Question about Clarion APX200.2M 2/1 CHANNEL POWER AMPLIFIER Car Audio Amplifier

1 Answer

APX200.2 Marine Power amplifier. Problem: No audio, No power light on amp. 12V to amp is good, fuse not blown. Head unit works.

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 733 Answers

Is the remote power good? also, make sure you have good ground(grind the connection clean if connected to chasis). If that don't work and the fuses on the amp are good, then the amp is blown.

Posted on Aug 05, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have good power and ground connections but the amp will not turn on.


Make sure the fuses aren't blown. There should be fuses on the amp itself and an in-line fuse in the live power wire near the car battery. If the fuses aren't blown, make sure the remote wire is connected from the head unit. Then re-check your power and ground connections. The ground should be solidly connected to the vehicle chassis in a paint-free location.

Feb 23, 2011 | Visonik VB212PKG Car Audio Amplifier

1 Answer

When I connected my 12V and GND wires and the power light did not turn on. What should I do to give the amp power and make it work?


When I installed mine I had the same problem because my Remote Power wire didn't have a good connection to my head unit, I would just double check that along with making sure your GND wire has a solid connection to metal (make sure you remove paint if there's any on the metal). Make sure none of your fuses are blown of course and that you have a solid connection to your battery as well. I only ever installed one setup (my own) but I hope this helps some.

Feb 08, 2011 | Kenwood KAC-5204 350 Watt Max Power Stereo...

1 Answer

I have a jl 500/1 . The distribution block is lit showing 12v plus. no green power light on the amp? I disconnected pwr and ground and reconnected. the green light came on for 10 seconds and shut off. all...


The amplifier will not power on unless/until it recieves the turn-on signal from the head unit.

It seems the issue is with the head unit in this case.

Check the fuses and verify constant and switched power with a multimeter.

Once the Head unit powers on - the amplifier should also.

Thanks for using FixYa - a 4 THUMBS rating is appreciated for answering your FREE question.

Jun 18, 2010 | Jl Audio 500/1 Car Audio Amplifier

1 Answer

Subs and amp dont work


His amp probably blew your fuse. Check that you have 12V at the power connections. If you don't, then find the fuse in your positive wiring to the amp. If you do have 12V to the amp, check your remote power up also has 12V between that and the negative line when your head unit is on. If it doesn't, then it's probably an internal fuse in your remote switch on line inside your head unit caused by a fault in your friends amp. This is normally accessible at the back of the head unit.

Oct 06, 2009 | Legacy Audio LA370 Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp not working to power sub woofer


remote wire/ fuse possible? have you checked?
traced all voltage?take and disconnect remote wire from amp and make short wire from remote to 12v if green light works then u may have bad remote wire or blown fuse.

Oct 05, 2009 | Kicker ZX10001 Car Audio Amplifier

1 Answer

Rockford Fosgate Punch 301X not runing


You should verify some other way (with a multimeter or another amp/device) that your 12V is working at the amp. Then to troubleshoot the Remote wire, take a short lead of scrap wire and run it from the 12V power input of the amp over to the Remote input like a jumper. If the amp still doesn't power up, then look for and check the fuse on the amp. If there's good power at the amp, the remote input has good power, and the amp doesn't turn on, and the fuse isn't blown, then the amp is probably toast. Good luck!

Jun 17, 2009 | Rockford Fosgate Punch 301X Car Audio...

1 Answer

No power to my pioneer gm5300t


arcanum,

good day bro, from your Pioneer amp supply line do you also see a terminal marked as " System controller" ? did you also supply 12V DC to this terminal?

the standard power configuration for Pioneer Car amps would be:

12V Dc (+) supply / ( - ) supply ground / System Controller ( supplied by +12V DC)

12V ( + ) supply and The ( - ) supply ground is for stand by power, once you connect the supply through this terminal you will now have the stand by power but will not power on the unit even the LED power indicator.

System controller terminal, this should be supplied by ( + ) 12V line to power up the amp. this serves as the ON/OFF switch for the amp.

cheers,
mark

Jan 25, 2009 | Pioneer GM-5300T Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp will not power on.


the amp will not turn on if any of those fuses on the side of the amp is blown

make sure you have positive to battery
ground to car body (or negative on battery)
and remote wire to the back of the head unit

Jun 29, 2008 | Pioneer Car Amplifier GM-5100T - 2CH 760...

1 Answer

Trouble shooting XM-1652Z Amp


Grab yourself a test light and make sure that not only the 12v red power wire is putting out power but the thin blue or 12 volt turn on wire is also showing power. Then test the ground terminal and make sure u have a good ground. If that doesnt work try checking the amps fuses and check the fuse and connection on the battery. If everything checks out ok and the problem persists then put a small test speaker to the channel outputs and make sure that u are getting noise from those channels if you dont get any noise then u most likely have bad outputs and blown channels, you will need a new amp. Good luck, hope i was good help.

Jan 26, 2008 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

1 Answer

No Power


Hello jasper100, Have you opened the unit to take a look inside? Since you dont have a blown fuse we cans assue the a short has not occured. Now I would chect to see if the voltage regulator in the amp has voltage coming from it. It may not in that case you may have to remover the old regulator and put in a new one just to get to the point of properly troubleshooting this amp. I would suggest that you get a schematic for this unit and use a multimeter to look at the voltages in the power supply section and see which sections have no rail voltage (12v supply voltage). I would also advise checking the remote to for regulator failure.

Sep 10, 2007 | Legacy Audio Blue Diamond LA580 Car Audio...

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

131 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Clarion Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4862 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76164 Answers

Marco Avila
Marco Avila

Level 2 Expert

56 Answers

Are you a Clarion Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...