Question about Amplifiers & Preamps

3 Answers

Str-D590 Hello thanks for posting useful FIY stuff about sony stereo amp. I have 2 Str-D590"s.. They turn on but they dont produce sound...Someone said they need to be reset. They both stopped working because they were bumped while they were playing audio.. Could you tell me how to reset them? Thanks! John

Posted by on

3 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

I tried to use 6ohm speakers on my str-590. They worked for a while then everything went blank. Had power light but nothing worked. I thought I blew the amp because the speakers worked in another amp. I put 8ohm speakers and it came back to life.

Posted on May 24, 2008

No the front display doesnt come on..only a little light by the video 1 mode.

thanks!

Posted on May 19, 2008

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 4,234 Answers

This is not a reset. Most likely one or more transistors have shorted and need to be replaced. Does the front display come on OK?
Dan

Posted on May 19, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Str-w770 stereo amp


It could be just a lead, check your lead heads and inserts are clean.
Check along your leads and wires for any obvious kinks / tight bends / cuts / nicks / something sitting down on it or any damage to the wires.

It could be just the dials / knobs need taking off and cleaning in behind. the pickups, you may not need to remove them just spray with electronic cleaner b3203b06-4ced-4fda-befd-44f385f97b7e.jpg this stuff is great for lots of differnts electrical cleaning problems.
Good luck

Feb 09, 2014 | Sony Amplifiers & Preamps

1 Answer

I have 2 questions will my SONY TA-E9000ES preamp work with my SONY STR-DG720 7.1 RECIVER and what SONY ES Amplifer was spefically made to work with the TA-E9000ES WHEN IT WAS ORIGANLY PRODUCED


Here's a page for the 1st one

http://home.online.no/~espen-b/ta-e9000es/

It will work with your 7.1 receiver. Just use one of the inputs on the 7.1 to connect to the Pre-amp

PLease rate my help if this helps

Thanks

Nov 04, 2009 | Sony TA-E9000ES Amplifier

1 Answer

Sony amp TA-F417R no sound, when device on temp it may work


My first suspect would be the output relays. These can get corroded over time and the classic symptom is that you get no sound at low volume levels and high volume levels will kick in the sound. There may be other issues as well such as poor solder connections. If you don't have any experience with this type of gear, have this checked by a service center. The cost should be minimal.

Dan

Jul 17, 2009 | Sony STR-DE595 5-Channel Amplifier

1 Answer

Sony STR-D590 RECEIVER


This is a power overload protection circuit, to prevent you from blowing out your speakers. It's measuring the amperage through the circuit; I suspect you have a short-circuit in your speaker cables (do you have pets?).

To check, disconnect all speakers, then add one at a time until the problems appears. When it does, that's the speaker wire to check.

Jun 27, 2009 | NAD C350 2-Channel Amplifier

1 Answer

Need fm wire antenna and am loop antenna for stereo receiver


Could be bought at Radio shack, not the original Sony model but an aftermarket that will do the chore.

Feb 21, 2009 | Amplifiers & Preamps

2 Answers

The sound on my sony amplifier sounds too low inside the speaker.


Try getting the suround sound modes off and using straight stereo ,with no delays,or echos,

Jan 12, 2009 | Sony STR-DE595 5-Channel Amplifier

1 Answer

Playing ipod on sony str-de595 receiver


You need a 3.5mm mini jack coupler lead with phono plugs on end plug one end into your headphone output on ipod and phonos into your amp lead must be stereo

Dec 22, 2008 | Sony STR-DE595 5-Channel Amplifier

1 Answer

Sony STR-DE595 Sound not balanced


preamplifier or power amp internally but check your signal cables for shorts or breaks,if amp then is internal and needs to be serviced

Aug 13, 2008 | Sony STR-DE595 5-Channel Amplifier

2 Answers

Sony STR D590 Receiver


Hi there, it would appear that you have a overheating problem and the amp is shutting down. If you have added extra speakers, the impedance may be to low. Try a fan blowing into the amp. But first make sure you have not got incorrect speaker impedances

Aug 28, 2007 | Amplifiers & Preamps

Not finding what you are looking for?
Amplifiers & Preamps Logo

Related Topics:

214 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Amplifiers & Preamps Experts

 Grubhead
Grubhead

Level 3 Expert

4567 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

68153 Answers

Are you an Amplifier and Preamp Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...