Question about Alpine MRP-M450 Car Audio Amplifier

2 Answers

I removed the remote wire to change the amp position, and when I hooked it back up, the power light came on for a brief second and then faded out. Not to come back on again

Posted by on

Ad

2 Answers

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Expert
  • 291 Answers

The remote wire might have touched ground... make sure you still have voltage on the remote wire with the radio turned on....another test is jump the main red wire to remote also..

Posted on Sep 12, 2010

Ad
  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Alpine Master
  • 637 Answers

Verify that you still have 12 volts on the remt.

Posted on Nov 25, 2014

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya Technician can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repair professionals here in the US.
click here to Talk to a Technician (only for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have 12 volts constant on my power wire coming from my battery but when I connect the p.cont. wire to the amp the voltage drops out. The green indicator light comes on for a split second then fades away...


Your P.cont is not hooked up to a correct power source... Make sure that you dont have it possibly hooked up to the power antenna wire by mistake. The p. cont. (remote turn on) should always send constant power one the key is turn on in the vehicle.

Mar 18, 2011 | Kicker Car Audio & Video

1 Answer

My amp blew the 20 amp fuses. Replaced and they blew as soon as the radio kicked in. Took the back off to look for any burnt connections or blown open/expanded capacitors or resistors. It smells like...


Remove all the wires from the amp including the remote turn on wire. Once you do that, after about 30 seconds the amp will reset. Hook the power up first, then the ground then the remote. Turn the unit on and check for power WITHOUT the speakers hooked up. If you get no power by now it's a good chance that the amp is cooked. If you do get power, try hoking up your speakers first on one channel then the other channel and then bridged. If it cuts out or off when you touch the speaker wires to one channel or the other, then that channel is no good. Hope this helps.

Mar 17, 2011 | Kenwood KAC-728S Car Audio Amplifier

3 Answers

I have this hooked up and works fine with the key on, but when i start the car, sub light, amp and sub dont come on.


You have connected it to the wrong power wire - one that is only active in service mode - first key position.
You should draw a wire directly from the battery (don't forget to add a 40 amps fuse on the wire) to the amps. If you don't want them constantly operational (you will have to manually shut them down) install a relay on the wire with the command coming from a wire from the instrument key position - second position of the key. Use a voltmeter to identify the wires.

Oct 15, 2010 | Rockford Fosgate Power 351M Car Audio...

3 Answers

My amp turns on but stay in protect mode


check your wiring, is it properly grounded? is your remote positive wired to your ignition's positive line?

Jun 10, 2010 | Car Audio & Video

1 Answer

All wires are hooked up but no lights come on, is


Hi Wex,

Wires being hooked up is fine. With no lights coming on the question becomes one of power.

Ground needs to be grounded.
+12VDC should have +12VDC
Remote should also have +12VDC when the stereo is on.

Check these with a volt meter. Negative lead on the ground terminal, Positive on +12V then Remote.

Both combinations should read +12VDC.

Next check the fuses if any that your amp has. Make sure they aren't blown.

Comment back if this doesn't point you in the right direction.

Mike

Dec 08, 2009 | Infinity Car Audio & Video

1 Answer

My kenwood amp wont turn on all the way i just hooked it up to my truck. the blue lights and the fan come on but the red light wont come on to power my subs


REMOVE THE RCA INPUTS AND DISCONNECT THE SPEAKERS, THEN POWER THE AMPLIFIER UP WITH THIS NO INPUT, NO SPEAKER LOAD CONDITION. IF IT STILL DOES NOT POWER UP, VERIFY THAT THE POSITIVE AND ESPECIALLY THE GROUND CONNECTIONS, ALONG WITH THE REMOTE CONNECTIONS ARE 100%, THEN TRY AGAIN. IF STILL NOT POWERED UP, MEASURE THE REMOTE WIRE VOLTAGE TO INSURE THAT IT IS NOT LOWER THAN 11 VOLTS. IF YOU CANNOT MEASURE IT, THEN DISCONNECT THE REMOTE LEAD FROM THE AMPLIFIER AND TEMPORARILY INSTALL A JUMPER WIRE FROM THE POSITIVE POWER TERMINAL TO THE AMPS REMOTE TERMINAL WHICH WILL FORCE IT TO TURN ON. IF IS STILL DOES NOT POWER UP, THEN IT WILL HAVE TO BE SERVICED. LET ME KNOW IF YOU NEED FURTHER ASSISTANCE.....V

Nov 20, 2009 | Kenwood KAC-7203 Car Amp

1 Answer

Basslink Powerlight comes on then fades quickly


check to make sure your remote wire is hooked up to your amp turn on that runs straight out of the stereo not your power antenna also make sur you have a clean ground(no paint or rust) and also check your connections make sure you have a strong connection to all wire hook ups.......you should check to see that your remote wire has no tears in it or small rips or cuts because that can interrupt your current to and from the amp and radio

Jun 25, 2009 | Infinity BASSLINK Car Subwoofer

1 Answer

Kenwood kac-x1r flashes code e-03


HI DUDE EVERY REMOTE WIRE THEY HAVE FUSE NEAR THE BACK OF PLAYER TRY TO CHANGE IT .... R...TRY UNPLUG UR AMP .. AND ..FIX IT BACK

Apr 16, 2009 | Kenwood KAC-X1R Car Audio Amplifier

1 Answer

How do i intall my amp?


first you need to run a power cable for the battery to where ever you are going to place the amp DO NOT hook the cable to the battery until the very last just wire it to the amp for now.next you will want to ground your amp hook the ground wire to the amp and the other end to a solid piece of metal in the car this is very important if you don't get good metal on metal contact you'll blow a fuse. If you can hide it well strip back a bit of carpeting and use sand paper to remove all paint from the metal and drill a hole for a screw. once that is finished you will need to run a remote wire from the amp to the car stereo usually these are the blue wire on the harness in the dash. once that is hooked up run the rca cables (reds and whites) plug in to amp and then in to back of cd player. once this is all hooked up and fully secure hook the power cable to the battery make good contact and if everything is grounded right you should get the lights on in the amp. Next step hook up the speakers run speaker wire from the amp to your speakers make sure negative goes to negative and positive to positive or you'll get clipping and it will sound like ****. that's pretty much the jist of it. if you have any questions let me know.

Mar 08, 2009 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

10 Answers

AMP turns ON then turns off


The power antenna wire only supplies 12vdc when the radio is on. When CD or other sources are selected, the power antenna wire goes to 0vdc. The remote turn-on wire provides 12vdc whenever the head-unit is on. If your amps are powered on only when the radio is turned on, I would bet that you have the power antenna wire connected and not the remote turnon wire.

Sep 11, 2006 | Ultra Linear UL-2200D Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Alpine MRP-M450 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

198 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Alpine Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4886 Answers

hoyzee1

Level 2 Expert

150 Answers

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

300 Answers

Are you an Alpine Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...