Question about Nitro Boating

1 Answer

Have a 02 Mercury 200hp ME200L motor. Work fine

Have a 02 Mercury 200hp ME200L motor. Work fine for 3-4 years, kept yearly maintanance on it. Last few years, having problem with slugging down when taking off after using motor. It's like when it gets to hot it doesn't want to take off. After keeping throttle down and working with it, it finally gets out of hole but very difficult. Had techs look at it in our area, but no one seems to be capable of repairing the problem. Help!

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 5,522 Answers

I would say its the coil from the "heat sink" that it goes through after shutdown. The mechanics probably can not duplicate your "ON WATER" conditions in a shop. They probably take off the hood cover for access, run it in a tank without the load of the boat, or just use the "Muffs" with no resistance on the prop or engine at all.

You may also be fuel starved. The checkvalves in the fuellines may be allowing the fuel to siphon back to the tank. The engine takes off good until the float chambers run dry, then you are trying to pull the fuel up and there is a lag. When you are "Working with the throttle" you are regulating the throttle opening to match available fuel. Also check the fuel screens if a Tech has not done so. Would be interested to know outcome.

Posted on Aug 04, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Nokia x3-02 - power button stopped working


your question states SOME years . none were made to last forever and possibly your power button could be cleaned check with any local TV repair shop to see if they can clean the contacts for you .

Aug 18, 2016 | Nokia X3-02 Unlocked Touch And Type Gsm...

1 Answer

My mercury sable 2002 motor Ustyle idals bad code p0316,301,303 come up changed spark plugs and wires still showing same codes what should i check now


PO301 & PO 303 are cylinder misfire in the cyclinders
indicated by the codes last number #1 & #3

Spark Plugs get replaced every 3 years or so & have
nothing to do with resolving any misfire issues, unless
they were in the motor for 80,000 miles & worn out

Spark Plug wire easily last 12 to 15 years or more &
usually only fail because they are mishanded & too often

You problem IF the codes are correct & they are not all the
time,is a bad ignition module or individual coil if that is
what you have

Jan 20, 2013 | 2002 Mercury Sable

1 Answer

Can the stock stator on an 02 ktm 520 sx suport a


Yes' I almost bought one last year that was street legal complete with turn signals tail light and headlight all running off the battery. The stock stator kept up with it all just fine. The only reason I didn't get the bike was because a Husqvarna SM 450 R was available.

Oct 30, 2009 | 2002 KTM SX 520 Racing

2 Answers

I have a stock car stereo in my 2003 Nissan Altima and has worked fine for years. All of a sudden last week there is no sound coming out of the speakers when I start the car in the morning to go to work....


lol...My 02 Altima Original Radio....wouldnt read ..or skipped on Cd,s in the morning ......in the evening it played fine.....I replaced it with one that plays mp3,s......and very happy now :) 6 years is the norm for a radio...

Sep 18, 2009 | 2003 Nissan Altima

1 Answer

Aircon works fine for 5 min after starting car then funny smell and nothing but warm air. when revs kept low might come on again for few min


Check the compressor when you notice the smell. See if its running or not. It could also be the blower motor itself. I'd suggest checking the blower motor first off. Those usually only last a few years, and if it got wet some how it could have rusted or corroded on the inside. Or a wire broke on the inside and it shorts out to ground which could explain the smell.

Jul 15, 2009 | 2001 Saab 9-3

2 Answers

Engine compatibility for a 1996 maxda Mx-3 precidia


If you have a 4 cyl motor, that any 4cyl will fit from an MX-3 (and a few other vehicles actually).

If you have a V6, then you can use any other MX-3 1.8L OR MX-6 OR Ford Probe OR Millenia 2.5L V6 motor (160hp)! You can import the KLZE (200hp) from japan for around $1300 and it will also fit (2.5L V6).

any questions, join the forum at http://www.mx-3.com/phpBB3/index.php

Apr 08, 2009 | 1992 Mazda MX-3

Not finding what you are looking for?
Boating Logo

Related Topics:

86 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Nitro Boating Experts

fordexpert

Level 3 Expert

5522 Answers

ray gallant

Level 3 Expert

44451 Answers

Oldnwise1

Level 1 Expert

8 Answers

Are you a Nitro Boating Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...