Question about Swisher Zt2560 Zero Turn Radius 60" Riding Mower

1 Answer

My swisher zt blows the fuse every time i engage the blades...can get the engine to run and drive. problem is only when i start the blades. any ideas?

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Contributor
  • 4 Answers

Check the all wiring from the engage blade button back to the electric clutch for worn spots that may be grounding out on the frame.

Posted on Sep 22, 2010

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

What causes fuse to blow every time I try to engage blades?


To engage the blades is it a knob to an electric switch that you pull?
If so does the wire from the switch activate a electric clutch?
Is the wire damaged and shorted to the frame, is the clutch shorted. If you provide the brand name and model number I might be able to find a schematic for your mower.

Video shows an electric clutch but yours may be different but this should give you an idea of where to look. Riding Mower Electric PTO Clutch Won Engage When Hot Problem Fix

Oct 02, 2014 | Garden

1 Answer

Can a bad battery cause clutch to slip?


Not likely. But to eliminate that possibility try connecting a battery charge to the battery and try engaging the blades then. Also check all electrical connection in system for corrosion and tightness. Lastly With compressed air blow all dirt and debris from the mower, especially clutch area and Hydraulic pumps. Check tension on blade drive belt.

Aug 17, 2014 | Swisher Garden

1 Answer

I got alot of vibration when i engage the blades on my 44 inc swisher rough cutter


I had the same problem twice. The first time happened when the blades were not swinging freely because they got gummed up with grass. So make sure your blades pivot easily.

The second time happened when the nuts came loose from the blade driver (the part underneath the deck that the large bolt goes through to hold on the blade assembly). I had taken the Swisher to a small engine repair place for servicing. They removed the blade assembly to sharpen the blades while it was there but put the old lock nuts back on without using any Locktight, so the nuts started to come off while I was cutting. Unfortunately, I did not notice this until after the blade driver got very loose and then got reamed out by the wobbling of the large blade assembly bolt. I had to replace the blade driver and its bolts and nuts.

May 09, 2012 | Swisher 44-Inch 12.5 HP Trailcutter...

1 Answer

Swisher 44" mower starts and runs but engine bogs


The engine in this machine seems to be powerful. If you can remove the belt from the pulley that drives the blade. Try turning the pulley buy hand. If it turns tight or not at all this is your problem. The unit that is the pulley to blade assembly is seized or ready to seize. Sometimes they are designed to be taken apart and repaired, and sometimes they are not. Did you check for a grease fitting within the pulley to blade unit?
I would like to hear how this works out for you. Best of luck.

Jun 13, 2011 | Swisher Atv Trail Mowers Choose Color

1 Answer

Mower is the Swisher ZT 2660 runs great. Blades slow then stop during cutting, I changed belts (drive & deck). Last year you advised it maybe the electric clutch. Question is that a do it yourself...


I have this mower and had this same problem. It turned out the bolts holding the motor to frame backed out and were allowing the motor to tilt, and then the belts would slip and burn up. Check all motor bolts for tight, and if not tight change bolts and lock washers. Lock washers were not originally on these mowers.

May 01, 2011 | Swisher 60" 26 Hp Zero Turn Radius Riding...

2 Answers

Cable streched on swisher trailmower


Pull the belt cover off on the side of the engage lever and you will see that it is not a wire cable that engages the idler pulley. It's a rod connected to a long spring. Perhaps the spring came off or is defective as it puts tension on the idler pulley against the drive belt when you engage the blades. Further, there is a return spring to pull the idler pulley away from the drive belt when you disengage the blades. Check all the connections for the springs and see that the engage lever is mounted tightly. Also check the idler pulley itself.

Jun 22, 2009 | Swisher T14560 T - 60" Trailmower with 14...

Not finding what you are looking for?
Swisher Zt2560 Zero Turn Radius 60" Riding Mower Logo

Related Topics:

350 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Swisher Garden Experts

Tim Whalen

Level 3 Expert

3072 Answers

ray gallant

Level 3 Expert

41478 Answers

john milligan

Level 3 Expert

512 Answers

Are you a Swisher Garden Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...