Question about Sony SA-VF700ED Speaker

1 Answer

The subwoofer just quit working the green light is on sound comes out (here voices) the subwoofer no bass

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 19 Answers

If the light still comes on then the fuse is still good....

a possiblity exists that either the amplifier or the actual speaker itself went bad....if you like you can dissasemble the the subwoofer to access the insides....a simple test....if you connect the driver to another amp (any amp will do as this is just a test) and it makes sound then chances are your amp is bad or just a loose connection.

Posted on Oct 28, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

NO BASS!!


1) Check the Subwoofer for continuity - At the subwoofer, one at a time, test the terminals for Continuity using your Digital Multi-Meter; if your DMM doesn't have a Continuity test, use the Resistance, or Ohms, test and check for Resistance in the Subwoofer Coil (be sure to disconnect the subwoofer wiring before performing these tests).
2) If they test out good, hook the wires back up and test the terminals at the terminal cup or at the Amp hookup if you didn’t use a terminal, don't hook it up to the amp yet. Sometimes the wiring inside the box can be a problem if it has come loose, or isn't making a great connection.
3) If you have a Sub or multiple Subs with Dual Voice Coils, or multiple Subs with Single Voice Coils, make sure your wiring is correct by checking here:
http://www.the12volt.com/caraudio/woofer_configurations.asp
4) Make sure there are no Hi-Pass filters, crossovers, or multi Channel switches enabled.
5) Replace your RCA cable/s with known working RCA cable/s from the Source/Head Unit to the Amplifier/s.
6) Check your Head Unit settings; make sure the Bass is turned up and/or the Subwoofer setting is turned On.
7) If you are still getting no or low output, try plugging in an MP3 player or CD player using a headphone to RCA adaptor and check for sound output. If there is still no or low output, your Amplifier outputs are probably burned out.

Jul 18, 2010 | Jl Audio 300/2 Car Audio Amplifier

1 Answer

No sound from Sony SA2500 subwoofer


Please intimate exact model number written on sticker pasted at back of Sony subwoofer to provide you help.

Aug 01, 2009 | Sony SA-WX700 Subwoofer

1 Answer

Craking sound


its either a bad voice coil or your amp is under powered while hitting good bass, could try a CAP or replace your car battery

Mar 16, 2009 | Kicker Solo-Baric L7 S12L7 Car Subwoofer

1 Answer

I turned my 15" L7 kicker and smoke started to come out the box


As stated before, knowing the impedance of your subwoofer would really help the situation. Either way the link I have provided is to your subwoofers manual (Incase you dont have it)

But since you have said it has smoked, if it still works I recommend turning the bass boost down (Bass boost causes alot of heat within the subwoofers voice coil and even within the amp itself and should never be maxed out.)

Here is a link to your manual for the subwoofer.
http://www.kicker.com/sites/default/files/SoloBaricL7Series.pdf

So as a solution to your issue, keep your bass boost turned down. You should almost never need it if you have tuned your amp correctly (You have a very serious subwoofer there)

Consider yourself lucky if your subwoofer is still working without issues.

Feb 09, 2009 | Kicker Solo-Baric L7 S15L72 Car Subwoofer

1 Answer

No Sound for Velodyne VLF-1012


Sounds like your amp is damaged.

Jan 29, 2009 | Velodyne VLF-1012 Subwoofer

2 Answers

Microsoft Digital Sound System 80 - Parts


Same here!

Silicon seal fixed for a while ... ripped again 3 months later.


Apr 05, 2008 | Audio Players & Recorders

2 Answers

Subwoofer shutdown


I'm having the same issue as pdoug: Sub rumbles in test mode, doesn't produce sound otherwise. Which makes me suspect it's the receiver itself -- the filter (or whatever) it is that should be separating the bass signal and sending it to the sub is not working. At least that's my guess.

Either way... this sucks.

Mar 14, 2008 | Kenwood VR-407 Receiver

1 Answer

No signal on subwoofer out in Onkyo TX-SR703(E) - similar to TX-SR803


Hey Tad, I have the same problem and perhaps a solution. I just moved to the other SW "pre-out" and it seems to be working..the green light is on . Whatever works i guess.

Jan 24, 2008 | Onkyo TX-SR703 Receiver

1 Answer

Dual voice coil speakers


best way to do this to preserve your amp and speaker is to wire the speaker Voice coils in series.

VC1 = Voice coil 1

AMP + to VC1 +
VC1 - to VC2 +
VC2 - to Amp -

Set you amps bass gain down very low. Crank up the volume with a bass test audio track. Turn the switch to LPF or Low pass filter. Adjust a LPF to about 60 hz Adjust the bass gain up until your Sub begins to sound sitorted or choppy. Then tune the bass gain just below where it distorts. Then you are set.

Dec 07, 2007 | Jl Audio 12W6v2 Car Subwoofer

1 Answer

Cerwin Vega V-10S Subwoofer doesn´t sounds good


dear "rai17"

This, to me, is most likely the voice coil inside the driver rubbung against the yolk plate, or possibly the spyder slapping the metal plate underneath it, or the amp-(if it has one?) getting tired. this can occur from poor build quality, or playing the subwoofer too loud. depending on how much it cost you, you may want to get it repaired(voice coil re-alignment or something or new amp). But the way it seems, it is probably the driver itself. subwoofers get looser as they break in. This one may have been over-broken....sorry

I hope this helped clarify what is happening!

Oct 09, 2007 | Cerwin Vega V-10S Subwoofer

Not finding what you are looking for?
Sony SA-VF700ED Speaker Logo

Related Topics:

211 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Sony Audio Players & Recorders Experts

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17130 Answers

kakima

Level 3 Expert

102366 Answers

 Grubhead
Grubhead

Level 3 Expert

5190 Answers

Are you a Sony Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...