Question about Car Audio & Video

1 Answer

I have a alpine cda 9883 head unit that is wired correctly but will not put out sound everything works just does not put out any sound. could it be a problem in the circuit board? if so how can i fix it

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Renaissance:

    An user who is expert in 3 categories / brands.

  • Master
  • 2,226 Answers

First, make sure you have no bare wires or shorts in your speaker wires, also make sure your speakers are all good and none of them are shorted out. if they all check good, you may have a bad output ic.

Posted on Sep 01, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

When head unit is on tuner everything is fine when on ipod or cd mode there is no sound ...i have taken off the face and reset the unit and still tuner sound on ipod and cd sound off


are you using an amplifer? if so, it sounds like you are using the blue wire instead of the blue/white wire to turn the amp on. the blue is antenna remote and turns of when it is not in tuner mode. the blue/white is amplifier remote.

Oct 28, 2010 | Alpine CDA-9883 CD Player

1 Answer

Cda 9883 - no sound


Check for blown fuses behind the deck and under the hood, sometimes by the battery, you may get lucky but you could have smoked the unit, and would not know anything unless you send it in to get fixed. Replacing the unit could be the answer Alpine CDA-9883 CD Player

Feb 20, 2010 | Alpine CDA-9883 CD Player

1 Answer

I have an alpine cda-9883 cd won't eject & error


try detaching the "face" and there should be a little button that you can only push in with some kid of really thin stick,maybe a pin that will reset the cd player and hopefully work

Oct 27, 2009 | Alpine CDA-9883 CD Player

1 Answer

Alpine cda- 9883 radio will not recognize ipod


your ipod might be too new,and your cd player too old the alpine cda 9883 is a 2007 model what kind of ipod do you have,if uyou have an older ipod and got the new itunes9 then try downloading an older version of itunes from itunes.com .....good luck

Sep 26, 2009 | Alpine CDA-9883 CD Player

1 Answer

Where do I plug in the ipod adapter to Alpine


The back.

There should either be a proprietary CD changer plug you can plug an ipod adapter into, or you will need to connect an adapter inline with your antenna. Depends on what equipment you have.

Mar 20, 2009 | Alpine CDA-9883 CD Player

1 Answer

Alpine cda9883


One of the circuits on the "board" may be loose, or poorly soldered. I had a similar issue with My Pioneer unit. I checked them all, added some solder to the loose ones, and it was as good as new. Best of Luck.

Sep 06, 2007 | Alpine CDA-9883 CD Player

3 Answers

IPod will not work.


restoring factory settings won't revert the player back to previous ipod software. Check with the alpine website product support and see which ipod software versions are compatible with the car deck you installed. I would think the latest version would be supported. then go to the apple website and download the most recent version of itunes that alpine says is compatible. connect your pod and open itunes. upgrade the pod to that itunes version and try it again with the car deck.

Jul 30, 2007 | Alpine CDA-9883 CD Player

1 Answer

Cd plays, but no sound


Disconnect the blue wire from the back of the radio and connect the blue/white wire in its place. This should fix your problem.

Apr 29, 2007 | Alpine CDA-9833 CD Player

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

48 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4874 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17130 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76846 Answers

Are you a Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...