Question about Nitro BMW-481 Car Audio Amplifier

1 Answer

Nitro BMW 1000w amp not working

Ive installed other amps before and theryre suppose to heat up a little. mine lights up leds and power but it doesnt power any speakers i have the top in quality cables but i dont think its rca or connection because theve been checked a million times please help

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 975 Answers

If AMP turns on and no sound , check the inernal fuses that protect the output from overload , in most cases this fuses act like a cicuit breaker , they set back on again in a few seconds. hope this helps

Posted on Apr 29, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

Hello, i have a nitro bmw 486 amp. i use it to power my 2 subwoofers in my trunk. its a very good amp and sure does its job, but randomly the light will turn red, which means protect, and my subs will shut...


Disconnect all speaker connections and rca cables. Leave power, ground and remote wires intact. Try turning on again. If you still have a protection light your amp is faulty. Hopefully you have warranty D .A thumbs up would be greatly appreciated if this answer is helpful to you. nitro-lv2kkrmxrai4iihdvw4m3np2-1-0_0.jpg

Jul 31, 2010 | Nitro BMW-486 Car Audio Amplifier

2 Answers

Ok so my Nitro BMW - 481 2000w amp was working and then i came back the next day and the red protect light was on its been working for weeks but now it has the red light.


Disconnect all speaker connections and rca cables. Leave power, ground and remote wires intact. Try turning on again. If you still have a protection light your amp is faulty. Hopefully you have warranty. D .A thumbs up would be greatly appreciated if this answer is helpful to you. ok-nitro-bmw-481-2000w-amp-working-lv2kkrmxrai4iihdvw4m3np2-2-0.jpg http://www.nitrobmw.com/

Mar 17, 2010 | Nitro BMW-481 Car Audio Amplifier

1 Answer

It Will not turn on


maybe ur need a capacitor cuz ur prob over loading ur power supply

Feb 22, 2010 | DHD NTX-2004 Car Audio Amplifier

2 Answers

I have a nitro 1200 watt amp earlier today it was workin with no problems we parked then came back in the car 3 hours later and it wasnt workin wont come on or anything just red light which is protecting...


Check your speaker wires, make sure everythings connected right with no short circuits, and check all of the fuses in the amp, and make sure none of them are blown. If all this checks out just check the battery wire, grnd, and remote wires. It has to be a wiring issue unless you busted your amp, but if was working when you tuned it off it should be alright... hop this helps...

Sep 10, 2009 | Nitro BMW-484 Car Amp

1 Answer

Why does the amp sound like it doesnt have enough


check battery voltage under load with radio off and then on

Jun 29, 2009 | Nitro BMW-482 Car Audio Amplifier

1 Answer

Nitro BMW 484 1200 watt amp.


check fuses and remote wire at the head unit. must have a good ground at amp.

Dec 03, 2008 | Nitro BMW-482 Car Audio Amplifier

1 Answer

Need wiring diagram for bmw-483 1000w 4 channel amp bought used


left + goes to the amp left - goes to the + on the right sub and the right - goes to the amp try that

rate pls

Nov 18, 2008 | Nitro BMW-482 Car Audio Amplifier

1 Answer

481 doesn't work


did that to mine. Bat went dead and went to jump the car. What happends is when you attach the jumper cables, it surges the power to the amp. This gets worse with caps. I would say you blew the relay in the amp and needs to be replaced. It is worth fixin but youll have to send it off or take it to a repair shop to have the new relay put in

Oct 05, 2008 | Nitro BMW-481 Car Audio Amplifier

1 Answer

Sony amp 1000w


Check the wiring of the speakers (both inside the box and between the box and the amp). It sounds like one speaker is wired incorrectly at one connection point.

Sep 09, 2008 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Nitro BMW-481 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

164 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Nitro Car Audio & Video Experts

kcunningham2

Level 1 Expert

31 Answers

Larry Spears
Larry Spears

Level 3 Expert

625 Answers

matthew walsh

Level 1 Expert

69 Answers

Are you a Nitro Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...