Question about Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier

1 Answer

What could be wrong???????

My subwoofers and amplifier were working fine, i switched my old subs for more powerful subs (hooked-up right for sure) drove down the street and they cut out. i figured since i dont have a capacitor that was the problem, but they wont come on...the amp is ON, not in protect mode, but wont play music. i tested another amp and sub and same ****..green light no sound. and i didnt turn my sub off on my cd player..... no clue......PLEAZZZZ HELP....and if you can fix this **** over the internet, you'd better be getting paid!!!

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Genius:

    An expert who has answered 1,000 questions.

  • Kenwood Master
  • 1,667 Answers

The only thing left is the wiring, and or connectors from what you are describing.

You can try another amp and another set of speakers on the same wiring to see if they work. If not, the only thing you have left is the wiring and connectors (if connectors are used).

This suggestion is valid providing that substitution equipment is not defective.

Jerry G.

Posted on May 01, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Subs wont turn on


make sure there is correct wattage with the subwoofers and the power supply

Dec 07, 2013 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

My Jl Audio 500/1, power light comes on but no power to subs


maybe it dont have enough to push it ,,did you try it before you buy it?

Mar 01, 2010 | Jl Audio 500/1 Car Audio Amplifier

1 Answer

Hooking sub up


Hello missywarden,

According to the specifications, the amp is capable of "tri-mode" operation, that is, running normal speakers on the individual channels while also powering a subwoofer in bridged mode.

Your sub needs to be a minimum of 4ohms and should be relatively efficient. I'd look for a sub that has an RMS power range of from about 75 watts up to a maximum of 250 watts.

The sub connects to the leftmost speaker terminal (positive - right channel) and the rightmost speaker terminal (negative - left channel).

It's not going to be a really loud subwoofer. The power is 360 watts RMS which will be shared by the normal speakers and subwoofer.

Hope this helps.

Aug 05, 2009 | Power Acoustik TS620-2 Car Audio Amplifier

1 Answer

Sub cutting out


Check the 12v wire running from the battery to the amplifier. Also the sony explode is a garbage subwoofer compared to the Alpine.. sony (they say 1200w max but its more like 100w to power the thing) Amp could be going. Is the amplifier hot when running. If there is a burnt smell comming from the amp, its the amplifier

Mar 27, 2009 | Alpine Type-R SWR-1222D Car Subwoofer

1 Answer

Troubleshooting amp setup


You probably need your remote wire re-hooked and make sure the ground wire is good and the remote wire is connected to the right wire(the red wire).

Jan 05, 2009 | Car Audio & Video

1 Answer

Car system


if you have dual voice coils connect on each seporate sub negative left channel to possative right channel of the subwoofer same to other sub then conect the left possative and the right neggative to your box power terminal same to other sub then conect the two sub outs on your box left speaker positive to your positive left channel bridge then conect left speaker negative to the right speaker possative then connect your right speaker negative to your right channel negative brigdeg to your amp is single coil hook the box its self up the same way to your amp i have two dual voice cooil 12" hooked up to the same amp that way and it rocks without the power protecter turning on

Nov 09, 2008 | Pyle PLA2200 Car Audio Amplifier

1 Answer

Infinity ps-10 powers up but no boom


Try hooking up a different signal input to your powered sub, another stereo or even a dvd players audio output to the sub will work for a test. Just make sure the subs gain is down before starting. If it still not producing sound, the subwoofers amplifier is bad. I hope this helps.

Oct 10, 2008 | Infinity PS-10 Subwoofer

1 Answer

Thunder 5604


okay u will have to troubleshoo the amp.....dose the amp light up?...when u have the radio on? also check your sub wires.going to the amp....make sure the rca'sare hooked up to the radio rear out puts are the radio sub out puts...and then test your amp gain adjustment...let me know if that work's

Jun 23, 2008 | MTX Thunder5601 300W x 1 Car Amp Mono...

1 Answer

My Amp


sounds like the sub that throws it into protect mode is cross wired pull sub out and make sure they are wired right make sure ground from sub goes to ground on box and do same for power wire

Jun 11, 2008 | Sony Xplod Car Audio Amplifier XM-DS1300P5...

Not finding what you are looking for?
Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier Logo

87 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kenwood Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4789 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

69199 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

6817 Answers

Are you a Kenwood Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...