Question about Boss C800 Car Audio Amplifier

Open Question

I have a Boss Chaos c800 amp. Every time I turn it on it goes to protect mode. How can I solve this problem?

Posted by on

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

  • 631 Answers

SOURCE: boss chaos 150 200 watt that shows light but doesn't produce sound

If this is the CH150, it's not bridgeable. Try connecting it normally (one speaker per channel) to see if it will produce output.

Posted on Dec 05, 2007

  • 4 Answers

SOURCE: wiring up amp/installing amp

Disconnect all the wires and make sure that their all connected to the right terminals. If not positively sure trace all wires back to source. If you ground and power is swapped it will automatically go over to protection mode.

Posted on Apr 05, 2008

  • 1 Answer

SOURCE: the amp turns on but goes to protection mode

Have you checked the REM wire, if it is the wiring may have gotten fried.

Or you may need to get new parts replaced within the amp.

Both issues happened to me.

Posted on Mar 27, 2009

obzy
  • 31 Answers

SOURCE: MY AMP GOES ON PROTECT MODE WHEN I TURN IT ON

Very likely to be a bad earth.

Check the earth connection to the chassis of the vehicle. Remove the screw/bolt and clean around it with a wire brush or wire wool.

May also be a good idea to check for continuity using a multimeter.

Remember to try to have the earth connection as close to the amp as possible, as this will cut down on the risk of a bad earth and will minimise interferance.

Posted on Apr 13, 2009

  • 518 Answers

SOURCE: boss chaos 150 200 watt that shows light but doesn't produce sound

DID YOU CONNECT THE JACKS FROM THE HEAD UNIT? JUST A THOUGHT AS THIS IS EASY TO OVER LOOK

Posted on Jun 13, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Why am i not getting any sound to the speaers of my boss chaos 2800 watts amp?


Most common problem is cable connection. Wiggle each lead, positive, negative in turn at amp. while playing. I assume you have checked that you haven't inadvertently muted the system.

Mar 18, 2017 | Boss Car Audio & Video

2 Answers

Protective mood


Disconnect all speaker connections and rca cables. Leave power, ground and remote wires intact. Try turning on again. If you still have a protection light your amp is faulty. Hopefully you have warranty. Hopefully its not toast. .A thumbs up would be greatly appreciated if this answer is helpful to you. protective-mood-zb4bomd1rt4qms0dqd12kkt2-2-0.jpg

Jan 16, 2014 | Car Audio & Video

1 Answer

Serial number for BOSS car amp its a Chaos C700 2


YEAH THATS A DECENT AMPLIFIER AS LONG AS YOUR SUBS DONT REQUIRE ALOT OF POWER YOU SHOULD BE FINE

Feb 12, 2010 | Boss C700 Car Audio Amplifier

1 Answer

My boss amp is on protection mode and it wont work its a 3500 watt chaos idk what is wrong with it


Likely one of the power amps has failed component(s) and does not achieve electrical balance which then goes to protect mode to prevent damaging your speakers.

You will need to have it serviced.

Dec 25, 2009 | BOSS AUDIO SYSTEMS Music

1 Answer

AMP STOPPED WORKING. PROTECTION LGHT KICKS ON AT STARTUP & POWER LIGHT KICKS OUT


your ohm load is to low. tell me what kind of subs you have and what size, and what size amp do you have? and how many channels is it?

Oct 21, 2009 | Boss CHAOS CH450 Car Audio Amplifier

1 Answer

Boss chaos 150 200 watt that shows light but doesn't produce sound


DID YOU CONNECT THE JACKS FROM THE HEAD UNIT? JUST A THOUGHT AS THIS IS EASY TO OVER LOOK

May 27, 2009 | Boss C150 Car Audio Amplifier

1 Answer

Auto.resto_0 ---- boss amps...


because the power inlet to the fuse is blown ur amp will not get power, i have the same prob.
just the other way around , i blew the ground..so ugot to get tht power fix then u wil have no problem

Jan 18, 2009 | Boss CHAOS CH450 Car Audio Amplifier

1 Answer

Blown amp, on circuit board, connecting fuse and power connect.


These amplifiers dont employ reverse polarity protection that most higher priced ones do.
The amplifier(s) are definately in need of repair - probably power supply - IF boss sells parts.
Chances are, however, the repair will meet or exceed the cost of a new (appropriately rated) entry level amplifier.
Just about anything can be repaired.... question is, are you willing to pay?

Jan 14, 2009 | Kenwood KAC-X501F Car Audio Amplifier

1 Answer

Boss chaos 150 200 watt that shows light but doesn't produce sound


If this is the CH150, it's not bridgeable. Try connecting it normally (one speaker per channel) to see if it will produce output.

Dec 05, 2007 | Boss C150 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Boss C800 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

55 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Boss Car Audio & Video Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

74945 Answers

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4834 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

73619 Answers

Are you a Boss Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...