretty easy fix, if you can get to where the wires are located. They are probably just pulled apart at a joint. Good Luck!!

Jul 10, 2008 | M&S Systems AirVac AVP1200 Platinum Series...

1 Answer

Nutone CV 450


if your unit normally turns on when you open the flap on the wall inlets then you should check each inlet for a switch or a button, sometimes those buttons can get loose and fall into the wall making the unit stay on.

Jun 23, 2008 | Broan-NuTone CV450 Central Bagged Central...

Not finding what you are looking for?
Vacuums Logo

Related Topics:

45 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Hoover Vacuums Experts

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18299 Answers

Roger Potts

Level 3 Expert

694 Answers

Ryan S
Ryan S

Level 2 Expert

328 Answers

Are you a Hoover Vacuum Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...