Question about Lanzar Car Audio & Video

1 Answer

My amp lights aren't all coming on. the green power light is on. but not the blue light behind the lanzar logo. the light turned on earlier when i checked it to see if it worked.. and now. 3 hours later, the blue backlight isnt coming on. but the power light is still on. but my subs aren't working

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Lanzar Master
  • 17,130 Answers

Make sure that the remote switch is activated by the head unit so that the relay trips to contact making the amp come on.
SO make sure you have the auxillary power to switch on, use a multimeter to check the + 12 volt when the head unit is switched.
If there is power and still the amp is not working check onthe main fuse or the relay drive inthe amplifier.

Posted on Sep 16, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
New users get to try the service completely Free afterwhich it costs $6 per call and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

3 Answers

I have a Lanzar 4000 watt amplifier hooked up to 2 12inch MA Audio subs. When I crank my car the green power light on the amplifier comes on, but after a second or two it changes to protection mode. I have...


Disconnect all speaker connections and rca cables. Leave power, ground and remote wires intact. Try turning on again. If you still have a protection light your amp is faulty. Hopefully you have warranty. Time to get an old school Opti Drive. .A thumbs up would be greatly appreciated if this answer is helpful to you. lanzar-4000-watt-amplifier-hooked-up-2-shonxoarcym4awy4zl1imx4o-2-0.jpg Lanzar

Jan 29, 2011 | Lanzar VIBE286 Car Audio Amplifier

1 Answer

My Lanzar Optidrive plus has a green light and a red light. I assume this is a sign of safe mode. normally it is just green. How can i get it back to normal and in working order. I already tested other...


your output of the amplifier have been distorted. I suggest you take this to a reputable service technician that has experience with lanzar OptiDrive old school Rockford Fosgate or Orion. These technicians are hard to come by nowadays but they definitely are worth the money that they charge. I happen to be one of those such technicians.

Nov 15, 2010 | Lanzar OPTI 50c Car Audio Amplifier

2 Answers

I have a Lanzar Vibe 235 amp. the green power light is not coming on, but the red "protect" light is. how do i solve this problem??


Disconnect all speaker connections and rca cables. Leave power, ground and remote wires intact. Try turning on again. If you still have a protection light your amp is faulty. Hopefully you have warranty. Time to purchase an old school Lanzar Opti Drive. Any of them. The 50 will kill some 12" subs .A thumbs up would be greatly appreciated if this answer is helpful to you. lanzar-vibe-235-amp-green-power-shonxoarcym4awy4zl1imx4o-2-0.jpg Lanzar

Mar 11, 2010 | Lanzar Vibe 235 Car Audio Amplifier

1 Answer

Lanzar MAXP84 subwoofers problem


Unplug your subwoofer speaker cables and then turn the vehicle back on, and if the protector light turns off it is your woofers.

If it is still on, it could be a bad fuse going to your battery, a bad fuse on the amp, or a bad amp. :)

Nov 10, 2009 | Car Audio & Video

2 Answers

I have a lanzar vibe 255 can u help me?


Double check your connections. Use volt meter to co firm proper voltage. A test light can still light up with low vol
.A thumbs up would be greatly appreciated if this answer is helpful to you.

Jun 28, 2009 | Lanzar Vibe 255 Car Audio Amplifier

1 Answer

Mxa422 protection


Outputs are fried. Try disconnecting your speakers and see if it still goes into protection mode. If it does then you A thumbs up would be greatly appreciated if answer is helpful for your question. THANK you and GOD BLESS

May 24, 2009 | Lanzar MXA422 Car Audio Amplifier

1 Answer

One day it worked the next it didn't


These TV's are prone to power supply failure. I can fix the power supply on this TV for approx $100 +s/h.... Contact me and all you have to do is remove the power supply and send it to me and I will repair it with high quality parts. Reinstall and you TV will be good as new...

Jan 25, 2008 | Akai LCT2715 27 in. LCD Television

2 Answers

Lanzar Vibe 1200D protection light


You will need to show it to a service technician as it seems the output section has blown so it remains in protect mode. One reason (could be) that the input to the amp was high and may have been clipping for some time before the amp decided it could take it no more

Jan 14, 2008 | Lanzar Vibe 1200D Car Audio Amplifier

2 Answers

1999 ford explorer car stereo install


Heres the whole list. 1999 Ford Explorer Constant 12V+ Light Green Switched 12V+ Yellow/Black Ground Black Illumination Light Blue/Red Dimmer n/a Amplifier Remote Blue Antenna Right Front Front Speakers 5" x 7" Doors Left Front (+) Orange/Light Green Left Front (-) Light Blue/White Right Front (+) Dark Green/Orange Right Front (-) White/Light Green Rear Speakers 5" x 7" Rear Doors Left Rear (+) Gray/Light Blue Left Rear (-) Tan/Yellow Right Rear (+) Orange/Red Right Rear (-) Brown/Pink (from the12volt.com) Best of Luck.

Sep 28, 2007 | Car Audio & Video

1 Answer

Whats wrong with my lanzar amp


check ur ground wire , it might not be good ground, secondly check ur fuses..

Dec 25, 2006 | Lanzar HTG264 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

213 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Lanzar Car Audio & Video Experts

Radames Pagan
Radames Pagan

Level 3 Expert

196 Answers

Joe Alexander
Joe Alexander

Level 2 Expert

65 Answers

Chris Ward

Level 2 Expert

158 Answers

Are you a Lanzar Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...