Question about Kenwood Audio Players & Recorders

1 Answer

My amplifier turns protection on about a minute after working fine

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 4,234 Answers

See the link below for a description of protection mode. For your specific case, there is probably some DC voltage drift thatis causing the protection circuit to kick in. A trip to the service shop is needed.

Dan

link: http://www.fixya.com/support/r5390728-protector_means

Posted on Aug 29, 2010

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Model cx600. Why is red protection light on?


The amplifier probably was being overdriven and went into protection mode to prevent the output stage(s) from getting smoked. The amp will have to be opened up to make repairs and get it working again.

Jan 08, 2016 | Kicker Car Audio & Video

1 Answer

I have a kenwood kac-9152d amplifer and it works just fine for about 10 minutes then just shuts off and subs dont work, about 30 seconds later my amp turns back on with the subs.


make sure it's well ventilated. If there's no air flow, then there is no way of cooling down and to protect itself it will shut off. Make sure the speakers are wired correctly as per amp specs. too many subs or subs connected improperly can draw too much current and shut the amp off, but you will notice this when you turn up the volume to a certain point and the amp shuts down.

Aug 30, 2011 | Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier

2 Answers

When i turn up the volume my amp shuts down i turn it down and it comes back on. I have a crossfire vr1000d what am i doing wrong?


Hi,
Is the protect light in your amplifier turns on when it shuts down? If yes, then your amplifier lacks voltage. The reason why it goes on protect mode is, the amplifier is needing an amount of voltage from your car, since your car cannot provide that amount of voltage your amplifier is not getting anything, instead of getting voltage to produce watts its getting minimum voltage & producing heat, to save itself it goes on protect mode so the incoming power shuts off & cools the amplifier.
Example:
Your on vol 40, amplifier is working fine, when you turn it up to vol 50 your amplifier shuts of, then you put it back to vol 40 & your amplifier turns back on.
At vol 40 your voltage is 12v or above. but in vol 50 your voltage drops to 11 & below.

Check your battery or alternator if they are giving enough voltage


Hope this helps your inquiry. Have a blessed weekend.

Apr 24, 2011 | Crossfire Car Audio & Video

1 Answer

I have a JBL1004 amp in my ski boat. I killed the battery listening to the stereo and caused the battery to lose a cell and drop to 10 volts. The stereo cut out as one would expect. I have replaced the...


if the protect light comes on then you might not have enough voltage running to the amp so you would need to add a second battery just for that amp.

Jul 26, 2010 | JBL GTO1004 Car Amp

1 Answer

Amp 7541a amp was working fine, Took it out of one


REMOVE THE RCA INPUTS AND DISCONNECT THE SPEAKERS, THEN POWER THE AMPLIFIER UP WITH THIS NO INPUT, NO SPEAKER LOAD CONDITION. IF IT STILL GOES INTO PROTECTION AND YOU HAVE VERIFIED THAT THE POSITIVE AND ESPECIALLY THE GROUND CONNECTIONS, ALONG WITH THE REMOTE CONNECTIONS ARE 100%, THEN THE AMPLIFIER WILL NEED TO BE SERVICED. KEEP IN MIND, THAT DURING THE INITIAL TURN ON OF THE AMPLIFIER, THEY SOMETIMES WILL ILLUMINATE THE PROTECTION LIGHT WHILE STABILIZING THE POWER SUPPLY AND OUTPUTS, BUT AFTER THAT THEY SHOULD SHOW NORMAL POWER UP. IF YOU GET IT TO POWER UP FINE, THEN RECONNECT THE SPEAKERS AND IF STILL OK, THE RECONNECT THE RCA'S. IF IT IS STILL POWERED UP, THEN START TO TURN UP THE MUSIC. IF IT IS STILL POWERED UP AND NO MUSIC, THEN CHECK THAT YOU DEFINITELY HAVE A PROPER SIGNAL COMING FROM THE RADIO. LET ME KNOW IF YOU NEED FURTHER ASSISTANCE.....V

Nov 18, 2009 | Infinity Reference 7541a Car Audio...

1 Answer

Memphis PR300.2 Amp protect light on


If it is not turning on your problem is it is not getting power. Check your fuses. The reason an amp goes into protect mode is usually because the subs are not wired up right. Make sure your fuses are good, you have a good ground, and make sure your amp turn on wire didn't come loose when you were putting the deck back in. As for the amp going into protect you probably wired the subs down to too few ohms and the amp you have can't handle it. Try hooking the subs up straight w/o bridgeing them and turn it up to see if it works. If you don't have problems with it then you wired your subs wrong.

Mar 22, 2009 | Car Audio & Video

1 Answer

Amplifier Issues


HERE is the manual for your amplifier.
It is listed as being 4ohm STEREO stable Bridged.
Meaning the lowest impedence possible on (2) bridged channels is 4 ohms.
If you have a Dual Voicecoil Subwoofer, chances are - it is wired in parallel - resulting in a 2 ohm load.
This low resistance causes rapid heat buildup, and is causing your amplifier to go into protect mode.
There are many reasons the amplifier is doing it NOW as opposed to the prior vehicle...
If you alternator is not giving your amplifier 14V, it must work harder to produce the same amount of power. WORK = HEAT!
If the head unit is not the same, the signal voltage also has an effect. If the voltage is lower, the amplifier has to work harder to keep up at the same "volume" setting.
In any case, you are over-driving the amplifier, and it is shutting down with its thermal protection circuit.
Either lower the gain on the amplifier, or purchas a mono channel amplifier made to drive subwoofers.
Your Subwoofer is craving power, and you're giving it 60W !!

Thank you for using FiXyA - A FiXyA rating is appreciated.
If you have more questions or need clarification - let me know!

Jan 21, 2009 | JVC AM FM CD DET FACE CAR STEREO

1 Answer

"Protect" flashing on STR-D665 Receiver


Check if you connect corectly the speakers wiresnand if they are right connected the audio amplifier Ic are damaged

Nov 28, 2008 | Sony STR-D665 Receiver

1 Answer

Power & protect


my amp says Lo on the digital circle on top of the amp i have a mtx 9500 bridged to the amp and it cuts out at high volumes and suddenly please help



Dec 21, 2006 | AudioBahn A8000V 400W x 1 Car Amplifier...

Not finding what you are looking for?
Audio Players & Recorders Logo

Related Topics:

137 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kenwood Audio Players & Recorders Experts

 Grubhead
Grubhead

Level 3 Expert

5017 Answers

Eddie Dalton
Eddie Dalton

Level 2 Expert

53 Answers

Henry  Thomas
Henry Thomas

Level 3 Expert

1074 Answers

Are you a Kenwood Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...