Question about Alpine CDA-7876RB CD Player

1 Answer

No soun thru speakers

Everything seems to work correct, except for no sound thru the speakers. After you drive it down the road awhile, sometimes it comes on. But up in the right hand corner there is an envelope with "IN" lite up and I've never seen that before. I a getting no sound thru the speakers. (CDA-7875)

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Expert
  • 59 Answers

First try resetting the unit. If that don't work try this:

Press and hold the SETUP button for at least 3
seconds.

2 Press the UP button repeatedly to select
“mute”.

Each press of the UP button changes the
modes as shown:

NOTE
If you press the DN button the display scrolls in
reverse sequence.

3 Press the TUNE button to toggle the mode
between MUTE ON and MUTE OFF

4 Press the SETUP button to set the selected
mode.

→ NORMAL/HI-FI → AMBER* → DIM → SUB
DEMO ← AUX ← SCR ← MUTE ←BEEP ←

Posted on May 30, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Sony xplod drive-s cdx-gt31w power comes on but no sound comes out of speakers


your sound ic is blown if you can get hold of an amplifier connect it to your deck and if you get sound out of it then your sound ic is surely blown and will need replacing

Jan 01, 2014 | Sony CDX-M10 Car CD/ MP3 Player

1 Answer

I installed radio everything works except no sound from aftermarket speakers. Radio was hooked up in another car everything worked fine!


Double check your speaker connections. Make sure + goes to plus and - to minus (phase) and make sure all are grounded properly. Is there an amp possibly in line? If so, make sure connections are good there also make sure powered up (it happens to all of us)

Feb 26, 2011 | Kenwood KDC-MP228 CD Player

1 Answer

Subs not responding to Sony CDX-GT500


you cna switch the working rca's to the sub out put to check for sound if u get sound it means your rca's are bad but if no sound then your other outputs in your radio may be deffective

Jun 12, 2010 | Sony CDX-GT500 CD Player

1 Answer

MY JVC CD CAR RADIO DETACHABLE FACE LIGHTS UP LIKE ITS WORKING . LOOKS LIKE IT WORKS THE LITTLE MUSIC BARS MOVE UP AND DOWN (LIKE ITS PLAYING TO THE BEAT)NOTHING COMES THRU THE SPEAKERS. EVERYTHING LIGHTS...


If this unit worked in the past, and there have been no repairs done that would have disturbed the connections, then its quite possible that you accidentally engaged the mute feature. 
Good luck...

Feb 24, 2009 | JVC AM FM CD DET FACE CAR STEREO

1 Answer

Sound turns on when it wants to.


disconnect all of your speakers , then hook them back up one at a time when the radio starts to malfunction u have located which channel on the radio is bad.check ur wire installattion

Aug 30, 2008 | JVC KD-S5050 CD Player

1 Answer

Audio noise while car is on no prob in past


I've had that same problem before. What was happening is one of my amps safety cut off usually a built in surge protector basically, was coming on thus the loud thump. Most of the time when it comes on the amp goes off. Could be a power issue as well. Have your alternator checked too. Once your car is started it is run by your altenator so it could not being supply enough power. I fixed my problem by adding two 1 fared capacitor, one for each amp I was running.

May 20, 2008 | Car Audio & Video

4 Answers

No sound...


Hi XX,

Let's try the easy ones first:
1. try to do a reset of the unit;
2. check that all the speaker wirings are:
2.1 connected properly following the wiring diagram;
2.2 not bare/exposed and touching any metal part/chassis;
3. verify that the MUTE is not enabled;
4. try all signal sources: AM/FM, CD, SD Card, USB, AUX;
5. verify that the SEL is set to SUB OFF;
6. replace the CR-2025 Lithium battery of the remote.

If your concern has not been corrected after completion of the above procedures, you may need to:
a. open the unit for a loose connection and/or other diagnosis;
b. ask assistance from the manufacturer's Technical Service at 1-800-445-1797;
c. return the unit for a replacement.

Hope this be of initial help/idea. Pls post back how things turned up or should you need additional information.

Good luck and kind regards.

Thank you for using FixYa.

Mar 02, 2008 | Virtual Reality VRCD500-SDU CD Player

1 Answer

NO SOUND!!!


check all your fuses and then take the face plate off and push the reset button. if that doesnt work just check the wire connections sometimes if the wires dont have enough contact they want work. i had that issue when i upgraded the speakers in my jeep the connections were not good enough.

Mar 02, 2008 | Virtual Reality VRCD500-SDU CD Player

2 Answers

Powered Subwoofer won't work


This problem has many causes... but try this one... often when a faulty subwoofer speaker is to blame this test will tell you. Connect another speaker(any speaker) temp to check if there is audio still to the sub. Keep the levels down to ensure you dont go on a trail of destruction.
The spider wires from terminals on the speaker to the cone may be intermittent. I have seen this a lot on all types and makes of subwoofer driver!! This a common failure and can often be detected by tapping the speaker cone when it does the cut out thing. If it starts up, and they often do..., then you probably have intermittent spider wiring to the cone. A GOOD “Hi Fi speaker repair dood” can help here and replace the spider wires for you and save the expense of replacing the driver.
This is just one solution to the problem you are having.... there are many more..... and you should try this FixYa and see what happens. If you cant tell WTF then hit me back up here again. I work WITH YOU, to get the problem out for you.

If it sorted what you suspected... then rate me !FixYa!!.... Thanx

Dec 27, 2007 | Kenwood KDC-X590 CD Player

Not finding what you are looking for?
Alpine CDA-7876RB CD Player Logo

Related Topics:

168 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Alpine Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4724 Answers

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

290 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

6812 Answers

Are you an Alpine Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...