Question about Pioneer GM-5300T Car Audio Amplifier

1 Answer

My amp is recieving power but the power light is not coming on and i opened the amp up and nothing looks like its burnt up how do i figure out how to get it working again?

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 400 Answers

Do you have the remote wire hooked up???? YOu have a good ground? ALso check fuse on amp.

Posted on Oct 02, 2010

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Mitsubishi WD-73735 will not turn on and there are no lights on front. The power supply was replaced, and is brand new. I fix HDTVs, and have had very little problem resolving other issues with other TVs....


if you have no lights come on the front of TV, you definitely have a power supply issue. Don't know what previous servicer did, but I would be looking at ALL wires & connectors.

Feb 10, 2013 | Mitsubishi WD-73735 Television

1 Answer

My amp blew the 20 amp fuses. Replaced and they blew as soon as the radio kicked in. Took the back off to look for any burnt connections or blown open/expanded capacitors or resistors. It smells like...


Remove all the wires from the amp including the remote turn on wire. Once you do that, after about 30 seconds the amp will reset. Hook the power up first, then the ground then the remote. Turn the unit on and check for power WITHOUT the speakers hooked up. If you get no power by now it's a good chance that the amp is cooked. If you do get power, try hoking up your speakers first on one channel then the other channel and then bridged. If it cuts out or off when you touch the speaker wires to one channel or the other, then that channel is no good. Hope this helps.

Mar 17, 2011 | Kenwood KAC-728S Car Audio Amplifier

1 Answer

I have a 94 ford probe, The radio works when it wants to.. but the prblem is the tail lights and dash lights went out about a week ago, Checked all fuses in car and under hood checked all light bulbs all...


You need to replace headlight switch - if fuses, bulbs, wiring looks good. Avoid the toggle switch idea, you'll be opening a whole new can of worms.

Mar 01, 2011 | 1994 Ford Probe

1 Answer

Protection light comes on , was only coming on when i turned up the stereo , now it stays on , all the wires are good and i cracked the amp open and nothing looks burnt


check your gain on your amp. If it gets hot the shuts off into protection mode you are over working your amp. Check to see the way your subs are wired up and see if your amp can handel the load.

May 20, 2010 | Crunch Drive V-3004 Car Audio Amplifier

1 Answer

No sound


What brand of reciever are you using. Most pioneers have a floating signal ground and the shield of the input at the amp needs to be connected to chassi ground. Also if you had a previous amp failure and the power ground in your old amp opened the current to power the amp will flow through the signal ground of the reciever and burn the copper trace on the circuit board in the reciever. test this by connecting signal cable shield to car reciever chassi.

Aug 29, 2009 | Kenwood KAC-8401 Car Audio Amplifier

1 Answer

Dub4001 overheated now protect light comes on


look around the power input on the amp on the inside and wiggle the capacitors around to see if any of the legs burned up because sometimes the tops don't pop up instead they burn the leg off and just so that u know that amp is not stable at 2 ohms only 1 ohm

Jun 22, 2009 | Ultra Linear UL-2200D Car Audio Amplifier

2 Answers

KAC-X520 kenwood 1000w amp


a red light indicates you got no power check your wiring you may not have a good ground, you need the green light to come on

Oct 09, 2008 | Kenwood KAC-X520 Car Audio Amplifier

1 Answer

No power!


okay, this seems like either the fuse hase blown in the actual mains plug, or the mass fuse inside the device, it looks like this very small glass fuse, same size as an ordinary fuse, its just seethrough. see if you can get a replacement for it, you may need 2 open the unit to check if it has blown, it will be black or a "burnt" colour from inside! if you dont want to open it, take it to any electronics store, they are bound to check for you, but these fuses don't cost more that $1 or 50pence!

hope this helps

Dec 22, 2007 | Panasonic SC-HT730 System

Not finding what you are looking for?
Pioneer GM-5300T Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

168 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Pioneer Car Audio & Video Experts

Michael Kovalik III
Michael Kovalik III

Level 2 Expert

117 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

73647 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75066 Answers

Are you a Pioneer Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...