Question about Vacuums

1 Answer

Have an A & T hydrobath which element has burnt out its an 1800 immersion model 180032m we replaced it approx 5 yrs ago I cant remenber if I have to unscrew it fro the inside of the washtank or thru the clipsal box on the outside of th unit - any suggections ??

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

Element has a nut on the inside which needs to be undone from inside the tank. The element then is removed from the clipsal box. Replacement elements are available from www.thebarfshop.com.au

Posted on Sep 14, 2010

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

No green light or steam Shark Deluxe Steam Mop, model S3202-S3202C


The heating element is burnt out, there is no repair for these models...replacement only...sorry!

Dec 30, 2009 | Euro-Pro Shark Steam Mop - Gray/ Purple...

1 Answer

On my kenmore central vac no power unplug unit plug it back green light comes on but try turning vac on green light goes off again .


Please clarify that we are talking about the central vac LED/switch panel panel and plugging it into a 110 V wall receptacle.
If I understand when you unplug from the power source ,then plug back in the green LED comes on, looking normal ? But when you manually activate the switch on the motor housing of the vac itself the vac does not start and the LED goes out, so no green or red LED at that point?
If this is the case , Kenmore CV's built approx 5 years ago (MADE by EUREKA) and prior had a circuit board with attached cord (as opposed to detachable) which was prone to relay failure. There were several symptoms, most common was that the relay on that switch panel /circuit board would fuse on and the vac would continue to run when the hose was detached from the wall.However some I worked on from that era had exactly the same symptom you describe. If your unit is between 5 and 10 years old and this sounds accurate, you can unscrew this curved side panel relay with one philips screw. Inside on the PCB will be an L shaped black or white 24volt relay, generally rated at 10 amps. The replacement board or relay will be rated at least 24V/ 15 amps or more. If you can isolate your motor and test it separtely with a power cord or meter , the realy/board will be the only control componnet left.
If you have a small tipped soldering IRON, not a gun, you can generally find a replacement relay to rebuild the board for about $6 at an electronics parts store. Otherwise you will need to replace the control board itself, anywhere form $45 to $70 plus service call if you have a tech come out to the house, and the tech will just unscrew , detach wires and replace the board, no repair , approx 15 minutes work. This will likely cost over $100.
Please post back with your results

Oct 24, 2009 | Easy Flo EF1400 Central System Vacuum

1 Answer

Low suction


1) Have you checked the filter? If it is clogged your suction will be low. Also, you could have a pipe loose where you can't see. Make sure that you can get a coin to go all the way through the hose. make sure the suction motor ( the unit ) is coming on.

2) Call the repair man.

Aug 10, 2009 | Electrolux Central Vacuum

1 Answer

My Hoover carpet cleaner is approx. 7 yrs. old....husband believes motor is shot? Smells burnt when running....fix or buy new???


you are correct, the motor is shot. if you like the machine replace the motor. i would get an est. on the machine from your local vac shop and the go price them. in some cases its better just to get another machine.

Jul 28, 2009 | Hoover SteamVac Carpet/Upholstery Deep...

2 Answers

Burning smell kenmore canister


Had a burning smell coming from the vacuum. Opened it up and noticed sparks in the motor area. Ordered a new motor from Sears and replaced it. Works great now.

Mar 04, 2009 | Kenmore Vacuums

1 Answer

1800 vacuum cleaner belt replacement


Generic problem for all Vacuums
1800 vacuum cleaner belt replacement

How do you get into the belt to replace it?

Not knowing the brand name of the vacuum other than the 1800 vacuum cleaner belt replacement, normally the belt is located @ the bottom the vacuum attached to the brushroll and is held on by either screws, clips, or some even snap on – but mostly they use some type of screws to open the area to replace the belt, if needed contact the company website, include the brand name and the model number and request a schematic of the vacuum and that will give you an exploded view of how the vacuum assm goes together and also shows the belt replacement and how that is connected.

http://www.dooyoo.co.uk/vacuum-cleaner/typhoon-1800-upright-vacuum-cleaner/1021772/

Apr 07, 2008 | Vacuums

Not finding what you are looking for?
Vacuums Logo

Related Topics:

64 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Vacuums Experts

AskDyson
AskDyson

Level 3 Expert

2572 Answers

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18392 Answers

D. Floyd Kolb
D. Floyd Kolb

Level 3 Expert

43501 Answers

Are you a Vacuum Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...