Question about Technics SUV500 2-Channel Amplifier

1 Answer

SU-V460 cuts out at high volumes

I have had this amp a few years now with no problems, now when i turn it moderately loud (over half way), its fine for 20 seconds then it cuts out, the red light above current drive also goes out. Only one speaker gets sound through it, the other does but very very quietly so to hear it at all you must put balance all the way to the left, then crank it, at which point it dies again. Any help would be fantastic as me this amp has done me proud in the past.

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 1,512 Answers

Hi samipoyo

You need to check the amp for dry solder joints about the output stages. These amps are notorious for soldering going bad. I would set about re-soldering the entire output stage.

I am more than happy to answer any other questions you may have about it, just give me a hoy :) If you are still unsure, or have problems, then before you give a rating for this advice, please get back to me and we can try some more things.
Thanks for using FixYa, If you consider the advice I have given you as sound, a FixYa rating is a great reward for my efforts to help you. Cheers.

regards
robotek

Posted on Jun 17, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

Technics su-g75 amp goes to loud static after a few minutes


Hi Aawpharmd,

system control error.
please go for repair shop.
regards,
nuwan

Jan 13, 2014 | Technics SU-G75 Amplifier

1 Answer

Technics su a900


I have the same TECHNICS SU A900 MKII as you are talking about and it always runs warm I think using 4R speakers instead of 8R speakers should solve the problem and actually I am thinking of switching to 4R as well.

Oct 13, 2013 | Amplifiers & Preamps

1 Answer

Technics su-v460 amp wont turn on. no power light


Check an look around for fuses. Broken Power switch? Mains Transformer failure?

Sep 30, 2013 | Amplifiers & Preamps

1 Answer

Technics SU-V 450 power prob


output ic shorted out most likely....thats the big unit mounted to the heatsink...may be obsolete...I have su series integrated amp and cannot find parts for it...good luk

Jan 17, 2012 | Amplifiers & Preamps

1 Answer

Hello I have a Technics SU-V45A amp, it's about 18


See there is a problem with the volume conroller as it is 18 years old the controller has worn out replace the volume controller with a new one and you will be able to enjoy great sound again

Dec 05, 2010 | Technics SUV500 2-Channel Amplifier

2 Answers

Su-v55a technics amp cuts off when volume up to 2


usually meens it is protecting itself from destruction
check your wires and speakers for problems

Feb 09, 2010 | Technics SUV500 2-Channel Amplifier

1 Answer

Same problem, amp cuts out if volume too high


Use a multi meter,set it to 12v,turn system on use some bass.while music is playiing hold pos of multi meter to poss- neg to neg- on amp see what voltage is running at at what its dropping to it sounds more like a voltage drop problem.if you hooked it up back words u could fry unit..Have you done the big 3.what size is your alt,and what is your amps draw..

Aug 26, 2009 | Amplifiers & Preamps

3 Answers

Technics SU-V460 Amp Problems


Hi There, you need to eliminate all the connection and surplus items around the SUV-460 amplifier to determine if its the amp or not..

That is disconnect every thing then connect just the speakers and an input to the amp like a CD player or radio input. Then see if the amplifier plays OK thru the speakers on both channels and the balance control works fine....If it doesnt then the fault is inside the SUV-460 but if it all works fine than start reconnecting theemixer panel carefully and recheck all your cables and connections. Its a process of elimination to determine if its a "Box" fault or a cable fault...

Cheers From YUBEUT

Nov 14, 2007 | Technics SUV500 2-Channel Amplifier

1 Answer

High volume cut out


power amplifier circuitry problem,you need a qualified serviceman.

Oct 04, 2006 | Sony STR-DE595 5-Channel Amplifier

Not finding what you are looking for?
Technics SUV500 2-Channel Amplifier Logo

317 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Technics Amplifiers & Preamps Experts

 Grubhead
Grubhead

Level 3 Expert

4567 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers

Electro Med Services...
Electro Med Services...

Level 3 Expert

5601 Answers

Are you a Technics Amplifier and Preamp Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...