Question about Eureka 5892AVZ Bagless Upright Cyclonic Vacuum

1 Answer

Hose suction Eureka theboss smartvac

Good suction in upright mode, but when I switch to hose, I lose suction. No visible hose clog.

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    President:

    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • Master
  • 1,673 Answers

There has to be a clog in the hose, Unhook the hose and drop like a big marble in it to see if it comes out the other end.

Posted on May 15, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Eureka Smart Vac The Boss no suction from either setting. I have taken it apart trying to see if it was clogged but it isn't. Checked the hose it is not sliced.


Remove the bag cover and feel for suction above the motor. If their is suction there then check the bag compartment is sealed. You can drop a coin down the hose to check for blockages all the way to where the bag attaches.

Aug 16, 2013 | Eureka Smartvac 4870 Bagged Upright Vacuum

1 Answer

I have no suction on my Eureka Smartvac. I cleaned the inside, it had been attached incorrectly so the inside compartment was full of lint, changed the bag but still no suction. My husband unhooked the...


Tear apart all hoses and make sure no clogging, also take apart to expose motor and make sure their is no dust on motor, this will cause symptoms you are describing, another thing check Impeller fan and make sure the fan is running and not blocked if fan is not working then will need to replace Impeller.

Aug 16, 2013 | Eureka Smartvac 4870 Bagged Upright Vacuum

1 Answer

Lossing suction, especially hand held


did you check the hose to see if there is a slice in it somewhere. Alot of times you can get caught on something or bend it the wrong way and it will crack the hose causing suction loss. The other possibility is a clogged filter somewhere in the system or your bag is too full

May 17, 2010 | Eureka Smartvac 4870 Bagged Upright Vacuum

1 Answer

I have no suction through the tube so unable to clean with attachments. Why?


Its plugged up. Remove hose from appliance, and see if the cleaner sucks. If so, pull hose in a straight line and push a broom handle through the hose to clear debrie. Re attatch hose and this should clear the blockage

Dec 04, 2009 | Eureka Smartvac 4870 Bagged Upright Vacuum

1 Answer

Having a problem with no suction. I have the knobs on the correct settings..


There could be a clog in the hose.. Stretch it out straight and look into it.. If it come off - sometimes thats a good way to clear it out..
Mine gets clogged from time to time..

Jul 08, 2009 | Eureka Smartvac 4870 Bagged Upright Vacuum

1 Answer

Eureka 4870: Brush roller turns even in hose setting.


You either have the wrong size belt, most likely too small, or you have installed a new belt incorrectly. When you open the cover on the bottom of your vac, you will see the pulley that moves as you flip the switch from floors to carpet. The belt does not go around this pulley. When activated(carpet) the pulley puts tension on the belt causing it to turn the roller. When switched back to hard floors, the belt looses tension allowing motor to cause suction but disabling roller. Also, the dial on top of vac is only to direct suction, not for disabling roller

Jun 21, 2009 | Eureka Smartvac 4870 Bagged Upright Vacuum

1 Answer

No suction from base or hose attachment


Hi,
I had the same problem with my Eureka vacuum cleaner. I don't have the problem with the beater bar, but I had the problem with the attachment hose not getting any suction. I found out that I was putting attachment on the wrong end of the hose. The end that you use in the front. Don't how I got that confused because it always worked before. Hope this helps with the hose part of the problem.

Glen

Mar 19, 2009 | Eureka Smartvac 4870 Bagged Upright Vacuum

1 Answer

No Suction


Your Power head is blocked with hair or dirt,,or the hose which connects the Upright with the power head is blocked.
Try taking a steel coat hanger apart (straighten it out) and then push it into the pickup hose to remove blockage.

Jan 29, 2009 | Eureka Smartvac 4870 Bagged Upright Vacuum

Not finding what you are looking for?
Eureka 5892AVZ Bagless Upright Cyclonic Vacuum Logo

Related Topics:

183 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Eureka Vacuums Experts

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18298 Answers

Ryan S
Ryan S

Level 2 Expert

328 Answers

Jim Parker
Jim Parker

Level 3 Expert

1040 Answers

Are you an Eureka Vacuum Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...